Drönarbutiker

Inte sällan får vi frågor om var vi köper våra kläder ifrån när vi handlar online.  Här publicerar vi en ofullständig lista över nätbutiker som kan vara värt en titt för den som inte är nöjd med sitt lokala utbud.

Svenska nätbutiker

Care of Carl

Daniel Wellington

Erik Vilhelm

Gents

Savile Row of Stockholm

Tweed Country Sports

Brittiska nätbutiker

A Hume

Benson & Clegg

Boden

Bookster

Bromleys

Charles Tyrwhitt

Chapman bags

Cordings

Country Attire

Emmett Shirts

Gieves & Hawkes

Hackett

Harvie & Hudson

Hawes & Curtis

Hilditch & Key

Jack Willis

Joseph Turner

New & Lingwood

Roderick Charles

Peter Christian

Prowse & Hargood

Swaine Adeney Brigg

Thomas Pink

T.M.Lewin

Turnbull & Asser

W.H. Taylor

Europeiska nätbutiker

Vicomte A.

Amerikanska nätbutiker

Brooks Brothers

Castaway Clothing

Gant

Hanger Project

J.Press

Kiel James Patrick

Lands End (.co.uk.se)

Orvis (.co.uk)

Patrick James

Polo Ralph Lauren

Rugby Ralph Lauren

Southern Proper

Southern Tide

Tommy Hilfiger (.eu)

Vineyard Vines

Skor

A Fine Pair of Shoes

Allen Edmonds

Bexley

Bodileys of Northampton

Edwards of Manchester

Herring Shoes

Herrstil

Italigente

Lester

LodinG

Markowski

P.Lal Store

Pediwear

Shipton & Heneage

The Alden Shop

Vintage

Bookster Vintage

En förlorad värld

Herr Judit

Savvy Row

Tweedmans Vintage

Vintage Revival

10 kommentarer till Drönarbutiker

 1. DavidNiven skriver:

  Ser att ni placerat Gant under amerikanska nätbutiker. Gant är ett svenskt märke och borde därför vara placerat under svenska nätbutiker, även om de anstränger de sig för att ge sken av att vara amerikanska.

  • Gussie skriver:

   Uppdelning bygger på deras ursprung och inte nuvarande ägare. Gant grundades 1949 i Bernard Gant i USA. Under perioden 1999-2008 ägdes Gant först av en trio svenska företagare och sedan introducerades Gant på Stockholmsbörsen. Sedan 2008 är bolaget i schweizisk ägo.

   Att dela upp butiker på ägarnas tillhåll skapar problem när butikerna byter ägare. Thomas Pink ägs t ex av franska LVMH och Turnball & Asser av egyptierna Ali Al-Fayed. Är dessa då inte brittiska? Brooks Brothers ägdes länge av brittiska Marks and Spencer och ägs nu av italienaren Claudio del Vecchio. Skulle vi då först teoretiskt ha flyttat Brooks Brothers ifrån amerikanska butiker till brittiska och nu till italienska?

 2. Carl JW skriver:

  Apropå Gant. Om jag köper loss ett företagsnamn från en konkad italiensk skräddare för några hundringar bara för att kunna skriva ”Robertos. Est 1896, Milano” på mitt Skövdebaserade t-shirtföretag så innebär det INTE att mitt företag är italienskt.

 3. Per Dahl, Kalmar skriver:

  Får jag bidra med en nätbutik till? The Harris Tweed Shop, http://www.harristweedshop.com
  Har köp min tweedkostym där, och den var utmärkt sydd! Inga ytterkläder behövs under höst- och vårpromenader, inte ens vid duggregn.

 4. Jonas skriver:

  Är på jakt efter ett antal trevliga nya skjortor och tänkte höra om någon här har lite tips för personer med smal midja men något bredare/normalt axelparti. Bor i England och besökte både Charles Thyrwitt och T.M. Lewins butiker idag. CHs extra slim fit skjortor är knappast slim fit med svenska mått mätt (som nämnts här tidigare) och passade därför mig ganska dåligt. TMLs fully fitted passade däremot riktigt bra. Tyvärr är utbudet av dessa skjortor väldigt begränsat, endast standardkragar och huvudsakligen dubbelmanschett finns att välja på. Standardkragen är dessutom ganska tråkig från början.

  Alltså, är det någon som vet var man kan hitta skjortor, helst med cut-away krage och enkelmanschett med passform som liknar TMLs? Dessutom till studentpriser, CHs och TMLs nuvarande erbjudanden om 4 skjortor för £100 var ganska lockande…

  • Mats Flördeg skriver:

   Köp skjortor i standardvidd och låt sedan sy in dem hos en skräddare. Så gör jag numera i princip alltid när jag köper skjortor. Ett smart sätt att garantera att skjortorna får exakt den passform man vill att de ska ha. Köper dessutom ofta medvetet lite för långa ärmar, för att kunna finjustera även det till perfektion. Det enda som inte går att justera är som bekant kragmåttet. Med en sådan inställning är utbudet plötsligt mycket större, oavsett vilken `fit` man föredrar.

   • Jonas skriver:

    Jo, det är visserligen ett bra tips som jag skall fundera på, samtidigt känns det lite dumt att köpa skjortor i den här prisklassen och sen lägga £15-25 på att alternera dem. Visserligen blir slutresultatet fortfarande en ganska billig skjorta med perfekt passform så det är nog värt det, men jag hade ändå hoppats på att hitta bra skjortor med bra passform direkt från hyllan för att spara lite pengar…. Men tack för rådet ändå

 5. Oskar skriver:

  Vi ska åka till New York och undrar om någon känner till bra tweedshoppingställen där?

  • Archibald skriver:

   Hej Oskar
   Ber om ursäkt för ett något sent svar. Jag har tyvärr ingen som helst koll på NY, men hänvisar dig gärna till Per och Lydiah i bloggen Manligheter. De förespråkar kanske ett något mer amerikansk snitt, än det mer europeiskt figurnära jag själv föredrar, men de har som jag förstått saken bra koll på NY-utbudet.

   Lycka till, och trevlig resa!

   /Arch

 6. Thomas skriver:

  Kan rekommendera Shop The Finest från USA.
  Jag har gjort en del lyckade sko- och klädköp därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s