Bil med stil: 1969 Jaguar E-type XKE SII

Om ren stil var en bil, skulle den kunna vara en 1969 Jaguar E-type XKE SII. Jag är ingen bilfanatiker, men tycker om vackra bilar. Idag inspireras vi av Engelsk bildesign när den var som bäst…

Det är dock något magiskt med vintagebilar från 1960-talet. Linjerna, designen med integritet och form som andas stil, glädje och kreativitet. 12 personer av 10 i Sverige kör en kombi-bil. De år jag hade småbarn gjorde jag också det, av utrymmesskäl. Därefter går det att vidga vyerna estetiskt och designmässigt.

Jag kör idag själv en sandvit 2012 VW beetle med stor motor. Få andra bilar idag är i mitt tycke lika intressant designade. De flesta bilar är designmässigt konturlösa kloner av varandra, samt onödigt och pretentiöst stora. Lite som kavajer med för långa ärmar.

Precis som vilka vackert designade kvalitetsobjekt som helst, inspirerad jag av 60-talets vackra sportbilar. De väcker livsglädje och energi till kreativa idéer. Därav ännu en bild på den sköna Jaguaren.

Myskläder på hemmakontoret..

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s