Höstpromenad med hatt och paraply

Hatten är en stilig accessoar, likväl som en hett omdebatterad manlig accessoar. Denna bruna hatt har hängt med mig sedan 2010, och blivit en naturlig del av min garderob…

Jag har med åren uppnått full förståelse för hur män vid tiden då det behov sig, förklarade att något av det värsta som kunde hända stilmässigt, var att förlora sin hatt. En hatt behöver vara väl använd och ha varit med om både ett och annat, för att naturligt smälta in och bli en okonstlad del av mannens klädsel.

Denna hatt är av så kallad ”crushable” fedora-modell, vilket gör att den kan rullas ihop och tryckas ned i en stor ficka vid behov. Där har den ibland också vistats, likväl som på vackra hatthängare bredvid skräddarsydda rockar. Den har följt mig på veckolånga fjällturer, såväl som långa vistelser i Florens.

Finn fem rätt: Hatt, hängslen, slips, klocka, paraply…

En vuxen man som bär hatt på allmän plats, väcker idag större anstöt än en vuxen man på allmän plats, iklädd mjukisbyxor. Detta säger en hel del om dagens uppfattning om manlig stil, snarare än att det är talande för att hatten skulle vara död som accessoar.

Se till att böra hatten lite på svaj. Det vill säga, bär den inte helt rakt upp och ned på huvudet, som en perfekt balanserad trave med böcker. På detta sätt blir intrycket mindre stelt. Bär din hatt naturligt, när det passar, så blir det rätt. För min egen del blir det oftast när regnet hänger i luften som denna dag, i lag med ett ärvt paraply. Jag har idag även tillräckligt många gråa hår för att älska hatten, utan förbehåll.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höstpromenad med hatt och paraply

  1. Lord Sidcup skriver:

    Som idog hattbärare kan jag bara instämma. Kompositionen ovan får därtill tio fulla poäng.

    Av smärtsam erfarenhet vill jag dock varna för, att om man går in på ett bankkontor, i liknande mundering, bärandes ett violafodral, så riskerar man att tacklas till marken. Kulturfientligheten är utbredd.

    /Spode

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s