Den dubbelknäppta blå rocken

En marinblå överrock är ett av de mest användbara och stilfulla ytterplaggen i den manliga garderoben. En dubbelknäppt rock höjer stilgraden ytterligare en nivå

Jag ska villigt erkänna att det kräver mer avsiktlig vilja att äga och bära en dubbelknäppt överrock. Den är inte generellt inte gjord för att bäras uppknäppt och om din dubbelknäppta rock är sydd av för tunt tyg, kommer det inte att se bra ut att bära den uppknäppt. Mer välsydda plagg med bra rull i slagen, kan ibland också fungera i uppknäppt läge.

Marinblå överrock i ledig kombination med polotröja

Denna rock är också relativt smalt skuren, varför jag ibland känner mig ok att bära den utan kavaj under, i mer lediga kombinationer. En polotröja ton i ton med rocken, samt en diskret mönstrad scarf ger en välklädd med ändå avslappnad känsla. En mycket nedtonad näsduk i rockens bröstficka, blir en detalj som gör kombinationen lite mer intressant.

En diskret näsduk och en bra klocka blir tydliga stilmarkörer för män som vet vad de gör.

Manchesterbyxor är ett bra val att bära till din dubbelknäppta rock. De avfärdas ofta som ”lite gubbiga”, av många män jag talar med. Visst går det att bära dem på gubbigt vis. Det behöver dock definitivt inte betyda att det inte är fasligt stilfullt. Det går även att bära manchesterbyxor med ett aningen smalare snitt, som ger en något mer samtida känsla, utan att de för den skull visar konturerna av dina ben, vilket tyvärr är en alltför vanlig syn och benvidd på byxor idag.

Med bra rull i slagen, kan även din dubbelknäppta rock bäras uppknäppt.
…Dock gör den sig oftast bäst i knäppt läge.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s