Mollskinnskavaj och höstpromenad

Mollskinnskavajen kompletterar höstgarderobens tweed, flanell, Manchester och sammetskavajer. I färger som harmonierar med parkens löv, blir det din optimala urbana camouflage..

Mollskinn är ju egentligen inte alls skinn, utan ett mycket tätvävt, borstat och ytskuret bomullstyg. Tätheten gör att det håller värmen mycket bra, och är mycket hållbart. Kavajer av detta förträffliga material är härliga plagg, av den typ som med lite kärlek kan gå i arv till komma de generationer. Plagget på bilderna kommer från Canali.

Mollskinnskavaj och hängslen från Albert Thurston

Byxorna är en del av en kostym jag skaffade mig 1999, och de har åldrats med värdighet. Folk som då berättade för mig hur jag skulle bli fet när jag långt senare skulle fylla trettio, drog senare någon liknande tröttsam harang om att fylla fyrtio. Även den tiden har med råge passerats.

Tanfärgade brogues är ett bra alternativ till mörkbruna byxor

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mollskinnskavaj och höstpromenad

  1. Stefan Lindqvist skriver:

    Ytterst stilig och välkomponerad höstlook. Kul med alla inlägg den senaste tiden! Med önskan om en skön Alla helgons helg. /stefan

    • Archibald skriver:

      Tack så mycket! Alltid trevligt när inspirationen och impulserna att posta nytt material återkommer. Det känns även som läge att blåsa nytt liv i ett format, där visningen av publicerat material inte styrs av tjänstens algoritm. Vi har i TDC en tradition av att förutse skiftningar tidigt. Jag tror denna old-school bloggars revival, kan vara en av dessa insikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s