Care of Carl firar 10 år med unik skokollektion från Crockett & Jones x Tärnsjö Garveri

Svenska onlinebutiken Care of Carl, en god destination för herrstil på nätet, firar tioårsjubileum. I samband med detta har man bland annat gjort en unik jubiléumskollektion av skor tillsammans med anrika Crockett & Jones, med läder från svenska Tärnsjö Garveri. Skor som då denna kollektion sålt slut, sannolikt inte kommer gå att finna igen…

De ikoniska Crockett & Jones-modellerna Pembroke, Grasmere, Camberley och Boston har fått ligga till grund för kollektionen. Materialet som använts är ett naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri. Jag har haft nöjet att fatta många av designbesluten i utformningen av skorna och råder er, om än jävigt, att ta en titt på kollektionen som ni finner här.

Den kanske mest spektakulära tolkningen, Pembrokes, på en grov commandusula från Vibram. Den givna skon till höstens tweed.
Sulan ger skon karaktär och pondus, men gör den framförallt mycket praktisk och användbar i många situationer.
Den klassiska C&J-modellen Islay, här i ett rejält svart grainläder.
Ultraklassiska Grasmere i härligt mörkbrunt grainläder, på rejäl dainite-sula. En god investering i höstgarderoben.
Den grovsulade varianten av Pembroke finns även i svart grainläder. Lika bra till kostym av grå flanell eller svart kritstrecksrandigt tyg, som till svarta jeans och oljerock.
Camberley av brunt grainläder.

Den i C&J-familjen relativt nya modellen Camberley ovan, en intressant fusion mellan munksko och chukkaboot, skapades en gång av den eminenta Stockholm-butiken Rose & Born. Skon har historiskt bland annat synts bäras på vita duken av Daniel Craig som James Bond. Denna variant av brunt naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri, är som de andra skorna i kollektionen unik för detta samarbete mellan Care of Carl, Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri.

Den tidlösa loafern Boston har även den tolkats i ett ledigt grainläder som ger skon en tydligare identitet, och viss variation till många andra svarta loafers på marknaden.
Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s