Höststil och dressade plagg i vardagen

Hösten är som alltid en härlig tid, och ett glatt återseende av grövre plagg i flanell, tweed och manchester, såväl som vaxade jackor. Nedan ger vi några handfasta tips om välklädd höststil i vardagen…

Även accessoarer som slipsar och näsdukar kan med fördel bäras i mattare grövre kvalitéer som flanell och olika ullvävar. Polotröjor och koftor gör ett härligt återtåg då allt fler lager kan adderas till klädseln.

Windowpane-rutig flanellkostym.

Flanellkostymen är ett mycket bra sätt att avdramatisera kostymbärande till vardags. I en nedtonad blå nyans ger sen ett mycket välklätt intryck. Ett subtilt rutmönster ger den extra krydda den vane kostymbäraren ibland önskar.

Polotröjan är ett tidlöst stiligt, och fasligt bekvämt alternativ till skjorta. Den gör sig extra bra buren under flanellkavajer. Om du ännu inte gett polotröjan en chans, är det hög tid denna höst.

Basket Weave ger kavajer med mycket karaktär och intressant textur.

Dubbelknäppta uddakavajer av grövre tyg, ger en ledigare framtoning än exempelvis marinblå club blazers med polerade mässingsknappar. Ett bra sätt att introducera plaggtypen till vardags. En slips av grövre flanell, färgmässigt ton-i-ton med plagget gör slipsen mindre iögonfallande, utan att för den skull förlora det minsta av stilgraden.

Näsduken är fortfarande av en mycket lätt linneväv, vilket behåller något av känslan av en varmare säsong, i denna övergång mot svalare mörkare dagar.

Mollskinnskavaj från Canali

Mollskinn är ett mycket underskattat material för kavajer. Dessa plagg är även ypperliga att bära som lättare jackor denna tid på året. Denna variant kommer från Canali.

Brogues hör hösten till. Dessa från Alfred Sargent

Brogues är mycket passande till plagg sydda av ovan nämnda grövre tygkvalitéer. Hålmönstret och de olika lagren av läder ger karaktär och integritet till helheten. Här burna till den bruna ullkostymen dold under den vaxade jackan i inläggets huvudbild.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s