Dubbelknäppt p.o.w. check kostym

Den dubbelknäppta kostymen jag postade här om dagen fick en hel del uppmärksamhet. Många läsare frågade även var man kan hitta en liknande svid. Av en händelse, sprang jag på en vid ett gammalt vattenhål…

Tweed Gentlemens Clothier, hette en gång Tweed Countrysports. En given destination för tweedälskare. De publicerade nyligen bilder på denna rutiga, dubbelknäppta skönhet.

Kostymen i sammanhanget kommer från engelska Bladen, och är en investering värd varenda öre. Ni hittar den här..

En i sammanhanget intressant detalj är namnet på rutmönstret. Ursprungligen kallas rutan Prince of Wales-Check. I Sverige kom mönstret istället att kallas ”Glencheck”. Det har pågått så länge, att även engelsmän har börjat förstå vad vi pratar om när vi använder termen.

Svenskar har för vana att hitta på egna anglifierade ord, som på engelska ofta antingen är rappakalja, eller egentligen har en annan betydelse. Det svenska ordet ”overall”, är just ett svenskt påfund. ”Coveralls”, är vad vi egentligen menar. ”Overalls”, syftar i många sammanhang på hängselbyxor av denim. Ni vet, de som går bra ihop med halmhattar och banjos som accessoarer..

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dubbelknäppt p.o.w. check kostym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s