Tid att bära handskar med stil

img_7366

Handskbärandet enligt konstens regler har hos många män fallit i glömska. I bästa fall bär man svarta handskar till svarta skor, och bruna handskar till bruna skor. Det är nu hög tid för alla er som ännu inte gjort slag i saken, att börja bygga en handskgarderob värd namnet

Det finns nivåer i handskbärande, precis på samma sätt som i bärandet av skor. Mer och mindre formella material. Svarta handskar av hairsheep-lammnappa är bland det det formellaste du kan bära. Ruggade material som Carpincho (översta bilden) är handskstilmässigt informellt, men kan sätta guldkant på den bästa klädsel.

Det viktigaste gällande handskar med avseende på rätt storlek och passform, är hur handsken sitter runt knogarna. Omkretsen på din hand vid detta ställe, mätt i franska tum, ger din storlek på handskar. Generellt skall en skinnhandske i rätt storlek, nästan vara lite svår att dra på sig den första tiden du använder den.

Nedan några av de bästa alternativen som står till buds på marknaden, från svenska Hestra och engelska Dents. Besök gärna handskavdelningen där jag handplockat de bästa modellerna från de båda nämnda leverantörerna.

img_7396

Peccaryhandsken. Kanske den mest mångsidiga och exklusiva kvalitetshandsken du kan bära.

img_7397

Handskar av Carpincho, bär dem till dina bruna mockaskor.

img_7398

Svart hairsheep, den mest formella handskmodellen. Gärna till smokingklädsel, eller med mörk kostym, rock och svarta Oxfords. Alltid med en ödmjuk inställning till omvärlden.

img_7399

Grön Peccary, för konnässören och mannen som redan äger bashandskarna ovan.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tid att bära handskar med stil

  1. livgardist skriver:

    Kallt nog för handskar men barfota i loafers? 🙂

    • Archibald skriver:

      Detta var för några veckor sedan då det fortfarande var varmt ute. Då var handskarna lika mycket en del av skyddsutrustningen vid mopedfärden som accessoar. Jag bär handskar året om vid dessa tillfällen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s