Älskade tweed och flanell, höst och pånyttfödelse

img_7212

I takt med att vinden blir svalare och dagarna blir kortare, trivs jag alltmer. Alla årstider har sin charm, men hösten kommer alltid ligga mig extra varmt om hjärtat. Att efter en lång sommar åter knyta bekantskapen med kostymer och kavajer av tweed och flanell är ett kärt ögonblick varje år. En tid av förändring

Hela tillvaron fylls av en ny energi där löven och landskapet ändrar färg och luften fylls av dofterna i skeendet. En drift att tillföra, återskapa och sakta förnya infinner sig.

Plötsligt kändes min lilla övernattningslägenhet i Borås naken och i stort behov av handknuten tung och ombonad utfyllnad. Efter en tur ut i göteborgska förorter införlivade jag en ny vän från Tabriz, av en vältatuerad man från Azerbajdzjan, över en kopp té och söta kakor i hans kök.

img_7244

Som en återfallsförbrytare stuvade jag in mattan, enligt konstens alla regler hopvikt i en stor svart tejpad plastsäck i bagageutrymmet på min bil. Min brunrutiga flanellkavaj och stickade slips aningen tilltufsade, sittandes på trekvart efter ansträngningen. En känsla av belåtenhet.

img_7188

img_7015

img_7169

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Älskade tweed och flanell, höst och pånyttfödelse

 1. Al skriver:

  Archie, jag har tänkt att göra slag i saken och köpa ett par Alfred Sargent Hannover Boots som du först introducerade för mig här på bloggen för ett par år sedan. Har dock aldrig provat märket innan och är ute efter en liten storleksjämförelse, gärna med Loake 1880 eller RM Williams som jag burit en hel del. Har du möjlighet att ge mig en invisning om storlek?

  /Al

  • Archibald skriver:

   Absolut! Kör precis samma storlek som du använder i både Loake och RMW. Hannover är en grym investering. Du kommer inte att ångra dig.

   • Al skriver:

    Tack för svaret! Blir roligt att investera i ett par nya kängor och äntligen prova AS.

   • Al skriver:

    Hej! Nu har jag fått hem mina Hannover sedan en tid tillbaka och hunnit börja prova dem så smått i vinterrusket. Har funderat på att införskaffa några iläggssulor för framförallt framfoten; har du något tips? Har du vidare något tips på lämplig skokräm eller annat tips för vård av dessa skönheter?
    Hälsningar,
    Al

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s