Private White V.C. – engelsktillverkade kvalitetsjackor

pwvc_tdc_mayfair_store

Då jag i min nya yrkesroll har förmånen att besöka en mängd engelska klädtillverkare för min arbetsgivares räkning, vill jag dela med mig av en erfarenhet från Manchester, och den fantastiskt trevliga ytterplaggstillverkaren Private White V.C. Jag kan tyvärr inte dela hela texten här, men ger er en inledning, och möjlighet för dem av er som är intresserade att hitta ursprungstexten på dess ordinarie publiceringsplats.

I takt med att många anrika varumärken tagit vägen via billig tillverkning och lägre kvalitet för att överleva, finns det fortfarande aktörer som enträget håller fast vid gamla ideal. De har genom lågkonjunkturer och tider av billig massproduktion upprätthållit kunskapsnivån inom det egna företaget på hemmaplan.

Bevarar hantverkskompetensen
Just förlusten av kompetens och hantverkskunskap då man säger upp personal är en av konsekvenserna som för det mesta gör en avveckling av tillverkning på sin egen hemmamarknad till ett permanent och ödesdigert irreversibelt beslut. Personalen med kunskapen går i ”bästa” fall till en konkurrent, och i värsta fall ebbar den ut och går helt förlorad då personen inte längre kan arbeta med sitt hantverk under många år. Att Private White V.C. har genom såväl goda tider, som svåra lågkonjunkturer värnat om att behålla personal och produktion i Manchester.

Avancerade vädertåliga material
Kläderna tillverkas i extremt slitstarka egenutvecklade naturmaterial, som görs vädertåliga med långt framskridna utbehandlingsmetoder. Läs hela historien om Private White V.C., och varför de är en av de främsta kvarvarande engelska tillverkarna av ytterplagg. Vid tillfälle i London, besök 73 Duke Street i Mayfair och deras första fysiska butik.

ventile_mac_olive
Private White V.C. Unlined Ventile® Mac Coat Olive

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Private White V.C. – engelsktillverkade kvalitetsjackor

  1. livgardist skriver:

    Barbour har ju arbetat hårt med att försämra sin kvalitet och sitt varumärke på sistone. Nu när min blott 5 år gamla Beaufort är färdig för återvinningen, medan den äldre från 1994 fortfarande är fin, kan nog detta vara lösningen.

    • Archibald skriver:

      Det ligger mycket i vad du säger. Jag frågade den vad de hade förändrat då jag träffade dem för två pr sedan, men de menade lite undanflyende att det enda som förändrats är impregneringsvaxet. Verkligheten talar ju emot den tesen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s