Grå inspiration

IMG_4831

Tassels. Kanske den optimala sommarskon. Här en avskalad varian i tonen Gun Metal från Paul Evans N.Y.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Grå inspiration

 1. IngNilsson skriver:

  L.S.,
  Denna bild representerar väl allt som är jävligt i en och samma rysliga komposition. I sanning ett varnagel för ungtuppar och pensionerade nouveau riche. Ett uselt föredöme för kotlettkammade parvenu med gigantiska självhävdelsebehov. Als icke en inspiration utan en feberaktig perspiration är åskådarens lott och jag har svårt att se hur man kan genomlida betraktelsen utan brännvin och kräkspann. Uppkavlad denimbyxa. Hutlöst och strumplöst. Som final dessa förbannade tofsar, som i alla hänseenden bär fähunden och sodomistens signum. Auditivt låter detta sig närmast beskrivas som en mistlur från helvetet eller ett sartorialt felsteg av gargantuistiska mått. Loafing, I can recommend – loafers I cannot!

  Återigen tvingas läsaren uppleva hur TDC:s postulat ” Det traditionella herrmodet och kampen mot modernitetens trams och vandaliserande av de kulturella och estetiska värdena är centralt för våra skriverier.” beträds med latrinsölade gummisulor. Archibald, denna publicering är på intet sätt att billiga och jag hoppas att du njuter av dina 30 silverpenningar.
  tt.

  • Henrik Åhman skriver:

   Tre månader för sent upptäcker jag detta inlägg. Instämmer till fullo, Ing. Nilsson!

   Så här i hösttider längtar jag för övrigt efter inlägg om nyvaxade oljerockar, tjock tweed och vettiga skodon. Var kan man finna det nu när Drönarklubben fallit handlöst ner i trendträsket?

   /Henrik

   • Archibald skriver:

    Det är spännande att höra hur samma knorrande fälls om drönares stilmässigt framåtanda, som det gjorts i alla tider. Hur de en gång kunde underlåta sig att bära bruna mockaskor till kostym, eller ännu tidigare, få för sig att bära den där nymodiga ”kostymen”, istället för jackett eller frack…

 2. Mästaren skriver:

  Jag begriper inte varför man ska fota sina fötter när man smiter iväg för att hämta tidningen. Ja för i något annat sammanhang bär väl ingen denna utstyrsel
  Mycket märkligt….

 3. Markgreven skriver:

  Heja på ni båda. Barfota i ett par ”loafers” är en styggelse även i mycket varmare länder än Sverige!!
  Fi donc!

 4. Henrik Åhman skriver:

  Archie, det är väl som vi talat om tidigare – det finns en tydlig diskrepans mellan målbeskrivningen, som knappast betonar trendriktighet (”kamp mot modernitetens trams”, längtan efter att ”stilen bland sveriges män äntligen är på väg att återvända till det bättre”) och innehållet, som numera är förvillande likt de modebloggar av vilka det går tretton på dussinet. Det som var så unikt med Drönarklubben och som åtminstone inte jag hittat någon annanstans i Sverige var just att tyngdpunkten låg på tradition, långsiktighet och en härlig ovilja mot trender. Jag förstår och respekterar att du numera eftersträvar något annat och i vissa lägen kan jag tycka om det du presenterar men jag känner att det kan jag få på många andra ställen. Jag saknar det som tidigare var Drönarklubbens ”USP”. Men, men… Jag får leta vidare efter tweed, gummistövlar och Flördegsestetik.

  Ha en god söndagskväll!

  /Henrik

  • Archibald skriver:

   Benvidd, snitt, slagbredd och kavajlängd har ändrats i alla tider, och alla varianter refereras idag till som “klassiska” herrkläder. Strumplöst sommartid är på inga sätt heller en varken trendig eller ny företeelse. Att kavla upp byxben och ärmar har gjorts sedan urminnes tider. Blogginnehållet har heller inte förändrats så mycket som det ofta ges sken av. Den största och mest omvälvande förändringen började sakteliga ske när vi allt oftare började konstatera hur läsare i ökande utsträckning började tala om och försöka diktera vad som var “passande” för bloggen, och inte. Något det gång efter annan skakats uppgivet på huvuden åt.
   Publiceringstaken är idag bara en bråkdel av vad den en gång var, så mångfalden i innehållet har snarare minskat av den anledningen, än ändring av stilinriktning. Lägg därtill ca tio år mer livserfarenhet sedan bloggstarten, vilket klargör att saker sällan är så svart på vitt som tidiga inlägg hävdade. En lärorik insikt jag glädjs över att ha gjort, och tillönskar flera av våra följare.
   Jag ogillar att krossa en illusion, men det är väl egentligen inte någon av oss drönare som till fullo står bakom den gamla formuleringen längre. Det blev mest för komplicerat skriva om den mellan fyra viljor och det föll på en diskussion om detaljer. Den lever nu kvar på websidan, och i envisa läsares uttalanden, vilka i större utsträckning ofta gett bloggen dess tveksamma rykte, än det faktiska innehåll som publicerats.
   Prova stiljournalen. De gör saker mer regelbundet än här, och gör det bra.
   God kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s