Grooming utan tjafs

IMG_1570

Det talas flitigt om grooming, och vikten att ta hand om sin hud. Det är enkelt, och skall inte omfatta krångliga produkter med tveksamt innehåll av kemikalier.

Att ta bort smuts och döda hudceller från ansiktet är bra, och görs bäst med en liten våt och varm handduk som du skrubbar ansiktet försiktigt med när du duschar.

Återfuktar huden, gör du med en bra olivolja. Ta en mängd stor som en enkrona i ena handflatan. Doppa sedan andra handens fingertoppar och arbeta in det jämnt över ansiktet. Gärna i god tid innan du går och lägger dig då det tar en stund för oljan att tas upp av huden.

Nej, du kommer inte att få finnar av detta. Finnar får du bland annat när huden överproducerar sitt naturliga fett, sebum. Denna överproduktion sker när huden försöker kompensera att du är för torr.

Detta är extra viktigt nu när det är kallt och torrt ute. Gör det vid behov. Skrubba dig en till två gånger i veckan. Inte varje dag.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grooming utan tjafs

 1. Mästaren skriver:

  detta börjar balla ur

 2. Markgreven skriver:

  Hear, hear Mästaren!!

 3. Archibald skriver:

  …Och om det hade legat en rakkniv bredvid, och flaskans etikett haft texten Penhaligons hade ni jublat. Trams, herrar.

 4. IngNilsson skriver:

  Spännande! Själv använder jag en varm bit bukspäck från ett extra fett linderrödsvin, vilket jag gnider in i skäggstubben innan den rekorderliga damaskusklingan frå Thiers-Issard effektivt avlägsnar stubben. Vegetabilisk olja på en carniforisk djurvän med vikinga blod? Det om något vore tramsigt. Förövrigt blir pommes frittes också mycket godare med animalisk flottyrfett.
  tt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s