Äntligen, Kära höst!

IMG_9233

Än en gång är hösten här. Den bästa tiden på året då vi äntligen kan ta fram tweeden på allvar igen.

Även om den grova ullväven är närvarande i någon form större delen av året, är detta utan tvekan den bästa tiden då kavajerna fungerar lika väl inomhus, som tunna ytterplagg med några lager under.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Äntligen, Kära höst!

 1. Brogueman skriver:

  Underbart. Tweed är verkligen ett helt fantastiskt material.

 2. Martin skriver:

  Enkelt och snyggt! En strykt krage hade varit pricken över i:et men vem hinner med sånt i stressens tid?!

  • Archibald skriver:

   Tack! Jag föredrar avsiktligt mjuka kragar som inte ser så ansträngt och stelt tillrättalagda ut ; )

   • IngNilsson skriver:

    Amice,
    Det där kan jag på intet sätt billiga. Det ser inte avslappnat ut jämte det till synes omanglade badlakanet i bröstfickan utan enligt mitt förmenande snarare som ett uttryck för ovetskap och ger därför intryck av lallande dräng som tagit husbondens promenadkostym och slips och kompletterat med skjortan till konfirmationskostymen som just i hastigheten inte hunnit möta strykjärnet. Men, libre, om det är detta du avser med att just inte vara ansträngd och stel så har jag inget att invända. Faktum är att när jag åkte tåg till Groningen sist så steg det på en herre med ett sk. magdeburgarspel som helt hade anammat din avslappnade stil. Om jag ska vara helt ärlig så vore det inte helt otänkbart att den avslappnade stilen var sprungen ur en nödvändighet att förlägga dygnsvilan till en plats under en bro. Dock kompenserades den ostela utstrålningen av de stela fingrarna vilket säkert inte var i de italienska operett-slagdängornas fördel. Ostruken skorta och ostärkt krage är i alla hänseenden den lates och oengagerades kännetäcken och säkert inget som någon vill associera sig med om man som du värnar de traditionella värderna et cetera.

    tt.

   • Archibald skriver:

    Jag blir varm i hela kroppen av ditt engagemang och omtanke Nilsson. En dag tar vi ett stop tobak tillsammans under min bro, där jag trivs ganska bra.

    Du får låna mitt stulna, hopvikta ejderdunsbolster att vila din välpressade ändalykt på. Sannolikt iklädd stärkt, finvävd ull av känslig och för aktiviteten mindre slitstark karaktär, medan jag glatt njuter tiden i välnött flanell, sliten tweed eller kanske en gammal hårt stylad jutesäck. Den senare är en stark trend i mina kretsar.

    Sköt om sig herrn. Det är alltid skönt att inleda morgonen med en välformulerad avhyvling som gör morgonrakningen överflödig.

    Cordially

    Archibald

    Post Scriptum: Jag kan även glatt bistå herr Nilsson med en duvning i konsten att styckeindela skrivna texter, för budskapets tydlighets skull.

   • IngNilsson skriver:

    Amice,
    Det gläder mig lätt att jag medelst så enkla medel kunnat bistå dig i din morgontoilet. Vad stoppet beträffar så gärna, men då helst inte under din favoritbro utan på ett mer rekorderligt och för ändamålet passande locus. Vidare vet jag självfallet att skatta ditt erbjudande om bolster på värde, men jag förutsätter samtidigt att dithän vi i så fall skulle skaffa oss inte fordrar ejderdun för att hålla temperaturen i schack.Vad det textormateringsbiståndet anbelangar: Tack, men nej tack. Jag arbetar inte på telegrafstation.
    tt.

 3. Markgreven skriver:

  Hear, hear!
  Vad jag har saknat semantiskt krig på denna sida.
  A friend in tweed is a friend indeed!
  Carry on…

 4. Joel skriver:

  Hej!
  Älskar bloggen. Eftersom jag är lite av en klock fantast tycker jag det skulle vara kul med ett lite längre inlägg om klockor. Både mer sportiga och kostymklockor men även klockor som passar både till vardags och till kostym. Och även klockor i alla prisklasser. Hade älskat om det skulle komma ett sådant inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s