Bespokeprojekt cigarillmunstycke

IMG_7571

Vid tillfälle tar jag mig en och annan cigarill. Jag har länge haft tanken om ett munstycke att använda till dem. Nyligen sattes planerna i verket, tillsammans med en god väns kompis.

En man som utifrån vad jag såg i hans slöjdverkstad sannolikt kan komma att bli en av de mer eftertraktade pipmakarna i landet. Vill du göra en bespokepipa, kan jag gärna förmedla kontakten.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Bespokeprojekt cigarillmunstycke

 1. IngNilsson skriver:

  Amice,
  Utan att smäda eller peka finger får jag tillstå att ditt cigarillmunstycke är överdimensionerat. Jag har ett cigarrmunstycke som är anpassat till halvcorona och det är både kortare och smalare.

  Annars är ju tanken god eftersom man ogärna håller processad tobak mellan fingrarna. Dock höjer det kuf-faktorn exponentiellt vilket inte alltid är en fördel 🙂
  tt.

  • Archibald skriver:

   Du har så rätt Nilsson 😀 Den är ganska grov, och det är måtten pipmakaren själv satte på den första prototyp han gjorde mycket efter eget tycke. Mina mått är smalare och kortare. Jag gillar munstycket du visar på din bild!

  • Archibald skriver:

   Mina egna mått bredvid:

   Den grövre skall eventuellt kompletteras med ett huvud, till att bli en liten stomper. Du är händelsevis inte intresserad av att beställa en pipa, helt utefter egna önskemål om design? Allt givetvis processat genom pipmakarens eget kreativa filter. Han är duktig, och brinner verkligen för sitt värv.

   • IngNilsson skriver:

    Amice,
    Nu har jag redan fler rotvedenpipor än jag behöver så ytterligare en är föga nödvändig (även om det skulle vara intressant att själv agera formgivare). Mitt munstycke är silveröverdraget (nej det har inte blivit putsat sedan CXVIG tillträdde) med en intern gänga som gör att man mer eller mindre skruvar in cigarren. Dessutom finns det ett filterutrymme för den räddhågsne som tycker det är tufft och rätt med cykelhjälmar för vuxna män.
    Efter att ha betraktat ditt cigarillmunstycke får jag tillstå att hantverket verkar gedigt och hålla hög kvalitet även om jag som angivet inte riktigt gillar den tilltagna godstjockleken.
    Det sagt så känns den inte så angeläget att använda munstycke. Testa en pipa istället och då företrädelsevis tobak frå Dunhill (Early morning pipe, MyMixture 967Night cap eller, om du vågar, Royal Yacht Mixture). Like so:

    tt.

   • Archibald skriver:

    Som sagt, så kommer det smalare, cigarilltunna munstycket användas för det syftet. Det grövre munstycket kommer att förses med ett litet briarhuvud av typen stomper. Sannolikt I lag med en gammal ståldosa från min farfars far, innehållande lite Latakia.

 2. Brogueman skriver:

  Vad långt det är mellan uppdateringarna nuförtiden. Vadan detta?

 3. Hans Michael skriver:

  Hej på er. Detta såg intressant ut, Jag tillverkar pipor då och då. Idag sökte jag efter just pipor och hittade den här sidan som avhandlar mycket annat jag gillar. Trevlig sida (på min ära)

  • Archibald skriver:

   Tack så mycket Hans, och välkommen. Vi är inte lika aktiva i vårt publicerande som vi var en gång, men jag finns alltid nära till hands för exempelvis svar på frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s