Fredagens paltor: Lättburen rutig kostym

IMG_7959.JPG

Fredagens rutiga kostym. Jag föredrar mer subtila rutmönster, ton i ton med kostymens huvudfärg. Den mjukare axelkonstruktionen gör i mitt tycke kostymen mer lättburen till vardags, då känslan av rustning hos kavajaxlar med mer roped-karaktär suddas bort.

Resonemanget om mjukare linjer hos kavajen, är något att ha i åtanke för dig som gärna skulle vilja bära kostym oftare, men fortfarande känner dig för uppklädd när du gör det.

Kostymen ovan, kommer från svenska Cavaliere. De har på senare år verkligen fått ordning på sitt utbud.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Fredagens paltor: Lättburen rutig kostym

 1. Lord Sidcup skriver:

  Det där var riktigt snyggt! :mrgreen:

  Tyvärr – med risk för att spela rollen av surfarbror – kan jag inte se det som representativt för Cavaliere, som dragit iväg ordentligt åt hipsterhållet – se exempelvis den här bilden:

  Och man kanske ska lägga upp den här i det sammanhanget:

  thedronesclub.files.wordpress.com/2012/01/hideous_blazer_hazard.jpg

  En del tycker säkert att det där är snyggt, men, tyvärr, jag kan inte påstå att jag är en av dem. Kontrastknapparna är bara början på eländet. 👿

  • Archibald skriver:

   Lugn Sidcup, jag har också sett de där jemska bilderna du postat här, med all rätt.

   Jag för i skribande stund en maildialog med Cavalieres David Kryssman, faktiskt med anledning av bland annat just den bilden.

   Känner att de till synes tappade tråden, igen, för en tid sedan. Eventuellt som följd av att personer i företaget gått vidare i karriären och lämnat företaget, just när de fått lite ordning på saker. Som exempelvis kostymen ovan.

   • Lord Sidcup skriver:

    Utmärkt! Det är inget fel på företaget, allmänt sett. De kan göra bra saker, och jag har faktiskt funderat på att köpa en av deras smokingar.

    Men ”fashion”-serien – just nu? Nix-pix, ers majestix! 😯

 2. Benke skriver:

  Jag köpte faktiskt smokingen från Cavaliere förra året som jag är mycket nöjd med. Sen hittade jag ett par flanellbyxor från Cavaliere i veckan som var mycket trevliga. Så visst kan de! Annars må jag vara påverkad av min lokala konfektionsbutik som alltid jobbat mycket med det märket.

 3. Wicketkeeper skriver:

  Archibald,

  En rent allmän kostym, kavaj och byxfråga gällande TTC höstkollektion. I går var jag inne i en lokal Brothers butik i ett annat ärende, jag tog tillfället i akt att studera höstkollektionen från TTC, min övergripande uppfattning är att man i år valt väldigt grova tyger, med opolerad yta som närmast kan beskrivas som filt, mer åt ytterplagg.

  TTC höstkollektion har en väldigt trevlig pinstripe kostym i mörkblå nyans (dakr dusk) men tyvärr i mitt tycke var ytskicket alldeleds för grovt och ”opolerat” då jag inte hittar ett bättre beskrivande ord. Jag vet att du har kanaler in i företaget i fråga, vet du möjligen vad tanken bakom detta kan vara?

  • Archibald skriver:

   Det är jelt enkelt mycket goda höst och vinterplagg 🙂 Flanell, som det ippruggade materialet kallas, är i stil med tweed ett oerhört trevligt kostymmarerial, som ger en anongen mer avslappnad framtoning till plagget. De passar mycket bra till vardags, men öven fritidsbruk, om man som jag har den läggningen.

   Jag har själv siktat in mig på den grått hundrandsrutiga kostymen, med inslag av brunt och marinblått.

   Den randiga du nämner, är ett oerhört bra köp!

   • Wicketkeeper skriver:

    Ibland är det så enkelt, tack. Flanell, ja det är ett material jag inte är helt obekant med, det hänger t.o.m en blå kavaj i flanell i garderoben hemma. Tyvärr hade jag inte tanke på att det var materialet i kostymen jag såg i söndags. My bad.

   • Archibald skriver:

    Det finns inga dåliga frågor, Wicketkeeper 🙂

    En trevlig sak, med dessa mer säsongsbetonade kostymer, är att man nu även börjat göra dem i 100-storlekar. Dvs. Aningen längre kavajer. Tidigare fanns detta bara i de grå, blå och svarta baskostymerna.

 4. Peter skriver:

  Blev väldigt intresserad av ovanstående TTC kostym i flanell. Kommer de även ut på deras hemsida, eller har jag bara letat slarvigt?

 5. Andreas skriver:

  Mycket snygg kavaj / match på din bild överst. Vad heter tyget och modellen ?

  / Andreas

 6. Joakim skriver:

  Nu är det ju ett tag sedan du lade ut den här bilden men hittade den först nu. Gillade verkligen slipsen. Var kommer den från?

  / Joakim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s