Höstkavaj

Höstkavaj, och dagens inspiration.

IMG_7109.JPG

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Höstkavaj

 1. IngNilsson skriver:

  Archibald,
  Inspiration? Nej snarare transpiration och rejält triggat blodtryck, matsmältningsproblem, flattulation och en okulär styggelse som inte ens svinto på hornhinnan skulle råda bot på. Varför denna diaboliska önskan att få hederligt folk att sätta Meursault i vrångstrupen och vrida bort synen i smittsam gene inför den vulgära åsynen av en miserabel kulturyttring som skär genom TDC credo som en vinkelslip genom aluminium. Det är för jävligt för att vara en tillfällighet, alltför svulstigt plebswurmande för att inte utgöra en välkontemplerad visuell ”fuck-you-indefinitely” med tillbehörande långfinger i den goda smakens riktning. Varför, undrar den fullständigt chockade betraktaren när han söker torka vinet från byxorna. Vad har man gjort för att lönas på detta vedervärdiga sätt? Varför denna sartoriella aggresion utan motstycke när du jag fortsätter publicera under den centrala parollen främjandet av det traditionella herrmodet samt kampen mot modernitetens trams och vandaliserande av de kulturella och estetiska värdena.

  Kavajen var lite bättre (=längre) än den förra hipstermunderingens dito och färgen var alls inte illa, tagen för sig. Slips/skjorta likaså och på skorna finns inget att invända. Men benkläderna??!! Aaaargh!! Uppkavlat, korvat, slitna, för trånga och för korta och dessutom fullständigt malplacé till resten. Ett klavertramp av galaktiska mått om man frågar mig. Lägg därtill att man kör på fel Numan så är Golgatavandringen komplett.

  För den som nu är upprörd lägger jag ett musikalsiskt motbud:

  tt.

 2. Hedåsgatan skriver:

  Way 2 go! Snygg kombination, hade själv föredragit något längre, mörkare jeans, men men.
  Lever hellre 2014 än 1914 som vissa vurmar för 😉

  • IngNilsson skriver:

   En stilla undran: Varför har svensken helt plötsligt beslutat sig för att bära slips och kavaj när man grovarbetar och således riskerar skita ner sig rejält?

   Skämt à sido, detta otyg att bära jeansbyxor i alla möjliga och omöjliga lägen, är en märklig företeelse och jag undrar varifrån denna perversion kommer. Som jag har förstått det var det framförallt i Amerika (läs Texas) ett sätt för nouveau riche att visa att de fanimig själva hade krattat ihop sin förmögenhet, ergo att de hade blott en blygsam bakgrund att luta sig mot och fordrade, genom att visa de grova arbetsbyxorna, respekt för framgången. Jag kan inte föreställa mig att alla icke-kroppsarbetande-jeans-och-slips-bärande pajasar skulle välja garderob av denna anledning och därav infinner sig frågan varför man väljer att klä sig i skydds- och kroppsarbetarkläder när man inte arbetar eller behöver skydd. Än värre, varför kokettera med den respektabla dikesgrävarkonst och därutöver dra på sig slips och kavaj?

   Vidare så detta outgrundliga mysterium som Hedåsgatan avslutningsvis slätar av sig med: Lever hellre 2014 än 1914. Vad menas med detta? Ur kontexten ger sig att man inte skulle ha haft det självbefläckande behovet att blanda arbets jeans med en mer klassisk herrgarderob runt 1914, emedan man nu kan göra det obehindrat (som om detta sec skulle vara en bra och lyckad företeelse)?

   Om detta var den insinuation som avsågs kan jag med största sannolikhet säga att 1914 kunde man säkert också klä sig som en kretin, men att det fanns relativt få som hade behovet och de som gjorde så var inte riktigt de som sedermera blev tonangivande i historieböckerna.

   tt.

 3. Mästaren skriver:

  Såna här inlägg borde förses med varningstext!

 4. Benjamin skriver:

  Jag håller nog med IngNilsson till viss del. Kavajen är snygg men de där jeansen är ju alldeles för korta och aningen för smala. Vad hände? Tog tyget slut eller tog du lillebrors byxor?

  Sedan så kan nog en hipster se bra ut tycker jag, men tyvärr alldeles för ofta ser de ut som någon som försöker se väldigt konstig och ful ut på ett medvetet sätt. En nörd som har kombinerat för litet med för stort och konstiga galna mönster/färger/former som gör ont att titta på. Det känns ibland som en tävling i vem som kan vara fulast inom ramen för vad som klassas som hipster.

 5. Henrik skriver:

  Jisses! Vi har naturligtvis alla olika smak och även om den här munderingen inte direkt tilltalar mig så kan jag mycket väl tänka mig att det finns människor som är av en annan åsikt. Den bedömningen är subjektiv och bör så få vara. Däremot har jag väldigt svårt att förstå vad en sådan bild har att göra på en blogg som säger sig dels värna ”det traditionella herrmodet” och dels kämpa ”mot modernitetens trams”? Vad i denna utstyrsel är att betrakta som traditionellt herrmode? Om inte detta faller under rubriken ”modernitetens trams” så vet jag inte vad som skulle göra det. Är det inte precis sådana här utstyrslar som det går tretton på dussinet av i modebutikernas skyltfönster just nu?

  Nej, även om det är glädjande att ni hittar tid att ruska lite liv i TDC igen, så önskar jag verkligen att ni gjorde det i en mer klassisk riktning. Det är den riktningen som tidigare på ett mycket lyckat sätt differentierat TDC från andra modebloggar.

  /Henrik

  PS. Om jag låter lite väl grinig får jag skylla på den gångna natten som tillbringats i vaket tillstånd med en febrig son…

 6. Markgreven skriver:

  ”ruska lite liv i TDC igen” var ordet. Men snälla, inte på detta sätt, i byxor som jag skulle tveka att använda ens i mörker, i trädgården, i samband med grönyteskötsel…
  Bättre upp, The Field regerar fortfarande!

 7. Mästaren skriver:

  Varför inte göra klä ut sig till arbetare på riktigt och på ett kanske stilfullt sätt än kofösarbyxor;
  http://www.lelaboureur.se/

 8. p skriver:

  Byxorna, som tidigare nämnts är faktiskt helt malplacerade. Hoppas det är en engångs företeelse.

 9. Per skriver:

  I en annan konstellation hade jag gillat byxorna skarpt, utan att gå in på vidare detaljer. I detta fall höll de dock inte måttet. Var är de införskaffade, om man får fråga?

 10. Melker skriver:

  Nog för att jag själv gärna bär korta byxor i form av breeks men dessa halvstångsflaggande och dessutom upprullade denimstyggelser för dessvärre tankarna till svarta kängor och bomberjackor.

  Då bäste broder A har en i övrigt god smak, ett par divisioner över Farbror Melkers, förutsätter, eller åtminstone hoppas jag att detta utspel var ett illvilligt utspel för att reta ingenjören.

 11. Hannes skriver:

  Ja bloggen är verkligen på väg bort från traditionellt herrmode.

  Gillar ändå att ni (främst Archie nuförtiden) ids uppdatera, så min kommentar blir ”Snyggt ovanför bältet och under fotknölarna” 🙂

  Uppskattar ändå bloggen mest för inläggen som man knappast fått se på King, och det här är inte ett av dem.

 12. Peter skriver:

  Börjar bli väldigt mycket denim nu!

 13. Jesper Persson skriver:

  Tycker kavajen ser väldigt trevlig ut. Får man fråga om märke/modell och var du köpt den?
  /Jesper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s