Middag med Care Of Carl

IMG_6476.JPG

Förra fredagen spenderades i Borås, då Sveriges motsvarighet till Mr. Porter, CareOfCarl.com hade sommarkalas…

Kvällen till ära, hade man även bjudit in representanter från nya, mycket spännande leverantörer: Boglioli, Incotex, Barba och Roda. Läs artikeln om det hela på manolo.se

IMG_6495.JPG

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Middag med Care Of Carl

 1. Battle of the bulge skriver:

  Tid tillbringas. Pengar spenderas.

 2. Hedåsgatan skriver:

  Trevligt! Mer inlägg efterlyses 🙂

 3. Markgreven skriver:

  Trevlig matta!

 4. Charlie skriver:

  Man famlar desperat efter luktsaltet. Att man i lägre samhällsskikt inte kan förvänta sig korrekt aftonklädsel, är kanske ingenting att uppröras över. När däremot de, vilka aspirerar på att ha någonting att lära omvärlden om hur man bör klä sig, uppträder till middag i bruna moccaskor och ljusa kostymer, undrar man vart världen egentligen är stadd.

  • Archibald skriver:

   Stadd, i banor av eget tänkande, utan ständigt behov av tryggheten att ständigt tvunget klamra sig fast vid regler, ofta uppmålade i en svunnen tid.

   Samt, förmågan att via briljant magkänsla, på egen hand kunna skilja på formella situationer, och avslappnade tillställningar, utan att återigen tycka att klockan är ett regelverk.

   Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: de som står på barrikaderna, och står för stil, är de som jar mod, kraft, driv och förmåga att föra tanken framåt.

   Vad som idag anses korrekt, och det klassiskt ”enda rätta”, skapades ofta en gång som veritabla ”regelbrott”, via nytänkande stilvirtuoser, som fick den konservativa regeltrygghetsälskande mobben, att vrida sig i otrygg sömn om natten.

   • IngNilsson skriver:

    Utan att vidare kommentera riktigheten med bruna tofsmockatofflor på en kvällsbjudning vill jag bara påpeka att ”svunnen tid” är väldigt oprecist. Allt som sker är i direkt anslutning till detsamma per definition svunnet. Argumentet som Archibald tycks vilja framhäva är att det rör sig om konventioner som han inte längre behöver hålla sig till eftersom de i hans smak är förlegade. Precis så resonerar också den som skiter i påbjuden klädkod och presenterar sig enligt den egna övertygelsen. Att detta är steget över ruinens brant är uppenbart, men icke desto mindre olyckligt.
    Archibald, varför svarar du inte instället att alla i förväg kom överens om en lite knasig klädkod där just bruna toner och råläder med tofs prevelerar. 🙂

    Att man stundom går på maskerad upprör konventionskramare mindre än att man medvetet försöker rubba deras cirklar 😀

    tt.

   • IngNilsson skriver:

    Addenum: Glömde ju att ge ros för Nouvelle Vague. Själv tycker jag att Eibär-covern från Grauzone är marginellt bättre, men utvecklingen sedan Catherine Weel är noterad — och med stor glädje. Avaffankulo, jag bjuder på isbjörnen helt enkelt 🙂

    tt.

   • Mästaren skriver:

    Blev aningen chockad över det grova språket från Ingenjören! Är det verkligen detta som du tillönskar oss?
    http://en.wiktionary.org/wiki/vaffanculo
    Klart du stavar ju lite annorlunda så där har du en bakdörr (pun intended)…
    I övrigt i regeldiskuissionen måste jag luta åt att Archibalds banor av eget tänkande snurrar alldeles utmärkt.
    Ta da

   • IngNilsson skriver:

    Maître,
    Nej, du har rätt, jag tillönskar det inte alla och envar…
    Vidare är det anmärkningsvärt att du ansluter dig till banor som leder till fotografiskt material illustrerande bruna mockatofsloafers. Vad är nästa steg? En svart läderhatt i Fleksnes-stil?

    Trevlig helg och mer liv och rörelse påTDC tillönskas vänligen.

    tt.

   • Charlie skriver:

    Om beskrivningen ovan är avsedd som signaturen Archibalds karakteristik av sig själv, får man konstatera att hans självbild är så magnifik, att självaste Björn Ranelid framstår som självutplånande ödmjuk.

    Jag är på intet sätt en som ”klamrar sig fast vid regler” (i synnerhet som klädskick i allmänhet regleras av konventioner snarare än regler) eller anser att ”klockan är ett regelverk” (vad det nu skall betyda). Det kan även inflikas, att det knappast är de konservativa som utgör mobben i samhället. I själva verket brukar jag ofta få kommentarer om mitt okonventionella sätt att klä mig, där dock traditionen alltid är tydligt närvarande. Däremot försöker jag upprätthålla en viss värdighet och estetisk höjd i min livsföring och där ingår definitivt inte att uppträda i tofflor till middagen.

    Jag bryr mig egentligen ganska lite om hur andra människor ekiperar sig (även om jag vanligtvis dock noterar hur de faktiskt är klädda). Emellertid tycker jag att det är beklagansvärt, när personer som åtagit sig uppgiften att förmedla råd och synpunkter på hur man bör klä sig, dels gör det under en rubrik som i liten grad representerar innehållet i det skrivna (den litterära förebilden till denna hemsida, såväl som dess motsvarigheter i dåtidens och nutidens London, ligger exempelvis långt från signaturen Archibalds föreställningsvärld), dels ägnar sig åt merendels subjektiv åsiktsförmedling, påtagligt okunniga om den tradition de påstår sig vilja försvara.

    Jag undrar om signaturen Archibald verkligen har läst och förstått The Drones Club’s egen programförklaring: ”Det traditionella herrmodet och kampen mot modernitetens trams och vandaliserande av de kulturella och estetiska värdena är centralt för våra skriverier.”

  • IngNilsson skriver:

   Charlie,
   Jag har en brännande känsla av att Archibald inte längre är så rånöjd med det egna postulatet i stilhänseendet. 😉

   tt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s