Anpassning av kostymbyxor

houmdstooth

Då min kärlek till den kostymgarderob jag byggt upp, är en lätt föränderlig och levande företeelse, förändras även dess utformning i takt med känslan inför plaggen. Byxorna ovan var aningen för korta för sin vidd, då jag lyckades få tag på ett sista par hos C.T. för några år sedan. De gick att använda, men har inte känts helt 100% rätt. Nyligen nålade jag upp en ny kontur, som min skräddare sedan fick realisera.

Kortare byxben kräver även, för det mesta, att vidden korrigeras. Även om måtten och proportionerna ovan kanske inte tilltalar er alla, är det ett tankesätt värt att ta fasta på. Allt för att behålla balansen och proprtionerna i plagget.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Anpassning av kostymbyxor

 1. IngNilsson skriver:

  Achibald,
  är det ett före eller efter fotografi?
  tt.

 2. Fläderblom skriver:

  Byxorna är för korta, alldeles för korta. Bär dem med kängor, damasker eller inte alls.

  • Björn skriver:

   Jag var först benägen att instämma, men efter en andra och tredje betraktelse av benkläderna ifråga har jag kommit fram till att det nog skall föreställa kortbyxor, i vilket fall deras längd tvärtom är väl generöst tilltagen.

 3. noamvokaal skriver:

  Håller med fullständigt om vikten av balans i silhuetten. Jag kan tycka det är snyggt med kort avslut och därtill anpassat omfång, men tyvärr lider jag av alldeles för stora fötter för att kunna bära upp stilen själv. Men som sagt, balansen uppskattas.

 4. Björn skriver:

  Den som någon gång bevistat en traditionell cirkusföreställning känner till att den klassiska clownmunderingen består av framträdande skor, för korta byxor och vitpudrat ansikte med stor röd näsa — det är mig en gåta varför man skulle söka anamma denna stil i vardagen. Oavsett, så skall jag be att få uttrycka min tacksamhet över att fotografiets komposition besparar oss ett återgivande av de två sistnämnda attributen.

 5. Desmond skriver:

  Extremt korta byxben (som jag uppfattar dessa), kan i kombination med korta ärmar och trång kavaj ge riskabla associationer till Magnus Härenstam i ”Fem myror…”

 6. Brummel skriver:

  Jag eftersträvar att byxornas fall vid upprätt, stillastående ställning ska visa hela skon men inget av strumpan. Jag får därmed instämma i kören och säga att byxorna är aningen korta. Annars trevlig kombination av byxor och skor. Ser distinkt och rejält ut, som gjort för en promenad en småregnig höstdag.

  • Desmond skriver:

   För att inte verka överkritisk med hänsyn till mitt tidigare inlägg – jag håller verkligen med Brummel om att kombinationen byxa-skor är lysande – skulle mycket väl kunna tänka mig en kostym i det tyget. Svarta brogues är bland mina favoriter i skogarderoben.

 7. Daniel skriver:

  Hej! Vad är det för fotvidd på byxorna? Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s