Nick Cabana formar mer av egen identitet…

nilaya-suit
Nick Cabana, är en av de många klocktillverkare som med driv och entusiasm hakat på vågen att göra vasst designade quartzur, sålda till överkompliga priser. Vid vår första kontakt, avfärdade jag dem som en i mängden. Som någon som skördade frukten av andras koncept…

Det finns dock en ton i Cabankonceptet som tilltalar mig. Starkt, och det är den genuina nyansen av dressat mörker. En svart rock’nroll-identitet, som från första blick gick hand i hand med min egen ådra på samma område. Först tog jag en titt på modellen Noir Raven, i damstorlek (36mm), eftersom modellen i mitt tycke blir oproportionerligt stor med all urtavla som visas i större diametrar.

Nyligen lanserade man en i sammanhanget ny boett, Nilaya. Modellen Nilaya Suit, har roséfinish, svart urtavla, svart armband. Nick Cabana går steg för steg, mot en starkare egen framtoning, skild från liknande aktörer. En väg som i de svarta modellerna talar till mig. Rock’n Roll. Kostymer. Karaktär. Identitet…

Hur jag tolkar Nick Cabanas Nilaya Suit

Cabana1

Cabana2

shoes

Min syn på Cabanas mörkare modeller, uttryckt i musik..

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Nick Cabana formar mer av egen identitet…

 1. Lord Sidcup skriver:

  Stiligt! Olika färg på jeansens över- och underdelar, dock? 😀

 2. ole skriver:

  Att sätta sitt namn på en färdig produkt ur en katalog är inte att vara tillverkare. Just sayin’. Och ännu en sådan är knappast vad vi behöver…

  • Daniel skriver:

   Vilken färdiga produkt syftar du på? Har inte sett en liknande klocka i annat sammanhang. Länka gärna.

  • Niclas Lij skriver:

   Hej Ole,
   Det är jag som designat nya klockan från Nick Cabana – Nilaya Suit. Kan garantera att varje detalj och millimeter är gjord efter egen skiss. Modellen skapades efter att ha blivit inspirerad av en stor förebild i branschen – IWC. Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att ni uppskattar vårt gedigna arbete!
   Allt gott!

   • Desmond skriver:

    Jag bara undrar, av ren nyfikenhet, vad innebär ”varje detalj och milimeter”? Är allt tillverkat speciellt föe denna modell? Eller är boetten ”från hylla”? Boettlock? Visare? Krona? Att urtavlan är designad kan jag ju förstå, men hur mycket av resten är designat respektive ”valt”?

   • Niclas Lij skriver:

    Hej Desmond,
    Vi har själva ritat boetten i ett 3d cad program som fabriken sedan använder för att skapa en gjutform. Boetten är alltså unik för vår klocka. Även visaren är skapad i gjutform efter design och mått. Kronan är anpassad för att bära vår logga. Det enda vi valt från en ”hylla” är lädret till armbandet (italienskt nubuck).
    Nackdelen med att jobba som vi gör är att det tar mycket längre tid att framställa en klocka, samt att vi måste beställa stora volymer. Förhoppningsvis så kommer det att löna sig i längden.
    Ha en fortsatt trevlig kväll!

   • Desmond skriver:

    Tack för info! Kul att höra. Tack för svar på ett sent inlägg. Ni kanske skulle göra en ”grej” i er marknadsföring av att så mycket är egen design. Det som kallades ”badge engineering” på engelska bilar på 70-talet (en Austin fick skinnklädsel, ny grill och blev en Van den Plas…) är ju inte helt ovanligt bland mindre klockmärken, som Ole skriver ovan… Och kanske skulle ni toppa ngn modell med ett mekaniskt urverk…

   • Niclas Lij skriver:

    Förstår precis vad du menar. Många av dessa klockmärken säljs ut på groupon var och varannan dag.
    Mekaniskt ur vore absolut något för vårt sortiment framöver!
    Vi har en hel del kvar att jobba på med marknadsföringen. Just nu håller jag på att designa en ny kollektion till hösten. Sedan ska vi ta tag i marknadsföringen på rätt sätt. Tack för inputs!

 3. Anders skriver:

  Vad finns det mer för liknande produkter, jag tänker på sådana som tar de där klockorna ur fabrikskatalogen och sätter eget namn på dem? Och vad år en sån här egentligen värd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s