Festliga ränder

King_100_chest

Mjah. Det påpekas gång efter annan hur slipsen är väl yvigt exekverad. Se det som en nyck enligt Hardy Amies befriande devis:

”A man should look as if he had bought his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them.”

Konsten att bära sin kostym utan att ständigt, till synes smånervöst, lägga saker minutiöst till rätta. Jag brottas ständigt med tanken om vilket som är att föredra. Medelvägen, är svår att uppnå.

För övrigt är citatet ovan hämtat ur en trevlig bok, som bör tas för vad den är med tanke på när den är skriven, av vem, och dennes bakgrund. Skönt formulerad kuriosa.

Allt serverat med glimten i ögat, av en man som vid frågan om sin skostorlek inte lär ha kunnat svara, då alla skor han ägde var bespoke.

Amies_ABC

Det här inlägget postades i Bilder, Inspiration, Livsstil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Festliga ränder

 1. SoWhatElseIsNew skriver:

  En kul liten bok det där. Har ni någonsin gjort en lista över passande drönarlitteratur? Jag kan annars varmt rekommendera Gentleman’s Gazettes lista: http://www.gentlemansgazette.com/mens-fashion-book-library-guide/

 2. akevonkiohling skriver:

  Ja, det där med ”den obesvärade elegansen” ligger väl inte för alla. En del ser nog lite besvärade ut i kostym. Den ledighet som gentlemannen gärna visar i uppträdande, harmonierar oftast väl med hans klädsel. Och v.v. Slipsen får yvas, bara man inte lossar på knuten i sällskap. Det kan tyckas ledigt, men är plumpt.

  • Raizumichin skriver:

   Aningen plumpt kanske, men inte alltid helt omotiverat. Temperatur och fysisk ansträngning är godtagbara ursäkter. jag håller på regeln attdet är acceptabelt att lämna festen med knuten lossad, men inte att anlända i samma tillstånd.

 3. Lord Sidcup skriver:

  ”Yvig slips” är väl ett av majestätsbrotten, minst? Lèse-majesté är allvarliga grejer, och torde påföra kvalificerat dödsstraff, i form av rådbråkning och stegling. Då såväl arbete som våld (ovanför bullkastningens och tidningsfäktandets nivå) strider mot dröneriets principer, omvandlar vi dock straffet till det mer passande harrtrolling och sillpimpling.

  Låt det bli en läxa för dig, slyngel! 😉

  /Spode
  PS. Äppelkaka Petrograd etc. etc.

  • Christian skriver:

   Härligt att höra likasinnade! Har alltid tyckt att knäppa bägge knapparna på en kostym eller gå med skjorta knäppt till sista knappen utan slips borde rendera minst i ristad blodörn.

   • Lord Sidcup skriver:

    Olika färg på skospännet och manschettknaparna: hängning, dragning och kvartering! Därtill stödjer jag gratis korsetter till barn under fem och obligatorisk servering av sparris till frukost.

   • Mordaxx skriver:

    Hur skall man gå utan slips med skjorta, om inte helknäppt, om han känner sig manad att instruera en fåkunnig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s