Fest i källaren.

Invitation

På fredag, koras återigen de 100 personer som herrtidningen King anser ha mest inflytande över svenskt herrmode under det gångna året. Oavsett om man som kläd- och stilmedveten man anser sig vara intresserad av mode, eller ej, är det de facto många av dessa personer som avgör vad vi har tillgång till på den svenska marknaden. I någon mån ett mått på vilka som påverkar, hur mycket. Enligt tidningen King, skall sägas.

Jacket

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Fest i källaren.

 1. Lord Sidcup skriver:

  Efter att ha gått igenom bilderna från tillställningen i fråga, kan jag bara konstatera att herr och fru Mulliner – i ett hav av kepsar, halmhattar, gymnastikskor och jeans, innehållande strump- och talanglösa hipsterskrämmor – agerade bålverk mot förflackningen och förfallet i samhället.

  Jag bryr mig inte om vilka som hamnade var på listan. Den här matchen vann Drönarklubben på knockout. 😀

  /Spode
  PS. Munkskor – alltid ett bra val! 😀

  • Archibald skriver:

   Man tackar 😉 Vi umgicks friskt med vännen Bollinger, som förgyllde kvällen.

  • Mycroft skriver:

   Sannerligen. Även om slipsen inte är en personlig favorit hos mig så är de helt klart bland de snyggaste där. Många av de andra får mig att vilja tvätta ögnen i klorin. Får man fråga vad det är för kostym?

   (Och plus i kanten för blomman)

   • Archibald skriver:

    Tackar. Kostymen är ett S amarbete mellan King och Brothers. 1000 individuellt numrerade kavajer. Halvkanvas och riktigt trevligt ulltyg med stänk av kashmir.

   • Mycroft skriver:

    Fancy! Riktigt trevligt. Vilket nummer fick herrn? 😉

   • Lord Sidcup skriver:

    Archie: Jisses – kombinerat med ”Grattis!”! Förra året var du ju inte ens med! 😀

    Mycroft: Jag hade EXAKT samma tanke, fast med alsolsprit i stället för klorin.:D

   • Archibald skriver:

    För att undanröja eventuella missförstånd: 8, var den individuella numreringen på min kostym av de tusen som sytts upp.

    Gällande Sveriges 100 mäktigaste-listan var jag inte i närheten nämnd.

    Men jag menar, vem kan slå sig fram i den mördande konkurrensen av inflytelserika personer som MMA-fighters och Prins Daniel 😀

    Förra året figurerade jag dock på plats 50.

   • Lord Sidcup skriver:

    Mea maxima culpa! Jag tyckte det verkade lite underligt, och ibland läser man snabbare än man tänker: särskilt om man har ADHD. 😀

    Jag vill minnas att jag både noterade och gratulerade till omnämnandet förra året. Nu vill jag inte jämföra, direkt, men själv omnämndes jag, faktiskt, i tisdagens DN, i samband med matchen BP-Helsingborg: ”Frågetecken: Vem är mannen i hatt och svarta handskar som alltid går fram och tillbaka längs med staketet?” Vi är ju lite kändiskolleger. Det är du, jag och Justin Bieber, ungefär. 😉

    Och prins Daniel kan behöva lite positiv uppmärksamhet. För ett par år sedan utnämndes han och Håkan Juholt till de kändisar i Sverige som kvinnor minst av allt vill ligga med. Och han är ju bloggkändis, han med: http://prinsdaniellookingatthings.tumblr.com/

 2. IngNilsson skriver:

  Efter att i likhet med Lord Sidcup ha betraktat Kingslänken, lyckades jag efter stora umbäranden lokalisera de stilfulla paret där herren hade svarta dubbelmunkar till byxor som i ensamt majestät kan sägas hade en proper längd. Detta i samklang med boutonniere och en näsduk, som inte förde tankarna till en bylsig sidengardin, samt en väldigt smakfullt och vackert klädd bättre hälft, gjorde beskådandet av de andra vulgärt vämjeligt klädda personerna uthärdningsbart.
  Dock begriper jag inte att man väljer att bli sedd på en så osmaklig tillställning (ja det ska sägas att en mörk herre hade den goda smaken att ta på sig en smoking, även om han glömt västen hemma), som mer för tankarna till Jim Rose Sideshow än stilfull klädsel. Jag utgår därför från att det måste vara ett arbetsrelaterat pliktbesök, vilket också skulle förklara den nästan hotfulla blicken i Archibalds ögon. Ja, man har full förståelse för detta och även jag skulle nog vilja slå någon strumplös mockaloafergök med luffarskägg och hatt inomhus på näsan.
  tt.

  • Mycroft skriver:

   Det är svårt att avgöra vem som är värst. de som dök upp i idrottsskor, trasiga byxor och en skrynklig t-shirt. eller de i en bastardiserad version av kostymen.

   • IngNilsson skriver:

    Eller så är det fråga om en temafest, vars inbjudan Archibald fullständigt misstolkade.
    Klädkod: kavaj, kanske problemlöst tolkas som ”se-vad-du-hittar-hos-myrorna”, lumpbodskalas, ”plundra-farfars-amerkakoffert”, Cirkus Rens konkursbo eller Justin Biebers svensexa hos den vane Kingläsaren, vad vet jag?
    Jag gillare det däremot inte. Inte alls.
    tt.

   • Mycroft skriver:

    Möjligt. Alternativt kanske klädkoden var kostym, och de andra gästerna plockade fram barnens utklädningslåda.

  • Archibald skriver:

   Helt riktigt Nilsson, någon måste ju sätta standarden, och visa hur en slipsten/ett kritstreck skall dras 😉 Jag tycker dock att Andreas Weinås var lika trevligt klädd, som han är att diskutera med. Ett föredöme.

   Ja, den blicken kan nog ge både en och annan märklig association 😀 bättre bilder finns, men vad tusan, har man gjort sig ett namn som kolerisk kostymivrare, får man vad man förtjänar 😉

   • IngNilsson skriver:

    Nu lyckades jag inte hitta Andreas Weinås i den brokiga samlingen med mer eller mindre migränframkallande utsyrslar, men med tanke på hans i övrigt kräsna sko och klädselval, skulle jag inte våga tvivla på ditt ord. Emellertid vill jag minnas att han stundom har en fallenhet att genera sig och sin omgivning genom att blanda blåbyxor med rekorderlig kontorsklädsel, så man kan jug aldrig så noga veta.
    Koleriska och fanatiska kostymivrare har per definition en guldstjärna i kanten.
    tt.

 3. Lord Suggs skriver:

  Detta var förbanne mig det absolut mest vederstyggliga som jag har sett på länge. Mycket länge. En samling skamlösa gratisätare, utstyrda i smutsiga, illasittande kläder som sannolikt ska manifestera en inbillad individualism men bara lyckas se otroligt skabbigt ut. De som försöker bära något som åtminstone liknar kostym eller kavaj envisas med att gå utan strumpor och/eller med ett ”individuellt nonchalant” uppknäppt monk-spänne flera år efter att en sådan liten gest ens kändes i närheten av lite charmigt konventionsbrytande, stilmässigt slarv. O tempora! O mores! Jag måste gå och inspektera slipssamlingen för att försäkra mig om att den är kvar och inte har försvunnit i denna sartoriala twilight zone!

 4. Lowa skriver:

  Hej! SNOOT söker en testpilot till sina jackor. Man kan söka på deras Facebook-sida. En liten rekommendation 😉

  • Archibald skriver:

   Hej Lowa. Om du har någon koppling till dem, hänvisa dem gärna till mig. Jag är nyfiken på SNOOTS prylar. Har dock inte tid eller tillräckligt stark ambition att jaga dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s