Shoegazing.se anordnar unik trunk show.

Shoegazing_trunk_show

Den 20 september arrangerar den svenska skobloggen Shoegazing.se, ”Shoegazing Super Trunk Show” i Stockholm, en tillställning som samlar tre tillverkare av randsydda skor från olika delar av världen, i olika prisklasser, och skapar ett unikt event. En trunk show kan liknas vid en mini-mässa, hundratals randsydda skor kommer visas upp och säljas under dagen, och besökarna har också möjlighet att lägga specialbeställningar på skor som tillverkas efter egna önskemål.

De tre tillverkarna är: Spanska Meermin, som figurerat tidigare här på TDC. Ungerska Vass som gör helt handgjorda skor av mycket hög kvalitet. Samt österrikiska bespokeskomakaren Maftei som tillverkar några av världens finaste skor.

Fokus kommer ligga på herrskor, men alla tillverkarna har också med sig ett antal damskor. Priserna sträcker sig från 1500 kronor för Meermins billigaste skor, via Vass som säljer skor för omkring 4000 kronor, till Maftei vars bespokeskor som görs helt efter kundens fötter börjar på 10 000 kronor.

Shoegazing Super Trunk Show är den största tillställningen i sitt slag någonsin i Sverige, och även i ett internationellt perspektiv är det unikt att tre tillverkare samlas i en öppen trunk show på det här sättet.

Utöver själva trunk showen kommer det också hållas en skovårdsskola med en av Sveriges främsta skomakare, Marcus Davidson, det anordnas en skoputstävling där vinnaren får ett par randsydda skor från brittiska Loake, och dagen avslutas med mingel och en paneldiskussion med representanter från flera olika sfärer av kvalitetsskobranschen i Sverige.

Mer information finns att få på Shoegazing.se.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Shoegazing.se anordnar unik trunk show.

  1. Daniel skriver:

    Apropå ”Mer information”-länken ovan brukar även jag, utöver skor, syssla med shegazing på nätet… 😉

  2. Wicketkeeper skriver:

    Spännande med eventet, jag är nyfiken på Meermin men vill helst känna och klämma innan jag köper. En tur till Stockholm i september är nog inte helt uteslutet för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s