Glencheckrutig skjorta

Collar

Ljusblått, är, oslagbart bra som skjortfärg till kavajer i alla möjliga utföranden. Jag tvekade dock länge inför glencheckrutiga varianter. Det kändes stökigt. Magkänslan sa, nej, inte som skjortmönster.

Sen köpte jag ett exeplar hos T.M. Lewin, vid senaste turen till London. Den har visat sig kännas mycket bra till enfärgade kavajer.

Jag tror det lyckade bottnar i att mönstret bara baseras på en enda färg, mot den vita bakgrunden. Inga inslag av linjer i kontrasterande färger, som annars är ganska karaktäristiskt för typen av rutmönster.

chest.chk

cuff

Det här inlägget postades i Bilder, Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Glencheckrutig skjorta

 1. Markus N-R skriver:

  Överraskande stilig skjorta!
  Vad tar för storlek i TM Lewin och i ex Eton? Är osäker på min storlek när jag ska ta hem några exemplar från de Brittiska öarna.

  • Archibald skriver:

   Från TML är det först och främst slim fit, eller extra slim, krage 15,5tum, ärm 34,5tum. I Eton har jag kragstorlek 40, slim fit.

   • Pär skriver:

    Är TML Slim och Eton Slim jämförbara i passformen/storleken eller Fully Fitted mera lik Etons Slim?

   • Archibald skriver:

    Skulle på rak arm säga att TMLs fully fitted, är snäppet smalare än Etons vanliga slim fit. Utan att ha tagit mått på plaggen.

 2. R skriver:

  Stiligt! Det är inte bara en gång man önskat att man fyllde ut en TML slim så man fick tillgång till lite mer inspirerande kragar. I fully fitted finns bara den fantastisk otillfredsställande ”classic”-kragen. Tråkigt. Det verkar helt omöjligt att hitta en annan skjorta om man vill ha smal passform och längre ärmar utan att betala 4x+.

 3. Fläderblom skriver:

  Sportklocka och SLM-armband igen! Kommer du inte ihåg vad vi sade om sådant härom veckan? Varför förstöra intrycket av den fina skjortan med sådant machobjäfs?

 4. Lord Sidcup skriver:

  Inte illa! 🙂 Tyvärr ger skjortans färgkombinationen mig associationer till en dito jag fick i present av min mor, en gång i tiden. Den hade exakt samma nyanser, och den hade därtill olika mönster på olika detaljer – jag skulle inte bli förvånad om ett av områden var just glencheckmönstrat, men jag minns faktiskt inte. Designern verkade ha ansträngt sig för att få med så många dessänger som möjligt.

  Hursomhelst var den en figurativ skvader, och jag bar den långt efter bästföredatumets expiration, om vi uttrycker det så. Dödsstöten för tingesten kon när två unga damer på bussen sporde mig om jag möjligtvis var innehavare av en så kallad raggarbil, varefter plagget i fråga pensionerades direkt i sopnedkastet, utan högtidligheter eller sentimentala ritualier.

  Men, färgtonerna åsidosatta, är det inte alls illa. Icke heller kompositionen i övrigt. Bra jobbat, herr konsumentupplysare! 🙂

 5. noamvokaal skriver:

  En gammal favoritskjorta var en i nämnda mönster från Boggi. Underbart tyg, underbar passform och ett synnerligen användbart mönster! Möjligen var min variant något tätare, och på håll såg skjortan nästan enfärgad ut. Jag tyckte nog bäst om att bära den till mörkblå kostym och en slips i brunt, men den gjorde sig utomordentligt väl i de flesta sammanhang.

  Tyvärr uppstod ett hål på skjortbröstet, så plagget fick kasseras. Utan hål hade den haft gott om livslängd kvar. Jag saknar min skjorta.

  Bästa hälsningar,
  Noam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s