Flanell, hängslen och tankar om slipsbärande till vardags

bild_1

Flera dagar har jag lurats av solskenet på morgonen, och sen när jag kommit ut insett att det fortfarande inte är mer än Sverige i april temperaturmässigt. Därför kändes morgonens val av full flanellkostym bra under mopedfärden till jobbet. Då byxorna (The Tailoring Club, reds. anm.) har en vettig midjehöjd, och dessutom försetts med hängselknappar, är hängslen ett fasligt skönt alternativ för att hålla dem på plats höjdmässigt.

Hängslena är tillverkade av Albert Thurston, för Sharp & Dappers räkning. En bra kombination av grovvävt indigofärgat birdseyetyg, och läderstroppar med en något patinerad ytfinish. Jag känner att de smälter bra in i ett vardagligt sammanhang.

Någon kort stund där på morgonen, fick jag för mig att gå slipslös, med en uppknäppt button down-skjorta till kostymen. Att det skulle kännas mer ledigt. Tanken på det hela kändes rätt snart inte alls ledig. Bara inkomplett och naken. Så, slips på.

Nej, vän av ordning, slipsen är inte knuten ”för lång”. Kort sammanfattat, skall, slipslängden i mina ögon anpassas till helheten för att uppnå visuell proportionell balans. Om den alltid, slaviskt, knyts så att spetsen precis nuddar byxlinningen, ser den ofta fult oproportionellt haklappskort ut då byxmidjan når lite högre än den senaste tidens alla lågt skurna byxor.

Vad jag tror många missar, är att det går att bära slips på så många olika sätt. En färgmässigt starkt kontrasterande sidenslips till ullkostym, sticker inte bara ut via färgen utan även via yttexturen. Ändå är sidenslips i princip det enda alternativ många känner till, eller använder.

Det är inte så att jag släppt tanken på sidenslipsar till vardags. Det finns dock bara en sån oändlig värld av möjligheter bland sickade, vävda och filtade slipsar av matta kvalitéer som ull, bomull, linne och diverse andra blandningar. Detsamma gäller näsdukar.

Trevlig helg på er alla.

bild_3

bild_2

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Flanell, hängslen och tankar om slipsbärande till vardags

  1. Magnus S skriver:

    Snyggt! Trevlig helg!

  2. Lord Sidcup skriver:

    Strålande! (Och med byxor! :p)

  3. Herr Hjul skriver:

    Trevligt, en ovanligt sober och harmonisk färgskala för att komma från dig. En god helg tillönskas alla drönare i detta underbara vårväder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s