Skjortor med löstagbar krage

wing-collar-lge

Jag fick en fråga mailad till mig, av en slipsleverantör jag arbetar med. Ärendet gällde skjortor med löstagbar krage, vilka en av deras kunder efterfrågade:

Jag har med ljus och lykta sökt efter skjortor med löskragar -erkännerligen snibbkragar – (således ej frackskjortor!), s.k. fadermördare. Aldrig kommer väl en slips SÅ till sin rätt som knuten runt en sådan krage. Är det någon som har något tip (OBS! inte tips, för det är pluralis!) åt mig?

Frågan har vad jag minns dykt upp tidigare här på TDC, och efter lite efterforskning kan jag, dock utan egen erfarenhet av plaggen, ge följande tips om var liknande skjortor kan hittas.

Inte helt oväntat, finns den efterfrågade skjorttypen i ett antal engelska leverantörers sortiment. Först ut, där även kragen på första bilden återfinns, är den engelska webbutiken Tom Sawyer.

collarless-wing-shirt1

Därefter, Billings & Edmonds.

Billings_and_Edmonds

New & Lingwood:

grafton_high_wing_collar

Vidare har även T.M. Lewin några modeller, dock ej med den efterfrågade kragtypen.

TMP_tunic_shirts

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Skjortor med löstagbar krage

 1. Herr Hjul skriver:

  Ett lätttilgängligt lite ledigare alternativ på Svenska marknaden finns från Oscar Jacobson. Denna skjorta har löstagbarkrage och levereras desutom med två olika kragar, dock inte den i första hand efterfrågade, men ett kul initiativ. Trevliga knappar i pärlemor gör inte saken sämre.

  http://www.oscarjacobson.com/sv/artikel/norbert_wearable_slim_fit

 2. styggavargen skriver:

  Jag har flera från http://www.darcyclothing.com/ vilket jag skulle tippa på är en av de mer populära butikerna för historiskt intresserade. De har ett stort urval av kragar.

 3. Guido skriver:

  Drönare, står i begrep att beställa skor från Herring shoes. För att saker ska bli rätt från början ställer jag er frågan; är Loakes och Herrings läst 026 densamma? Det är ju en lätt uppfattning. Vidare, kan det finnas någon som vet vad Loakes Loafer last är jämförbar med?

  • Brummel skriver:

   Jag har skor från Herring på lästen 026 och från Loake 026 – nog verkar de lika. Skälet till att jag inte kan vara helt säker är att det ena paret är Chelsea boots och det andra derbys – vissa olikheter mellan modellerna är ofrånkomliga även om de är gjorda på samma läst.

   Jag har inga loafers, så där kan jag inte hjälpa dig. Rekommenderar dock följande sida: https://www.pediwear.co.uk/newsitem/60.php. Skulle det inte hjälpa kan jag hänvisa till Pediwears kundtjänst – den är excellent.

   Ta – ta

 4. CK Berntsen skriver:

  I princip samtliga stärkkragar tillverkas idag av Luke Eyres (https://www.luke-eyres.co.uk/), det gäller blott att hitta en tillförlitlig leverantör, jag har själv använt mig av ovan nämnda Darcy i åratal.
  Vad gäller själva skjortorna finns här betydligt större möjligheter, från T.M. Lewin och upp. Ett alternativ är faktiskt att titta efter skjortor för präster, vilka fortfarande använder löskrage (de hittar man dock oftast bara i vitt och svart, men är å andra sidan tillgängliga i svenska butiker).

 5. akevonkiohling skriver:

  Här fick jag nu raskt all möjig hjälp i det som för mig varit ett problem. Tack till alla bidragande i detta!
  Jag går nu att undersöka inkomna tips (pl.) i akt och mening att inhandla ett par skjortor med tillhörande snibbkragar! Fortfarande min mening att detta är det stiligaste sättet at låta sin tieroomtie eller -fluga komma till sin rätt!

 6. Magistern skriver:

  Titta hos A. Marchesan på Odengatan i Stockholm (om vintagekragar duger).

 7. Sebastian skriver:

  Jag vet inte hur mycket du/ni bryr er om märke eller vartifrån plagget kommer. Men det finns en sida som heter http://www.luxire.com där man kan få tag på sådana skjortmöjligheter.
  Man kan nämligen beställa helt efter hur man själv vill ha sitt plagg.
  Jag har en så länge bara provat mig på deras måttsydda byxor. Men är rätt nyfiken på skjortdelen men det får nog vänta!

  Hoppas jag hjälpte någon själ iaf.
  Jag kan också tillägga att priserna är fruktansvärt lukrativa, 600 för byxorna jag beställde. Beror givetvis på tyger.

 8. Jaques skriver:

  Vem i hela friden vill ha något så fattigt som lösa manschetter och krage? Förr bars sådant av enklare folk och uttrycket ”En man med fasta manschetter” avser en finare gentleman som har råd att klä sig elegant och inte behöver ta några genvägar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s