Kritstreck och gråskala

box_edit

Några bilder och toner i tystnaden. Kritstreck, grå ull och långfibrig, tätvävd vit bomull. Om vi inte hörs förr, önskar jag er en trevlig julhelg.

full

chest

Kompletterat av The National, ”Trouble Will Find Me”.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Kritstreck och gråskala

 1. Peter skriver:

  God jul själv. Med förhoppningar om ett välklätt år även nästa år.

  /Peter

 2. Garderners Delight skriver:

  En riktigt fin jul önskar jag dig! Med hopp om återseende.

 3. Markgreven skriver:

  God Jul till er alla i detta Tweedens förlovade land.

 4. Agge skriver:

  Snygg kostym, får man fråga var den har inhandlats?

  • Archibald skriver:

   Beklagar sent svar. Kostymen är ett samarbete mellan Brothers, och tidningen King, och finns i den förstnämnda butikskedjan. den har dock bara gjorts i en begränsad upplaga om 1000 exemplar. En av mina favoritkostymer just nu.

 5. Lord Sidcup skriver:

  God Jul & Gott Nytt År –

  *Till Herr och Fru Mulliner, samt edra små jordekorrar!

  *Även så till Mats, Chuff och Gus!

  Måtte stjärnorna tindra och gnistra över er, i denna midvintertid, och skrädderiets skyddshelgon (Martin av Tours, Bonifatius och Homobonus) vaka över er alla!

  /Spode
  PS. Äppelkaka Petrograd serveras alltid med kamel.

  • Lord Sidcup skriver:

   Och givetvis ett stort ”Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar” till övriga som läser och kommenterar bloggen! 🙂

   • IngNilsson skriver:

    Min bäste Lord,

    Jag tror du har lyssnat något för mycket på påve Fransicus jultal, men för all del: een goed uiteinde en de beste wensen voor 2014!

 6. Mästaren skriver:

  Tipset i tiden, kanske inte den billigaste dock;
  http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=7626
  God fortsättning!

 7. Anonym skriver:

  Undrar om TDC återuppstår eller avslutar för evigt 2014. Man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst.

  Jag hoppas på återkomst!

 8. Per skriver:

  Drönare! Jag behöver er hjälp! Nivån på kommentarerna här på bloggen brukar ofta hålla en väldigt hög nivå, varför jag nu vänder mig till er för stöd. Köpte nyligen ett par Herring Hawkshead (brouge-kängor i tanfärgat grainläder), och fick dem levererade för ca 3 veckor sen. Vården av dessa skor har dock inte varit något jag är stolt över och jag har nu ett litet problem. Detta har hänt:
  Skorna levereras och då jag är i akut behov av rejälare skor börjar jag använda dem direkt utan någon form av puts eller liknande. Efter flera dagars användning inser jag att det kanske vore en bra idé att åtminstone ha lite skokräm på dem, inför kommande snöfall, regn och slask. I och med att allt jag har i vård-väg (liksom övriga skor och kängor) fortfarande är magasinerat efter en längre utlandsvistelse så får jag nöja mig med den tan-färgade skokräm som skickades med i kartongen, tänkte att ”Det är väl bättre än ingen kräm alls”. En gammal bomullstrasa och ett par nylonstrumpbyxor åkte fram och jag började långsamt arbeta in krämen. Efter ett tag märker jag att jag på vissa ställen på skorna får små mörka fläckar, som att lädret har blivit blött. Jag tänker att det säkert försvinner när skorna får torka men så är alltså inte fallet. Nu sitter jag alltså här med ett par skor som varken är särskilt väl putsade (de blir fläckiga så fort det droppar lite regn på dem) och dessutom har mörka fläckar som inte går bort. Vad göra? Kemiskt ren bensin, Saphirs Renovateur och sen åtskilliga lager av kräm och puts eller finns det en enklare väg?

  Vänligen,
  Per

  • Archibald skriver:

   tråkigt att höra Per! Jag tycker att du i nuläget, ska kontakta Herring Shoes, och förklara effekten av missfärgningen som den medskickade skokrämen gav upphov till. Herring brukar enligt erfarenhet vara bra att resonera med. I framtiden rekommenderar jag gärna helt ofärgat läderfett/läderbalsam för tanfärgat läder. Materialet blir något mörkare, men får bra och vädertåliga egenskaper. Lycka till.

   /Arch

  • Jürgen skriver:

   Jag gjorde en liknande fadäs med ett par Loake Dovedale, det löser sig om du kör Renovateur och låter skorna stå ett dygn för att sedan jobba in mindre mindre mängder kräm i omgångar. Jag grundade utan trasa fyra gånger över två dagar, till sist en rejäl omgång enligt Flördegsmetoden – trasa och vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s