Hamilton Tweeds vårutbud

htljusbla

Sval sommarkavaj med tyg ifrån Vitale Barberis Canonico.

Hamilton Tweed är ett nybildat svenskt företag som funnits på marknaden som tidigare i höst. Med hjälp av det Hamiltonska namnet och dess ursprung i Skottland vill man skapat ett varumärke byggt kring svenskdesignade tweedkavajer.

I logotypen skymtar vi en del av slottet Barsebäck. Mest känt som tidigare plats för ett kärnkraftverk men ursprungligen familjen Hamiltons fidiekomiss.

Höstkollektionen bestod främst av smakfulla enfärgade tyger och man har varit mån om att lyfta fram kavajernas specialdesignade iPad-ficka. Det där med iPad-ficka är inget som skapar något direkt köpsug hos mig men så har jag aldrig heller varit särskilt representativ för folk i allmänhet.

Tidigare i december presenterade sin vårkollektion som fortsatte i höstens stigriktning. Man har främst två serier en mer traditionell vårkavaj i starka färger och en tunnvävd och sval kavaj för sommarbruk.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hamilton Tweeds vårutbud

 1. styggavargen skriver:

  *gäsp* Ännu ett företag som hoppar på trenden. I och med den där IPad-fickan så har de ju klart bestämt sig för att jag inte kommer bli deras kund men jag tycker det är väldigt dålig information kring tygerna de använder; är det tweed? Vilken vikt har de? Vem har vävt det?

 2. Oswald skriver:

  Håller helt med, gäsp, ser ut att vara ganska ordinära lagom svenska grejer, Morris, Oscar Jacobsson och allt vad de heter, lite innerstadsskolgård. IPad-ficka sanslöst löjligt!
  Tycker även att företagen ska skriva var de tillverkar sina grejer, även om jag av priset misstänker,
  något låglöneland. Det duger inte att skriva Designed in Sweden….det säger faktiskt rätt lite.

  //Oswald

  • Gussie skriver:

   Skälet till att företag är skeptiska mot att berätta för mycket om var de hämtar sina tyger är förstås att just hitta leverantörer är en viktig och kostsam del i affärsutvecklingen. Den som öppnar sig för mycket om detta riskerar att någon kopierar deras koncept men slipper kostnaderna och riskerar som sourcing innebär.

   Sen så är det bara att konstatera att någon konfektionsindustri som producerar kläder i Sverige finns det inte. Där är vi inte unika utan väldigt väldigt väldigt lite sys i västvärlden. Däremot sker produktutvecklingen här (designed in Sweden) vilket inte är fy skam utan säger rätt mycket om produktens kvalitet. Det vet vem som helst som har spanat in modemedvetenheten i Östeuropa eller för del delen Östasien.

 3. w00ster skriver:

  Är det bara jag som tycker Hamilton Tweed låter som en skådespelare i vuxenfilmens forlovade värld?

 4. Robs skriver:

  Det verkar som det inte bara jag som är nyfiken var produkterna tillverkas och vilka tyger de använder sig av. Mailade företaget 18:e dec men har fortfarande inte fått svar. Återkommer så fort jag får ett svar, om jag nu får ett svar det vill säga.

 5. Robs skriver:

  Fick svar idag så kan man väl inte säga att de har speciellt snabba svarstider:

  Hej,

  Vi såg ert email först nu. Tack för din fråga. Vi använder oss överlag av Italienska leverantörer såsom Lanificio Campore samt Vitale Barberis. Gällande Tartan detaljer så arbetar vi med Skotska tygleverantörer. Vi tillverkar samtliga produkter i Europa och har sätet i Sverige där all utveckling sker. Välkommen att följa oss på Facebook där vi snart ger smygtittar på hösten 2014 stilfulla jackor och kavajer.

  Vänligen

  Ulrik

  Hamilton Tweed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s