Fredagmorgonens val…

Post_Breakafast_Decisions

Delar av den enda frukostbuffé som dagligen står, tjah, eller hänger, serverad i huset Mulliner…

… Och det färgsprakande valet i utbudet, med önskningar om en trevlig helg.

Navy

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Fredagmorgonens val…

 1. Jeeves skriver:

  En härlig färgpalett på kavajerna 😀

  Märke på skjortan?
  – om inte minnet sviker mig så var den typen av dubbelknäppning i kragen populär på
  b la The Shirt Factory skjortor för ca 10år sedan (kanske mer?) men att det skulle
  vara en sådan känns osannolikt.

  Personligen lite kluven till den typen av knäppning men annars verkar det vara en trevlig
  BD skjorta.

  • Archibald skriver:

   Du har helt rätt i hur typen av knäppning var vanlig där runt tidigt 00-tal 🙂

   Skjortan på bilden kommer från Andrews Ties, och har deras något högre kragmodell. Jag har rent av framfört önskemålet om en enkel knapp även till denna kragmodell. Den är dock särdeles trevlig att ha slips till, då den stärre kragen verkligen kommer till sin rätt på ett snuggt sätt.

 2. Fläderblom skriver:

  Knäpp ytterligare en knapp i skjortan innan jag får en hjärtattack och ingenjör’n svimmar.

  Sedan vill jag också upplysa om en typ av dekorationshalsduk som har varit vanlig i drygt 100 år. Numera kallas den för slips och är ofta tillverkad av siden. Väl vald kan den vara s.m.s. pricken över i, det som lyfter klädseln från alldaglig till elegant. Har du hört talas om denna halsdukstyp?

  (Att kragsnibbarna hålls nere med knappar vill jag inte ens kommentera. Det är mer än en gammal man klarar av så här på fredagen.)

  • Archibald skriver:

   Så sant Hr. Blom.

   Dagen bestod av ett antal möten med nya bekantskaper. Allt i ett sammanhang som enligt tidigare erfarenhet, sorgligt nog, ibland kompliceras märkbart av att man bär slips.

   • Lord Sidcup skriver:

    Likt Fantomen bör du hålla brittsommarvärmen stången,
    och likt Hubertus Norlén inte lätta på plastrongen.
    Ibland bör du ta på dig ännu mer
    när Mr Mulliner sig till stan beger.

    O, store Archie, lätta inte sviden,
    när du möter barbarer hela tiden.
    Gör somr Jeeves: bär kravatt än mer –
    det passar bättre under drönarbanér.

    Med uppknäppt krage liknar du en hipster
    med gamle ingenjören hamnar du i klister.
    Gör det säkra – knut en four-in-hand
    för att civilisera ditt East Gothenland!

   • Archibald skriver:

    Vackert, Sidcup 😀

  • IngNilsson skriver:

   Fläderblom, et al,
   Det där med fixerade kragsnibbar skulle dock jag gärna vilja kommentera närmare.
   Bilden ovanför videosnutten illustrerar en utomordentligt genomtänkt idé för den sportutövande mannen. Jag kan inte nog sjunga den nerknäppta kragens lov i härader och städer.
   Själv har jag ett färre antal som jag använder just för detta ändamål och aldrig har jag vid krocket, golf eller lustvandringar irriterats av att kragen flaxar till naturens egen melodi. Det är min fasta övertygelse att detsamma gäller för kappsegling, hästpolo och cricket likaså.
   Det sagt, fattar alla som klarar att torka sig själva efter WC-besök att denna beskrivning är uttömmande och att i alla andra hänseenden förvandlas fördelarna till ett estetiskt klavertramp av kosmiska mått. Det är för väl för Archibald att han trollat bort sin nuna på digitalfotografiet så att inga direkta bildbevis finns på att han generar sig själv med att, till knäppkrage låta halva näsduken dingla utanför i något som definitivt inte ser ut som en sportkavaj. En annan detalj som jag ställer mig fullständigt oförstående till är dubbelknappen i kragen. Vad tjänar denna styggelse för syfte, bortsett från att jaga irritation i sina medmänniskor? Jag har förvisso sett värre exemplar där skjortan är behäftad med dubbla kragar och tre (!) kragknappar. Jag bävar för Herrens straff till den gipskatt som colporterar dylika plagg och är övertygad om att detsamma redan drabbat den stackare som inte vet bättre än att dra en sådan estetisk vämjelse över axlarna. Dessutom är det ju fullständigt funktionslöst om man har slips eller rosett, som skyler multiknapparna. Att man skulle behöva mer knappar än en enda är otänkbart, såvida man inte tillhör kvinnfolken i den burmesiska Kayanstammen.

   För att nu tillerkänna önskemål från vissa sujets och därmed undvika förfrågningar i ämnet eller tramsigheter i kring formen, summerar jag profylaktiskt för våra svagare bröder att ovanstående handlar om att man enligt mig bara kan ha button-down kragar om man är utsatt för vinddrag eller yvig kroppsrörelse och att mer än en toppknapp är tramsigt.

   Till sist skulle jag vilja klaga på den leverantör av skjortor och fritidsbyxor som jag under en längre tid begagnat mig av, nämligen Tailorstore (TS). Jag blev rekommenderad deras produkter av en vän som dessutom agerade rättsligt biträde till firman.
   Skjortorna som jag beställt ifrån TS var oftast av skaplig kvalitet och sett till priset finns inget att anmärka. Vidare så löstes alla problem snabbt och enkelt genom att i de fall något fanns att anmärka på, så lades kredit till ens konto så att man lätt och smidigt kunde beställa skjortan på nytt (efter att bildbevis levererats). Dock hade jag aldrig intrycket av att man lärde sig något av misstagen och jag minns speciellt att jag i e-postkorrespondens med en viss Linnea och i respons till bekräftandet att man hade problem med det limmade mellanlägget i krage och manchett, frågade om och hur man tänkte lösa problemet, fick till svar att gnällande kunder fick möjlighet att beställa en ny.
   Eftersom jag väldigt sällan impulsköper kläder är det inget problem för mig och det enda negativa med TS är att deras kragmöjligheter är väldigt begränsade — ett faktum jag också påtalade för Linnea.
   I somras upptäckte jag en ”förbättring” på TS hemsida, vilken i praktiken innebär att den möjlighet att beställa en — i sig väldigt mesig, men dock — cut-away krage med lösa kraglattor som tidigare fanns, numera är borta. Även detta har påtalats TS i skrift, men utan reaktion.
   Detta innebär att tillgången till alldagliga skjortor för kontoret är borta. Min fråga är om det finns någon här som ligger inne med information om en internethandel som saluför MTM-skjortor till rimliga priser, med bra tyger och med fasonligt detaljutbud.
   Min tacksamhet skulle vara stor och en ask cigarrer av mitt husmärke ert, under förutsättning att Archibald kan slita tankarna från sin dubbelknappade buttondownskjorta och förmedla en ev. adress.

   Trevlig helg!
   tt.

   • Archibald skriver:

    Adressen kommer via elektronisk post, om en sådan skickas till oss i syfte att tillfredställa Ingenjeurns cutawayabstinens 😀

   • Jeeves skriver:

    ”Att man skulle behöva mer knappar än en enda är otänkbart, såvida man inte tillhör kvinnfolken i den burmesiska Kayanstammen.”

    -Måste fråga om kopplingen knappar och Kayanstammen då dem mig veterligen använder halsringar och inte har någon förkärlek för knappar, eller ska de var en liknelse (något långsökt kanske…) till multipla kragknappar som avses?

   • Woodsie skriver:

    Formen på topp bäste ingenjör! Slående att det alltid är en ingenjör som måste styra upp tillvaron efter att ekonomer, samhällsvetare och annat löst folk ställt till det. 😉

   • IngNilsson skriver:

    Archibald: Min tacksamhet är stor och har du egna förslag ännu större.
    Jeeves: Det som avsågs var mycket riktigt att om en fruntimmer från denna stam skulle få begär efter en skjorta så kan jag föreställa mig att det inte räcker med en för att fixera en krage på >20cm utan att det uppstår aestetiskt misshagande veck. I detta fall skulle jag därför kunna billiga extra toppknappar, men eftersom vi talar om en kulturellt betingad missbildning i samma skala som kinesiska snörfötter, är alla resonemang och övervägande av teoretisk natur och knappast värd det sartoriala extrautrymme du genom din fråga skapar. Personligen anser jag all kroppsmodifiering som inte är medicinskt nödvändig som vedervärdig, vare sig det rör utdragna halsar, invikta föttter, tatueringar, mönsterbrännmärken av lödkolv eller bröstförstoringar som inte rör rekonstruktion pga medicinskt betingad amputation.
    Woodsie: Förvisso är det på det världsomspännande nätet ingen som vet vad den andra utger sig för att vara, men låt oss hålla det kalvinistiskt stramt och enas om att ”great minds think alike” 😉

    Trevlig söndag!
    tt.

   • Jeeves skriver:

    @Nilsson
    ”knappast värd det sartoriala extrautrymme du genom din fråga skapar”

    😀
    Bär mig emot men jag måste nog ändå ge dig en eloge att du lyckas få till det så att det ser ut som det är jag som skapar extrautrymmet….

    Ha en nu en trevlig söndag och hoppas den tillhörande höstgrytan väl smakar.

   • Lord Sidcup skriver:

    Tailorstores ”förbättring” i somras har noterats, med ohöljd förtrytelse. De grönskimrande gråsuggorna har tagit bort flera kragalternativ, samt, ve och fasa, manschetten på de kortärmade skjortorna. Hufvuden skola rulla!

    Dessutom tycks de apsvansade blåkullatomtarna ha dragit ner på utbudet av kvalitetstyger, till förmån för standardtyger i olika skepnader.

    Tack och lov finns det alternativ, men tygaltarnativen är tyvärr ännu mer standardiserade på dessa siter.

    Bomber och granater!

 3. Herr Hjul skriver:

  Man får komma med lite konstruktiv kritik beträfande den öppna knapp två i skjortan, knäpp den. Det hade funkat finfint en varm sommardag på någon utomhusbar men det känns lite väl mycket St Tropez för en höstdag på kontoret. Kavajen ser trevlig ut,märke?

 4. Näsduken är grymt snygg! Märke, inköpsplats??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s