Ta hand om ditt läder, och ha på dig din onsdagsfluga!

Grandpa Leather Care SQA350_1Vi får mängder av reklam och information från PR och reklambyråer till TDC-mailen. Besvärande ofta massmail om produkter riktade till en förmodad målgrupp av personer som tycker det är viktigt med hög modegrad, att något säljs i den ”hippaste butiken just nu”, eller helt enkelt saker renodlat riktade till damer och småflickor.

Så det var nära att jag av ren slentrian struntade i att titta på det här mailet från en av de mer ihärdiga PR-människorna på ”The PR Agency”, som i särklass överöser oss med flest missriktade reklammail i massutskick, om produkter som inte i närheten har något att göra med intressegruppen här på TDC.

Jag ger er en nål ur en höstack av skräpmail, då Sandqvist har gjort ett samarbete med butiken ”Grandpa”. Ett trevligt lädervårdskit, som de haft den goda smaken att fylla med kvalitetsprodukter från Saphir. Jag tänker att det är bra och praktiskt att ha med sig på den lite längre resan, och något att önska sig av villrådiga nära och kära, eller ge bort i present till desamma.

Jag har själv det problemet gällande presenter, i båda riktningar. Men mest att ge folk tips om vad de ska köpa mig i present. När det egentligen bara handlar om att jag har en åsikt om passform, och vad jag vill ha på mig/använda. Jag använder gärna billigt, om passformen/storleken/modellen/materialet är ok.

Förbi ska tiden vara, då sveriges män bara förväntades acceptera att de fick ”en skjorta”, som de skulle vara nöjda med, och tycka om/vilja ha i egenskap av att den är en present. Oavsett passform, modell, färg, mönster, snitt, krage eller användbarhet…

Så, ett lädervårdskit i snygg förpackning blir kanske någon form av räddning? Efter ett besök i nämnda webbutik, hittade jag en annan Sandqvistprodukt jag gärna skulle äga, i form av ett förkläde.

Grandpa Leather Care SQA350_3

Sandqvist_apron

Så för att avslutningsvis återknyta lite till temat, och veckodagen: Onsdagsfluga, och läder. Notera att skjortan faktiskt har kontrasterande, bruna knappar i hornutförande. Ur led, är tiden. Diton i rött, orange, lila osv. lämnar jag dock fortfarande med varm hand till ”käcka/fräcka killar”, att bära.

Brooklyn_and_wool_bow

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ta hand om ditt läder, och ha på dig din onsdagsfluga!

 1. Desmond skriver:

  Vackert patinerad skinnjacka!

  Och även om jag själv inte är fluganhängare, måste jag erkänna att en sådan lite grövre fluga passar bättre till skinnjacka, om man nu inte vill ha öppet i halsen, än en slips. Fel slips till skinnjacka kan, om man har otur, ge assosciationer till ambulerande bilförsäljare med kontoret på fickan 🙂

 2. C skriver:

  Jag har länge funderat på hur jag på bästa sätt skall sköta om mina läderhandskar.
  Med en överhängande misstanke om att handskarna ska bli ”kladdiga” har jag valt att avstå att använda någon form av produkt på handskarna. Handskarna är sydda av fårskinn (hairsheep).

  När detta ändå faller i dagens tema: Vad bör jag göra för att på bästa sätt vårda om min värmande handbeklädnad?

  C

  • Archibald skriver:

   Jag skulle kunna tänka mig ett läderbalsam, som håller lädret smidigt och förhindrar uttorkning. Gissar att de sällan används i ösregn eller andra våldsamt blöta förhållanden, som kräver att de blir vattentåliga via impregneringen? Risken med ett balsam, kan vara att färgen mörknar något. Särskilt om det rör sig om ljusare läder?

 3. Benjamin skriver:

  Ett sånt vårdkit vill jag ha. Riktigt snyggt!

  Kvalitet är livet! Speciellt väskor…

 4. Lord Sidcup skriver:

  Intet ont om stället – det ser ut som något T.E. Lawrence skulle motorcyklat i 1930. Men spammare skall icke uppmuntras. Saphir eller icke Saphir: de skola ändå avskjutas på stubben. 🙂

 5. Ansgar skriver:

  Har plötsligt ägnat 30 minuter av arbetsveckans sista skälvande timmar åt att lokalisera kittet på grandpa:s hemsida. Eftersom jag fortfarande inte hittat det men snart måste gå på kafferast undrar jag om någon vänlig själv kan tänka sig att dela med sig av länken till detta?

  • Archibald skriver:

   Bildmaterialet visade sig vid lite efterforskning vara en pressrelease, vilket brukar betyda att produkten blir tillgänglig först lite längre fram i tiden. Jag har kontaktat folket som mailade oss om saken, för att ta reda på närmare detaljer om lädervårdskitet. Återkommer när jag vet mer.

   /Arch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s