Duschtvål i mataffären

duschtval_TDC

Bildmaterialet, och ämnet får mig själv osökt att tänka ”Palmolive kontaktar bloggare för billig PR”. Så jag börjar med att rakt ut säga, så är det inte. Under sista semesterveckan i Grekland i somras, tog dock familjen Mulliners duschtvål slut. En ny inhandlades i den lokala supermarketen.

Jag är inte vidare intresserad av att köpa duschtvål för sisådär 2 – 300 kronor, för att den är förpackad i en grå flaska med minimalistisk design, en påkostad etikett, hetandes något med Homme…, eller figurerar på helsidesuppslag i senaste numret av ”MannenOchModet…”. Däremot är jag heller inte vidare förtjust i produkter som lukar rosenblad-och-sovrum-i-gryningsljus-genom-skira-gardiner… Eller annat kvalmigt bjäfs.

Ca 20 – 30 kronor per flaska, med dofter som sandelträ/ingefära, och bergamott/verbena. Helt underbart, och du kan riva med dig dem i förbifarten strax innan du plockar på dig familjens fredagstacos/WC-regöring/havregryn, eller andra mindre glamourösa vardagsförbrukningsprylar. Jag säger, jatack, och familjen har efter hemkomsten kompletterat doftparken med ännu en flaska.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Duschtvål i mataffären

 1. IngNilsson skriver:

  Archibald,
  Vad är det för fel med ett rejält vanligt tvålblock?

  Eller soap-on-a-rope?
  http://www.theportugalonlineshop.com/musgo-real-mens-body-soap-with-rope-claus-porto-190g-body-bath-soap
  tt.

  • Archibald skriver:

   Ah, tvålblock! Jag har periodvis haft djupa relationer till hårdtvål. Makalöst bra känsla i det tvålformatet. Började i och med det praktiska att ha med dem i fält. Inga flaskor som sprack, etc. För att inte tala om hur man kan förkovra sig i sökandet efter en trevlig tvålkopp, osv. Tvålblock, gillas.

  • Lord Sidcup skriver:

   Instämmer! Något i stil med tvål nummer ett ovan skulle jag gärna låta mina gäster möta hemma, hellre än trista rader av halvtomma dubbeldusch- och doveflaskor. Parfymen i dylika tingestar brukar inte heller vara så dominerande som i många snabbköpsflasktvålar.

   Varför inte ett traditionellt svenskt märke:
   http://www.victoriasoap.se/produkter/

   • IngNilsson skriver:

    Bravo! Fram för tvålblock.
    Just Creed Original Vetiver är en personlig favorit, även om Green Irish Tweed också är väl sedd i det Nilssonska hemmet. Victoria låter spännande med det är tyvärr mer otillgängligt.

    TT.

 2. Janne skriver:

  Inga problem med billiga tvålar. Svårigheten blir dock att koordinera och matcha dofterna. En doft för tvål, en för schampo, deodorant/antiperspirant, rakvatten, sköljmedel, parfym etc.

 3. Mästaren skriver:

  Handla på Apoteket!
  Oftast bra produkter – helst ur deras egna sortiment.
  Apotekets Composita (ACO) gröna produkter med en OK diskret doft som bas använder jag själv inte svårmatchat med andra dofter. Alternativt kör man helt oparfymerat och så har man valfri favoritdoft ovanpå…

 4. Desmond skriver:

  Klassisk ”Savon de Marseille”

  http://www.tehusetjava.se/shop/product/bad–skonhet-savon-de-marseille—marseilletval-fast—oliv-400g-123-83-2846.aspx

  Ett kub-block räcker ett bra tag, tvålen är oparfymerad och ger utrymme för andra dofter i rakvatten eller eau de toilette. Mild mot huden. I Frankrike kan man dessutom köpa halvmeterlånga block – bara att såga upp i lagom bitar och ha i tvålasken på resan, vid handfatet eller var man nu vill.
  Det skrevs någonstans att den genomsnittlige fransmannen gör av med en tvål om året. Med såna tvålblock kan jag förstå det.

 5. Oswald skriver:

  Jag kan varmt rekommendera Dr. Harris produkter om man råkar vara i London, web-shopen fungerar fint också. Har använt deras produkter i årtal bra priser och mycket god kvalitet!
  Faktum är att deras 200g tvålblock verkar omöjliga att göra slut på, vet i fan vad de blandar i sina tvålar…..

  //Oswald

  http://www.drharris.co.uk/soaps-and-bath-essentials/soaps-and-lotions/d-r-harris-ginger-and-lemon-soap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s