Rutig kostym, tankar om matchning…

crotch_edit

…och som alla goda ting, en tredje scarf. För övrigt, inte så mycket att orda om. Ibland är det roligt att utöver kostymens rutor få in mönster, om än dämpade, i såväl slips som skjorta…

Det finns dock något stillsamt och behagligt i en enkel ljusblått enfärgad skjorta ur garderobens absoluta comfort zone, och en slips av mörkgrå ullflanell som knyter an till kostymens ruta.

En gång i tiden hade jag nog haft svårt att trivas näsdukens ljusbruna ton i det mörkgrå sällskapet. Idag känner jag att den harmonierar skönt med de ljusare grå tonerna, skjortans ljusblå bomull och mindre tydligt manschettknappens slipade sten. Skärp och skor, av mörkbrun mocka.

full_edit

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Rutig kostym, tankar om matchning…

 1. Harald skriver:

  Mitt i prick!

 2. Hannes skriver:

  Snyggt!

  Vad tycker TDC om att byta ut manschettknapparna i metall mot ”bollar” i siden? Jag finner som skrivbordsarbetare att det är bättre för ljudbilden på jobbet.

  • Archibald skriver:

   Jag tycker själv de ibland kan vara bra av den anledning du nämner, men också för att ge ett mer vardagsbetonat intryck till en dubbel manschett. Jag föredrar dem i dämpade toner som harmonierar med den övriga färgskalan.

 3. Brummel skriver:

  Fint! Jag är också förtjust i silkesbollarna. De känns alltid vardagligare än dylika i guld eller silver och går dessutom att fås för en spottstyver på ebay.

 4. Markgreven skriver:

  Trevligt rakt igenom! Mönstren stör inte ut varandra utan kompletterar…

 5. Lord Sidcup skriver:

  Stiligt ställ! Det blir dessutom särskilt plus på manschettknapparna, som är riktigt snygga.

  /Spode

 6. Peter skriver:

  Stiligt. Är inte som många andra här, verkar till att vara, något fan av manschettknappar i gulguld. Däremot så vill jag ge ett stort PLUSS till halsduken som syns på bild ett. Fler bilder och detaljer hade uppskattats.

  /Peter

 7. Archibald skriver:

  I vanlig ordning trevlig återmatning, som jag känner börjar hämta sig efter vår egen (TDCs, reds anm.) somarstiltje på publiceringsfronten. Återigen, tack för ert tålamod och trogna återbesök.

  Som en parentes, är det vit metall i manschettknapparna. Fotokvalitén och det bruna i stenen gör dessvärre att det ser ut som gul metall. Absolut inget ont om manschettknappar av guld, i sig. De är makalöst snygga i rätt sammanhang. Allrahelst med svarta stenar infattade, likt stenen ovan.

  Jag får dock rent av smått nervösa kramper och tics, av blotta tanken på att blanda vit och gul metall så synligt.

  Har haft långa nattliga tankemonologer med mig själv, de senaste gånger jag burit mina svarta smokinghängslen, med justerspännen av gul metall, under kavajen, tillsammans med ensemblens övriga metalldetaljer som alltid, genomgående är av silverfärgad metall.

  Så avslappnad, är inställningen till de kläder jag bär.

  • Lord Sidcup skriver:

   Jag ser blank silverfärg på manschettknapparna på min skärm. Hur det matchar bältes-, och eventuellt sko-, spänne kan jag ju inte yttra mig om, eftersom de inte syns.

   Om något ska matcha, så är det framför allt sko- och bältesspänne, samt manschettknapparna. Vigselringen kan du knappast göra något åt, om du inte vill ha en dejt med en rosenrasande fru Mulliner och en brödkavel. Klockan ligger i ett annat nyansområde – borstat stål/aluminium – vilket jag inte kan se något problem med. Man kan övermatcha, nämligen.

   /Spode

 8. Albin skriver:

  Funderar fortfarande över subens kontrast i formalitetsgrad till manschetten… har inte än klurat ut om det är riktigt bra eller bryter av för mycket. För det ser ju bra ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s