En man och hans moped

Shoe_glove_Doris

Det sägs ju ibland att en mans val av fordon, säger en hel del om personen i fråga. Doris är en asiatisk scooter med Vespa-komplex, ihoprostad bakbroms, pyspunktering och elektrisk tändning som endast fungerar vid varm och torr väderlek.

För övrigt, är scarfsäsongen här för att stanna.

chest

Kombinera sången frånOK Go”, med electrokompet hos ”Au Revoir Simone”, och du får hård kärlek, av Party Supplies…

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till En man och hans moped

 1. lantisen skriver:

  Vad säger det om ägaren då? Ringrostig,trögstartad?

 2. Jeeves skriver:

  Första bilden har en trevlig komposition!

 3. IngNilsson skriver:

  Archibald,
  Jag är rädd att jag inte kan stämma in i de lyriska tongångarna över din scarf och ej heller över din profetia om scarfsäsongen. Faktum är att jag allmänt håller scarf för en kvinnlig persedel som har sin manliga motsvarighet i den rejäla halsduken. Den senare bärs med fördel över den (för helvete) knäppta skjortan och den därtill passande slipsen, alt. flugan. Att sätta halsduken direkt mot nacksvetten genom att köra ner den innanför skjortan och låta ändarna hänga ute är i min värld ett sartorialt klavertramp till dragbasun och bjällerklang. Visst är jag medveten om att detta sätt att förnedra sin garderob på, hos rövare och skojare i fastighetsmärklarsvängen ofta har en attraktionskraft likt explorern på A-lagaren. Icke desto mindre är det en faux pas, som man bör undvika på samma sätt som tofstoffor till riktiga kläder.

  Vidare har jag under en längre vistelse i närheten av Sanremo utvecklat en allergi mot vespor och dylika fordon i allmänhet, men mot dessas förare i synnerhet. Tyvärr är därför det enda riktigt positiva jag kan se, dina utomordentligt trevliga skor (C&J, Clifford, tan?) och det sätt du kombinerar dessa med dina handskar. Om jag får drista mig att komma med ett förslag så tror jag att både du och betraktaren skulle trivas bättre om du i vanlig ordning knäppte skjortan och bytte scarfen till en slips samt den asiatiska vespan mot en välbehållen Austin-Healey 3000.

  tt.

  • Archibald skriver:

   Hahhah. Jag ska varsamt överväga dina välriktade rekommendationer Hr. Ingenjeurn. Även om tanken på ackompangemang av bjällerklang och dragbasun väcker en kittlande nyfikenhet. Det finns saker som talar för att jag skulle kunna sälja sand i Sahara, så rövare och bandit kanske inte är så långsökt, trots allt. Dessutom, aningen mer cad, än dandy för tillfället.

   Till den dag då Jeeves återkommer från sin långdragna tjänstledighet, skulle en vacker bil som den ovan föreslagna tyvärr bara förfalla under avsaknaden av omvårdnad och sakkunnig skötsel.

   Skorna är Barker Canterbury.

 4. Algy skriver:

  Austin Healey 3000. Stora BMC-sexan. Jobbig motor. Tung.

  • Algy skriver:

   Ska man som ingenjören envisas med att rekommendera engelska sportbilar (Archie, för böfvelen, behåll Doris istället!) med sexcylindrig motor skulle jag hellre satsa på en Triumph TR5, med TR4:ans kaross och TR6:ans motor. Bra bil, trevlig att köra.

   Vill man att det ska gå lite fortare väljer man en MGB GT V8. Ovanlig bil men en fantastiskt lyckad kombination. Leylandtillverkad (på licens) amerikansk V8 och en urbrittisk bil. Men köp inte varianten med rubber bumper, ful och trist, utan satsa på kromade kofångare.

   Ännu ett alternativ är en Austin Healey 100. Du slipper den tunga sexan och får en mer sportig sportbil, 100-6 och 3000 är mer av långfärdsvagnar i känsla.

 5. Hannes skriver:

  Snygga handskar och skor 🙂 Det är klass att åka Vespa (eller liknande)

 6. Lord Sidcup skriver:

  Precis som ingenjörn har jag vissa invändningar mot hur scarfen bärs på bilden ovan: innanför kragen, men utanför skjortan, ser den ut som en förrymd, sjukligt uppsvälld, dagkravatt. Emedan jag inte har något emot tunnare scarves som sådana, bör de dock bäras ordentligt svepta runt halsen, utanpå kragen, på samma sätt som mer robusta halsdukstyg.

  Uppknäppta skjortor hör sommarsäsongen till – och att bära scarf med uppknäppt skjorta är en ren contradictio in adjecto.

  De mintgröna (?!) kontraststrumporna får mig att vilja gå löst på allt jag ser omkring mig med slägga…eller rentav dragbasun.

  /Spode

  • IngNilsson skriver:

   Helt ense med dig, Lord. En flaxande dagkravatt bär i alla hänseenden såväl den opålitlige kittelflickarens som den liderlige morfinistens signum.

   Jag skulle aldrig köpa något av någon som var klädd på detta vis.

   tt.

  • Archibald skriver:

   …och så ändas avhyvlingen, med en ung Anton Chigurh, på ett flygplan, i cowboyhatt, väst och solglasögon. Man kan inte annat än lyssna till musiken, och planera morgondagens scarfbatalj 🙂

   • Lord Sidcup skriver:

    Skriv en sån här låt, och du får ha precis VAD SOM HELST på dig i videon, Archie my lad! Jag lovar.

 7. Gustaf G skriver:

  Jag är något kluven till scarfen. Jag är tveksam till om jag skulle bära en själv, men å andra sidan är det uppfriskande att se uttryck för personlig smak som inte benhårt faller innanför de klassiska herrmode-ramarna på den här sidan. Det är en sak att hålla sig till en klassisk stil, en annan sak att bli någon sorts modetaliban.

  Ingenjörens syn på vad som är faux pas inom herrmode verkar dessutom vara fruset runt 1937, hans åsikt skulle inte delas av en 1800-talsromantiker som lord Byron. En scarf buren på detta vis är helt enkelt en kravatt i en mer ursprunglig mening än dagens plastrong. Slutsats: Du är mer konservativ än dina konservativa kritiker, Archibald!

  • Lord Sidcup skriver:

   Jag har inget minne av att ha sett Lord Byron med en scarf/kravatt innanför kragen, men med ändarna hängande utanför skjortan. Det är däremot lätt att hitta exempel på helt innanför och helt utanför:

   Men jag är ju ingen expert på textilhistoria, å andra sidan. Kanske bär man scarfändarna bäst som Gustav Vasa gjorde: bakom skägget. Då slipper man diskussioner av det här slaget helt och hållet.

   Plastrong bär man däremot utanpå kragen, men innanför västen; dagkravatt innanför krage och skjorta.

   Toddle-pip,
   Spode

   • Gustaf G skriver:

    Jag gör avbön. En närmare granskning ger Lord Sidcup rätt, historiskt verkar det ha varit antingen eller som gällt. Fasonen att knyta scarfen direkt om halsen men ändå låta den hänga ut förefaller vara ett modernt påfund, som i vissa av exemplen här:
    http://www.fashionbeans.com/2012/how-to-tie-mens-scarves/

    Å andra sidan verkar det främst vara scarfen själv som väcker ilska hos herr Ingenjören eftersom den inte är tillräckligt ”manlig”. Och där har vi ju utan tvivel en smaksak.

   • Lord Sidcup skriver:

    Jag visste ju att jag inte skulle ha följt den länken… *bankar huvudet i väggen*

    Sistnämnda stycket instämmer jag i. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s