Tunn bomullsscarf

chest

Alltid härligt när morgnontemperaturen sakta börjar tillåta en tunn bomullsscarf. Ton i ton och ett diskret paisleymönster känns mer stil, och mindre påfågel.

crotch

shoes

Tänk, att han kunde prestera något så finstämt, till skillnad från ”-Snabbare!, hårdare!… Skoter?”, för er som minns.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Tunn bomullsscarf

 1. Mr Baccman skriver:

  Trevlia brallor. Var är de köpta? Behöver smalbenta chinos eller liknande.

  • Archibald skriver:

   H&Ms slim fit-chinos. De som säljs utifrån midjestorlek i tum. I sammanhanget nästan gratis. Makalös passform. Inget dina barnbarn kommer att ärva, men något du själv sannolikt kommer att hat fasligt stor glädje av i några år. Jag har flera par, i olika färger.

   • OS skriver:

    Kvalitén är över förväntan dessutom. Jag gillar även att det är de enda byxorna som verkar säljas i vettig benlängd för oss skandinaver. I slutändan rasar alla typer av byxor som inte är jeans samman rätt snabbt och tappar passformen ändå.

   • D skriver:

    Det e bra att ni visar på lite billigare alternativ, scarfen kände jag igen på en gång, 250 spänn på MQ (var lite sugen på den själv men hittade istället 2 andra scarfar, en för 80 och en för 20). Själv har jag inte ett enda plagg i garderoben som kostar mer än 300 och ändå går jag klädd ungefär som er.

    Räddningen heter second-hand och outlets men det e nästan lite farligt det där för är man van vid att inte lägga mer än ,max 60 spänn på en skjorta eller på ett par brallor då tycker man 200 på rean för en skjorta e lite att ta i. Sen brukar kvalitén vara bättre än då, i alla fall på second hand sidan.

    Sen är det en enorm skillnad på second-hand och vintage.
    Second-hand = en församlingsmedlems gamla dödsbo där de oftast inte alls har någon koll på vad de becknar såvida det inte är något väldigt välkänt märke typ Hugo Boss och där kan du göra fynd
    Vintage = handplockat av någon jävel som har koll och du får pynta samma pris som farfar, justerat efter inflation. Känn dig blåst.

 2. Te skriver:

  Varför envisas du med att vika näsduken på detta sätt med icke vita näsdukar! Gör ont i mig

 3. Benjamin skriver:

  Oj då, färgen på de byxorna var inte min smak, men att de finns på H&M är schysst. Billigt och om de dessutom är 100% bomull så varför inte. Ska ta och kolla in dem. Behöver ett par chinos.

  H&M har faktiskt börjat komma upp i kvalitet lite. Kolla deras bälten för 149:- i olika färger. Tjocka i äkta läder och helt OK för det priset. Spännet är väl kanske lite enklare metall, men om man bara behöver ett enkelt bälte så varför inte.

 4. Markgreven skriver:

  Varför glasögonen tillsammans med näsduken i bröstfickan?
  Är det ett nytt mode eller…?

 5. Ace skriver:

  Var är scarfen köpt? Du borde nämnt var plaggen är inköpta från redan i inlägget 🙂

 6. Lord Suggs skriver:

  Ingen har väl blivit ”indignerad eller bestört” när du publicerat bilder på köpta plagg och talat om var du har inhandlat dem? Synpunkter har däremot framförts (faktiskt utan vare sig bestörtning eller indignation, men ja jag förstod den ironiska tonen) när inlägg har inletts med att du ”mottagit plagg efter en längre tids korrespondens med XXXX” vilket sedan följts av en rent reklamliknande text. Halsduken var förövrigt stilig.

 7. Steve skriver:

  Jag kanske är petig, men det där ser snarare ut som en bomullsbyxa i jeansmodell. Nu syns inte mycket av byxan men nog tyder fickan och sömmarna längs benen på att det inte rör sig om ett par klassiska chinos?

  • Lord Sidcup skriver:

   Det ser helt riktigt ut som en jeansmodell, i lättare tyg. Det är jeansfickor på framsidan, dubbel söm på ena sidan av benet o.s.v.

   Den här modellen säljs ibland som ”chinos” och ibland som ”färgglada jeans” eller ”sommarjeans”. Å ena sidan är de sydda som jeans, å andra sidan är det ju inte denimtyg.

   Begreppet ”chino” är tyvärr inte särskilt tydligt definierat, och har aldrig varit det, vad jag vet. Ursprungsdefinitionen utgick från chinotyget – i dag är det mer en samlingsterm för byxor i lättare bomullstyg, som ligger mellan jeans och finbyxor i formalitetsgrad.

   Själv skulle jag kanske sagt ”jeans” om de här, men de kan kallas (mindre ”formella”) chinos om man vill. Mer ”formella” chinos skulle då vara sådana som har dolda sömmar, raka eller sneda fickor på framsidan, INTE utanpåfickor på baksidan o.s.v.

   Det här skulle ju kunna vara en intressant drönardiskussion: vad är ett par ”chinos” egentligen?

   • Björn skriver:

    Jag får vatten på min kvarn, då jag tidigare efterlyst en ”chinos”-definition av artikelförfattaren. Även om begreppet chinos ursprungligen syftade på ett slags väv, vill jag nog påstå att det senare blivit synonymt med kostymbyxeskurna brallor i mer eller mindre grovt bomullstyg. Med kostymbyxeskärning avses här utan utanpåliggande sömmar eller nitar och med infällda fickor. Förr även med s.k. gubbveck, även om man inte ser det ofta idag. Jeans å andra sidan hänför sig både till ett slags skärning, med utanpåliggande fickor och sömmar samt nitar, men även till denimväv. Idag, då det blir allt populärare med jeansskurna byxor i annat än denimväv, framför allt i väv som förr skulle använts till chinos i ovanstående betydelse, har det uppstått en terminologilucka. Detta slags byxor kallas ömsom för chinos, ömsom för jeans.

 8. Jeeves skriver:

  Härlig färg på byxorna.
  Skulle vara intressant att se en helfigur då denna kreation verkar förtjäna det.

 9. Sofia skriver:

  Jag kan tipsa om att ett i många fall använt namn på nämnda byxa är
  5-ficksbyxa eller 5-pocket pants. Vilket är precis vad jeans är men där har man valt att använda tyget som referens. Önskar att det fanns ett namn som lät lite roligare. Alternativt är bomullsbyxa men det är lite otydligare.

  Mvh Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s