Sommarjobb med linne och siden

Envelope_o_ties

Jag har under tiden här på TDC knutit allt fler kontakter med tillverkare och leverantörer, såväl nationellt som utomlands. Jag har en längre tid använt slipsar från svenska Tieroom.se. Framförallt deras varianter av ullflanell. Som alltid när jag hittar något jag tycker bra om, kontaktade jag tidigt folket bakom företaget med åsikter och tankar om varorna de säljer. Spaltmetrar av ris, såväl som ros, har i förlängningen lett till att jag fått tycka till om varorna i ett tidigt skede av tillverkningsprocessen.

I sommar har jag kikat på tierooms nya varor av linne/sidenblandning. Det hela går till så att jag får några hem prover, som slits enligt mina vanliga vardagsvanor, och sedan utvärderas med erfarenheter och åsikter. Allt med en stor portion av mina högst subjektiva åsikter utifrån vad jag själv föredrar gällande färger, former, material och egenskaper.

Denna laddning innehöll slipsar och näsdukar som passar bra ihop med kavajer och kostymer av lättera material och ljusare färger. Uppbygnaden är relativt tunn och luftig, och ger en förhållandevis nätt four in hand. Jag kunde rent av ha önskat ett snäppet ännu tunnare mellanlägg, men det rör sig om mycket små skillnader, och återigen eget tycke och smak.

På det hela taget, en trevlig kollektion. Något jag tyckte utbudet lämnade att önska, var att färgskalan rakt igenom var aninen i ljusaste laget. Jag saknade slipsar i mörkare blå, bruna, gröna grå osv. bastoner. Responen var att detta kan komma att dyka upp i kommande sortiment av siden/linnevarorna, under framtida säsonger.

polkadot_linen_chest

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Sommarjobb med linne och siden

 1. Detta verkar mycket lovande! Min erfarenhet av Tieroom har nämligen varit, att deras slipsar varit på tok för tjocka för min smak, men på alla andra sätt trevliga.

 2. Benjamin skriver:

  Lite av ett dröm för mig att få vara testpilot på nya kvalitetsprodukter. Jag har delvis kunnat förverkligat detta nu när jag jobbar med de här klassiska väskorna. Jag får testa några av deras snyggaste väskor på mina resor runt jordklotet. Nästa stopp är Qatar.

 3. Lord Sidcup skriver:

  Skådar jag en blå näsduk, längst till vänster, med vita prickar? Hur i himlens frid har de fått för sig att du skulle kunna tänka dig att använda något så smaklöst och avskyvärt? 😉

 4. Wolsey skriver:

  Ett önskemål är ju att ni lägger mer energi på att uppdatera bloggen istället för att skriva spaltmeter till olika tillverkare för er egen vinnings skull.

 5. Martin skriver:

  Det tycks vara hopplöst svårt att hitta madrasslipsar i denna del av världen. Kanske något Tieroom skulle kunna satsa på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s