Rutig kostym, sommardop och fransk rock

NL_chest_edit_cutI helgen var det dags för ännu ett dop i släkten Mulliner. Lördagen bjöd på bra väder, vilket passade extra bra då det hela ägde rum utomhus, i svågerns trädgård. Jag tycker ibland det är lite lurigt att välja kostym sommartid. Linne kändes inte som rätt val. De enfärgade som stod till buds kändes väl mörka för tillfället och förutsättningarna. Valet blev rutigt mellangrått.

Vi anlände under fredagen, och fann oss tillrätta vid hotellet som vid det här laget börjar kännas bekant. Vyn från hotellets ena sida kan kanske upplevas trist. Själv blir jag varje gång lika fascinerad av den härliga och tack vare sin tidstypiska arkitektur kulturminnesmärkta terminalbyggnaden.

Bromma_terminal

Lördagens ceremoni ägde som sagt lite vågat rum utomhus. Man hade dock tur med vädret

Boll

Den diskret storrutiga kostymen överraskar mig positivt varje gång den tas i bruk, och har gett mersmak för New & Lingwoods sortiment. Den fick sällskap av en av mina äldsta slipsar, samt skor och skärp av mörkbrun mocka.

NL_full_edit_cut

Kostymen påminner mig också varje gång om hur mycket jag tycker om spetsiga slag.

NL_chest_edit

Söndagen spenderades sedan med stilla promenad, och hisnande flygfärder på hög höjd.

Strandvagen

NM_owl

grona_lund

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Rutig kostym, sommardop och fransk rock

 1. Negerseger skriver:

  Mycket snyggt! Speciellt kostymen! Byxorna ser emellertid ut att vara lite stora.

 2. Mycroft skriver:

  Snyggt, särskilt slipsen! Knuten är fantastisk. Dock vill jag rikta viss kritik mot näsduken. Jag anser att den raka vikningen är förbehållen vita näsdukar vid elegantare (dvs klädkod mörk kostym) tillställningar. Till den här klädseln känns vikningen ganska oinspirerad. Jag tror man hade kunnat göra något roligare som lyfter hela outfiten. Dessutom tycker jag att näsduken sticker upp för mycket, men det kanske är för bildens skull så man ser den bättre.

  • Herr Hjul skriver:

   Jag instämmer i dina åsikter om näsduken. Dessvärre är det mer regel än undantag. Archis näsduk sticker så gott som alltid upp ( i mitt tycke) för mycket. När kanten på näsduken går ut över slaget på kavajen tycker jag att gränsen för vad som ser bra ut är paserad. Nu har just denna kavaj rejäla slag, men överlag är ovan nämnda en bra måttstock.

   Vikningen på näsduken kan kanske till en del tillskrivas matrialet? Näsdukar av lite ”styvare” kvalitet gör sig helt enkelt inte i en nonchalant ”blomma”

   • Archibald skriver:

    Näsduken är troligtvis bland det mjukaste och tunnaste man kan hitta. Jag är mest inte lika förtjust i puffiga vikningar, som i mer nedtonat platta varianter.

   • Herr Hjul skriver:

    Problemet är att jag inte upplever vikningen ovan som nedtonad, snarare tvärtom. Raka kanter på vikningen medför snarare att näsduken känns väldigt formell

    .

   • Archibald skriver:

    Problem, för vem, Herr Hjul? 🙂

    Huvudsaken för mig är hur jag själv upplever vikningen, som jag själv föredrar 🙂

   • Herr Hjul skriver:

    Problemet är givetvis mitt i första läget 🙂 Det kan dock i förlängningen bli ditt om det till äventyrs skulle vara så att fler personer delar min uppfattning. Låt oss ponera att 70% av personerna i sällskapet du befann dig i när du bar klädseln ovan delade min uppfattning om att vikningen på näsduken inte alls är nedtonad utan formell. Följden av detta blir alltså att merparten av sällskapet uppfattar din klädsel som snäppet mer formell.

    Då ditt syfte då du valde näsduk samt vikning var att vikningen skulle uppfattas som nedtonad borde det vara ställt bortom allt rimligt tvivel att det är problematiskt för dig om merparten av sällskapet inte uppfattar det som du har tänkt dig. 🙂

   • Lord Sidcup skriver:

    Herr Hjul: Ponera att 70% verkligen brydde sig om näsdukens vikning och hade en uppfattning om dess formalitetsgrad. Då skulle Drönarklubben vara Sveriges största blogg, med minst en och en halv miljon läsare per vecka. Silly Season skulle vara reducerad till en våt fläck och Paow och Kissie skulle ha allvarliga försörjningsproblem.

    Vilken vacker värld vi skulle ha! 😉

    /Spode

   • Archibald skriver:

    #aperfectworld #sartorial #megalomania #vision

  • Fläderblom skriver:

   Håller med, bortsett från att det inte finns någon klädkod som heter ”mörk kostym”. Den klädkod som kräver mörk kostym för herrar heter ”kavaj”. Vik hädan, Magdalena Ribbing!

   • Mycroft skriver:

    Jag ber om ursäkt för detta klavertramp!

   • Greven av luxemburg skriver:

    Fläderblom, uppdatera mig gärna om klädkoderna.
    Om jag skulle önska att mina gäster anländer i kostym utan att för den delen kräva just mörk kostym, hur utrycker jag detta på en inbjudning?

    Har märkt att många yngre uppfattar klädkoden kavaj som antingen kostym utan krav på att den ska vara mörk eller rent av kavaj som i ”uddakavaj”!

   • Mästaren skriver:

    Jag kikade lite runt på nätet och förvirringen är tydligen total, Men testa er själva på expressen, de har (i motsats till Ribbing) rätt om klädkod kavaj.
    http://www.expressen.se/mode/vett-och-etikett—vad-kan-du-om-kladkoder/
    Emedan wikipedia lär mig följande ; ”Numera har såväl kungen som riksdagens talman klädkoden ”mörk kostym” på sina bjudningskort när det faktiskt är mörk kostym som gäller, eftersom det är lättare för folk att förstå” vilket torde klassas som kulturskymning.

  • Mycroft skriver:

   Jag håller med Herr Hjul i detta. Min personliga åsikt är att den raka vikningen inte passar till något utom den vita näsduken. Eller snarare, att andra vikningar passar bättre. Den känns lite som en vit skjorta eller svarta oxfords. Den är sällan direkt opassande, men oftast finns det roligare alternativ. Även sådana som inte är en puff 😉

 3. Lord Sidcup skriver:

  Inte illa! 🙂

  BW har kanske inte den bästa utsikten, men egentligen är det nog kommunikationerna till och från flygplatsen som är under all kritik. Direktbussar till de närmsta knutpunkterna i kollektivtrafiken finns helt enkelt inte. Hurra! :-/

 4. Garderners Delight skriver:

  Som alltid mycket smakfullt, Archibald. Slipsknuten superb!

 5. Uncle Gally skriver:

  Det är kul att New & Lingwood finns. Då kan man hitta riktigt roliga och ovanliga modeller (spetsiga slag är ju inte direkt vanligt förekommande på enkelknäppta kavajer med undantag av smokingjackor) och inte minst fantastiska mönster och färger. Wild and crazy men ändå med känslan att det är korrekt. Jag menar, det är ju ändock en ansedd butik på Jermyn Street och då måste det vara ok.

  Synpunkterna på näsduken vikning leder mig till att vidarebefordra ett litet knep som jag hittade på TM Lewins hemsida: Klipp till en pappbit så att den passar fickan och har rätt form ovanför kanten. Så viker an näsduken runt pappbiten och den håller sedan formen perfekt. Fungerar perfekt både för puff och rak vikning.

  • Mästaren skriver:

   Hur ser en pappersbit ut till en puff-bröstnäsduk?

   • Uncle Gally skriver:

    Du klipper till den så att den nedre delen passar formen på fickan och den övre klipper du till som du vill att näsduken skall se ut ovanför fickan. Vill du ha en puff där puffen består av mitten av näsduken så klipper du pappbiten rundad ovanför fickkanten. Vill du att puffen skall bestå av näsdukens kanter så klipper man av pappersbiten strax under fickkanten. Vill man inte ha puff utan klassisk rak vikning, klipper man pappersbiten rak lagom högt ovanför fickkanten.

   • Mästaren skriver:

    Tack! Fortfarande förvirrad men på ett högre plan…
    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s