Stickad slips och byxor med färg

knits

Morgonens jakt på en särskild slips, ledde djupt ned i arkivet. Ett visst utgrävningsarbete blev nödvändigt med högen ovan som följd. Nå, vad tarvade just den slipsen kan man fråga sig? Dagen till ära beslutade jag mig för att sätta ett par byxor på prov. Jag har aldrig riktigt blivit vän med de röda, men ändå tilltalats av en annan färg under våren.

Mitt sedan tidigare nämnda gillande av mossgröna toner, har nu sjunkit till under bältet-nivå.

Doris_greenpants

Det här inlägget postades i Bilder, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Stickad slips och byxor med färg

 1. IngNilsson skriver:

  Archibald,
  Skorna var väl i sig inte vad jag själv hade valt, men den ohygieniska styggelsen att avstå från strumpor kommer farligt nära spöbestraffning i all fall.
  Musiken var däremot så pass trevlig att den nästan väger upp det jävliga intryck som strumplösheten lämnade efter sig 🙂
  tt.

  • Archibald skriver:

   Hahhah. Vänta bara ingenjörn.

   Innan du vet ordet av, kilar du nedför rivieran iförd röda byxor och de där avundsvärda wholecutskorna från Carmina, läppjandes valfri mustig Partagás, utan ett minsta spår av textil (eller bambu)-fiber mellan lästlädret och de emanciperade apostlahästarna 😉

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Archibald,
    Jag har för avsikt att ta mig ner till Blomrivieran i augusti, men att klä ut mig till en pajas eller gammal strandfjant kunde inte vara mig mer främmande. Jag har ett par ljusbruna seglarskor som med något ljusare, tunna bomullsstrumpor kommer att tjäna mig väl. Med långbyxor, märk väl! Däremot kommer jag att vraka i den lokala tobakstraditionen istället för att släpa med mig rökverk hemifrån. Italien har ju en fantastisk linje cigarrer i Toscani-familjen.
    tt.

  • Rune Rebellion skriver:

   Från en ingenjör till en annan:
   Det finns faktiskt strumpor som lätt kan döljas ”innanför” skorna… (angående hygienaspekten)

   • Mästaren skriver:

    Om möjligt än fulare med såna strumpor du beskriver Rune…

   • Rune Rebellion skriver:

    De syns ju inte – men har samma effekt angående hygienen.

    Men ankelsockor som sticker upp, absolut, vidrigt.

   • IngNilsson skriver:

    Knästrumpor, mina herrar, knästrumpor. Helst med strumpeband så att det inte korvar sig runt ankeln. Det senare är dock att föredra framför strumplöst och dessutom blir det så häftande mot innerlädret om man inte lägger en tunn textil mellan klövarna och detsamma. Dessutom ser det ju så fult, motbjudande och jävligt ut och tyvärr, bäste Rune, denna kosmiska sanning ändrar man inte på med en dold socka.
    tt.

   • Raizumichin skriver:

    I ingengörernas värld finns det uppenbarligen alltid bara ett enda rätt svar.

 2. Herr Hjul skriver:

  Sådär ja, nu känner man igen dig. Trevliga slipsar!

 3. Lord Sidcup skriver:

  Mycket stiligt, även om ingenjörn har sina poänger, om allt utom musiken. Rune har rätt, angående ankelsockor, fast de hör nog mest hemma till shorts, och skulle nog synts något här.

  Ovanför ankelnivå, som sagt, inget att anmärka!

  /Spode

 4. lantisen skriver:

  Ett par strumpor hade definitivt lyft resten. Ser i mitt lekmannatycke ‘oklätt’ ut.helt rätt fordon dock,även om skivbromsar på en ‘vespa’ ser lite felplacerat ut..

 5. dattan skriver:

  Får man fråga vad det är för fruktansvärt kamouflagefärgat som är där fötterna skall vila på vespan? Strumplöst är fantastiskt i mina italienska handsydda mockasiner nu när sommaren kommit, men kamouflagefärgat?!?!?

 6. Bremengood skriver:

  Mossgröna byxor, inte helt fel! En färg jag inte ens trodde skulle kunna fungera, men som gör det, och det med elegans! Drönarna fortsätter att överraska mig positivt!

 7. Uncle Gally skriver:

  Fritidsklädsel sommartid med klass! Chinos får ha annan färg än beige!

  Klart att man inte skall ha strumpor i den typen av skor! Dels har strumpor en mycket begränsad hygieneffekt vis a vis skon (om du inte stoppar de strumpklädda fötterna i en plastpåse innan de förs in i skon varvid hygieneffekten vis a vis foten blir ytterst begränsad), men framförallt så är ju den typen av skor en förbrukningsvara innebärande att den eventuella hygieneffekten i all fall blir marginell. Mocka-loafers av aktuellt slag är snygga, sköna, slits snabbt, kan inte lagas och är ibland otroligt billiga, ibland otroligt dyra – totalt väsensskilda från randsydda engelska brogues. Mer Medelhav än England, men drönare har väl en plats även där?

 8. Peter skriver:

  Riktigt j* bra detta. Avundsjuk på hur du fått till det.

  Min första reaktion var att fråga var du införskaffat såväl kavaj, byxor som skor. Men vid närmare eftertanke så kan man ju inte gå runt som en dålig kopia.

  /Peter

  • Archibald skriver:

   Finns inga dåliga kopior, bara missade möjligheter. Kavajen är Oscar Jacobson från förra året. De har en liknande i år som heter ”Firth Blue”. Byxorna hittar du på HM i skrivande stund.

 9. Anonym Lurkare skriver:

  Den första bilden fick mig att fundera över vilka olika möjligheter som finns för förvaring av slipsar. Jag är i dagsläget själv i stort behov av en välfungerande slipshängare eller dylikt.

  Några tips på bra modeller?

  • Archibald skriver:

   Det är ett kärt ämne, med olika lösningar beroende på slipssamlingens storlek, i kombination med ägarens inställning till och respekt för accessoarernsa levnadsförhållanden. En låda i en IKEAs byrå Malm, som exempel…

   TieDrawer

 10. Uncle Gally skriver:

  Jag tycker att slipshängare är värdelöst. Det blir bara dammigt. En vanlig låda som Archibald säger är det allra bästa, gärna så grund som möjligt för överskådlighetens skull. I en grund låda kan man lägga dem hoprullade (bäst eftersom det ”sträcker ut” slipsen och får bort knytvecken) eller vikta – men bara en gång på mitten annars blir det veck på slipsbladet.

 11. nostalgikern skriver:

  Snygg kombination! Marinblå/mörkblå kavaj är svårslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s