Slipstips ur arkiven

Hitta följande på Kungliga Bibliotekets facebook-sida.  Ur broschyren Silkras halsduks-ABC (klicka på bilderna för att läsa i fullformat).

slipstips1 slipstips2 slipstips3
M.F.

Det här inlägget postades i Bilder, Inspiration, Livsstil, Stilråd. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Slipstips ur arkiven

 1. Andreas skriver:

  Spännande hur även de mest tidlösa och klassiska färgkombinationer kan förändras efter rådande trend eller smak. Om du skulle fråga mig är tvärtom grå slips ett ypperligt val till grå kostym då olika nyanser av grått ofta går väldigt bra ihop.

  Jag skulle t om undvika starka klara färger till grått för att det drar ögat dit och blir väl iögonfallande för min smak. Mycket hellre dova nyanser av mörkblått, grönt, vinrött och brunt.

  Dock fantastiskt roligt att de har med den gröna kostymen. Ett val som inte direkt är överrepresenterat i butik för tillfället men är otroligt snyggt alternativ till brun kostym om man vill gå utanför de säkra i blått och grått.

  • Gussie skriver:

   Ja, visst är det roligt hur olika man kan tänka kring val av färger. Personligen är jag svag för att just låta slipsen sticka ut därför tycker jag klara starka färger är helt rätt till en grå kostym.

   Instämmer också i ditt hyllande av den gröna kostymen. Lät sy upp en sådan för ett antal år sedan (med ett mycket diskret gult rutmönster) och är fortfarande en av mina favoriter. Mycket praktiskt att använda också som separata delar (d.v.s. udda kavaj/udda byxa).

  • Mats Flördeg skriver:

   Gussie: Det är först i och med detta jag inser att din gröna udda kavaj och din gröna kostym hör ihop. En aha-upplevelse. Har dock inte sett dig bära den som en hel kostym sedan sommaren 2010.

   • Gussie skriver:

    Vi hänger för lite Mats.

   • Rune Rebellion skriver:

    Ja det leder in mig på kopplingen er skribenter emellan? Studier i Uppsala känns het, men det verkar skilja en del i ålder?
    Nu har vi Arch i Linkan, Chuff på regemente, Flördeg åter på universitet(?) och Gussie är slipsorakel?

  • Mats Flördeg skriver:

   Gussie: Indeed.

   Rune: Jag, Gussie och Chuffnel är vänner sedan gammalt. Arch har vi lärt känna genom stil-på-nätet-svängen. Chuff är militär de övriga av oss är tjänstemän i en eller annan bemärkelse. Ingen av oss har yrkesrelationer till varandra. Geografiskt är vi östkustbaserade.

 2. Jonas skriver:

  Har dessa bilder i ett häfte jag fick av min far för 4-5 år sedan och hade tills nu faktiskt ingen aning om att de var gamla bilder och texter. Snarare trodde jag att de ingick i någon sorts reklamhäfte med sina lustiga teckningar och finurliga rekommendationer. Det var dock så jag lärde mig knyta min första fluga, inte konstigt då att jag knyter lite annorlunda än de flesta gör nuförtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s