Skor för sommarens vardag och fest

alfred-sargent-ramsey_black-5269_hdVåren övergår sakta i sommar. En tid som nu utöver nära stundande studentfester och avslutningar, ofta också innebär midsommarfester, bröllopp och andra begivenheter. Tillfällen som alla bereder möjligheter att bära trevliga skor. Kring årsskiftet kunde via erbjuda fördelaktiga köp av skor ock skoblock från Alfred Sargent, vi engelska Pediwear. Med facit i hand något många av er läsare uppskattade, då det köptes välsydda skor i sällan skådad omfattning.

Med denna reaktion i åtanke, kan vi än en gång presentera ett om möjligt ännu bättre erbjudande, inför köpet av sommarskor.

Några av skogarderobens modeller fungerar mer eller mindre året runt. Det gäller framförallt mer formella skor som släta oxfords och derbies i olika utföranden, som lätt kan fungera ihop med såväl tyngre kostymer för den svalare årstiden, såväl som lättare sommarkostymer.

Ibland behöver dock nya par införskaffas, eller ersättare för gamla trotjänare köpas. Själv har jag under flera år av idoga köp av bruna skor rent av försummat skogarderobens svart bestånd. Jag har mitt par av obligatoriska släta cap toe oxfords, kompletterade av brogues. Dock har mon monokroma läggning länge efterlängtat ett par svarta munkskor med alla möjligheter de ger. I och med att skorna ligger till grund för en typ av artikel som ofta genererar stort intresse, valde Pediwear att sända mig skorna utan kostnad.

Mitt val föll på Alfred Sargents modell Ramsey, som på lästen 99F är något smalare i tåboxen, utan att för den skull vara lika mejslade som exempelvis C&Js läst 348. Med ett par lästade skoblock av cederträ, har de snabbt tagit plats som en hörnsten i min skogarderob. Såväl till mörkare vardagsklädsel, som till mer formella kostymtillfällen utan klädkod, och därmed möjlighet att laborera med skovalet.

IMG_4142

Sulan är ekbarksgarvad och randsydd med så kallad ritsnedläggning. Det sistnämnda innebär att randsömmen döljs på undersidan då den sys i en uppskuren kanal i sulans ytterkant, vilken efter sömnad limmas igen. Det ger en något mer slitstark konstruktion. Lästen är mycket fotnära, utan att för den skull vara svårburet smal.

AS_Ramsey_Sole

Dessa skor blir nu som ovan nämnt ett efterlängtat alternativ till gångerna då jag kännar att ett par brogues är för stökiga med alla sina sömmar och mönster, men en slät oxford istället lite för stillsamt i sin enkelhet. Förra veckan innebar bland annat en officiell välkomstlunch mellan representanter för staden jag bor i, samt det norska och svenska fotbollsförbundet. En diskret rutig grå kosym, ock skorna ovan blev ett lagom uppklätt alternativ.

Ramsey_Chk_Suit

För alla er som också behöver förstärka skogarderoben, får ni fram till och med den 10e juni ett par lästade skoblock på köpet (värde ca. 800:-) vid köp av skor ur Alfred Sargent Exclusive kollektion hos Pediwear. Utöver det medföljer också skovårdsprodukter från Saphir enligt bilden nedan. För att utnyttja erbjudandet, skriv texten ”Drones Shoe Care Offer” i kommentarsfältet när ni checkar ut era varor i Pediwears webshop. Observera att skovårdspaketet medföljer vi köp av alla skor som säljs hos Pediwear, medan skoblocken bara medföljer skor ur Alfred Sargents Exclusive-linje.

For our international followers, write ”Drones Shoe Care Offer” when checking out of the Pediwear webshop to get a complimentary shoe care from Saphir when buying any pair of shoes from Pediwear.co.uk.

Pediwear Brush Polish and cloth B

AS_99F_lasted_Cedar_Shoe_Trees

För att ge några exempel på Pediwears utbud, har jag nedan valt ut några egna favoriter med fokus på Oxfords och Derbies, men erbjudandet om skovårdsprodukter gäller som sagt hela sortimentet och andra modeller som loafers och boots.

Alfred Sargent Exclusive.

Pimlico

Pimlico

Ramsey

Ramsey

Moore Antique Cherry

Moore Antique Cherry

Herrick Espresso Suede

Herrick Espresso Suede

Barker

Lincoln

Lincoln

Newhaven

Newhaven

Nevis

Nevis

Loake

Loake 771

Loake 771

Cannon

Cannon

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Skor för sommarens vardag och fest

 1. Erik skriver:

  Själv breddade jag även skogarderoben häromdagen, när ett par bruna Hallam inhandlades till det förmånliga priset £260. Blir perfekt till sommarens studentbjudningar.

  • Archibald skriver:

   En bra investering.

  • Jeeves skriver:

   £260
   Bra pris.
   Var hittar man dem till de priset?

   • Erik skriver:

    Ja, alltså, de kostar ju egentligen runt £340 men jag hittade ett par oanvända Hallam på ebay med utgångspriset £200 och efter lite budgivning så landade det på £260. Trodde aldrig att jag skulle få det så billigt, men det fick jag och det är jag nöjd med; ett par helt nya Hallam med låda och skopåsar.

 2. Hannes skriver:

  Hej,

  Jättefina skor!. Jag undrar om ni kanske skulle kunna redogöra för exakt vad ni får av Pediwear för att sälja skor åt dem? Även av TM Lewin för att pusha deras reor på kostymer osv. Även om det bara är ett par skor vardera skulle nog många läsare uppskatta öppenhet i den här frågan.

  Don’t worry, att rekommendera Alfred Sargent är aldrig fel hur mycket man än får i ersättning för det men jag tänker att med ett redogörande för förhållandena är luften rensad bland folk som redan har några funderingar hit eller dit.

  • Archibald skriver:

   Helt klart Hannes. Jag fick skorna i fråga, efter att ändå ha köpt och förespråkat deras webshop under flera år tidigare.

   Mest för att kunna ge mer konkreta exempel på hur jag själv använder skorna i fråga, och en mer tydlig förankring till erbjudandet.

   Av T.M. Lewin, eller Charles Tyrwhitt, eller andra leverantörer får vi i de flesta fall ingenting, utan ser det som ett värde för våra läsare att få veta var man helt enkelt kan hitta vettig kvalité till överkomligt pris.

   Jag har fått varor från TML vid några tillfällen, då det handlat om nytillskott i sortimentet, vilka jag velat ta en mer nära titt på, för att kunna uttala mig om dem då många läsare vänder sig till oss med frågor om leverantören.

   • Hannes skriver:

    Helt förtjänt som du sliter för att uppdatera bloggen 🙂 Kanske tagga såna här inlägg med ett litet ”sponsrat” i framtiden?

    Personligen skulle jag upskatta någon form av deal på Loake 1880. Uppe i fem par nu och har ett par Cannon i skottgluggen!

   • Archibald skriver:

    Cannon omfattas delvis, gällande skovårdsprodukterna nedan. Tror de är värda ca 300.

   • Hannes skriver:

    Tyvärr har jag redan skovårdsprodukter nog för att starta eget inom gebitet 🙂

   • Archibald skriver:

    En spontan tanke av ren nyfikenhet i sammanhanget, även om jag tror jag förstår hur du tänker:

    Låt säga att du springer på en vän, som har en snygg kavaj eller trevliga skor på sig. Vännen berättar att plagget i fråga kommer från en butik i närheten. Du litar på vännens omdöme, då du ofta inspireras av dennes kläder och stil.

    När du hör priset känner du dig glad att du sprang på vännen i fråga, och beslutar dig genast för att köpa skorna eller kavajen, då du själv velat ha något liknande en tid.

    Du köper sedan plagget, och är väldigt nöjd. Tror du att du i efterhand skulle börja känna dig lurad, eller mindre nöjd, om det sedan visade sig att din vän inte köpt, utan fått plagget av butiken?

   • Björn skriver:

    Jag är inte Hannes, men låt mig delgiva dig mina tankar.

    Ja, jag skulle känna mig delvis lurad, eftersom vännen uppenbarligen inte behövt göra någon prisvärdhetsbedöming. Eller annorlunda uttryckt: är priset noll är varan per definition mycket prisvärd så länge den har något värde alls. Och för alla varor utom de allra, allra bästa inom ett område är det ju alltid kombinationen av pris och värde man går efter. Vidare skulle jag, om det nu rörde sig om en vän, känna mig sviken av att han undanhöll mig att han fått varan till skänks. Genom att göra det har han vilselett mig att tro på någonting annat än det faktiska förhållandet, och så gör inte en vän.

   • Markehed skriver:

    Brukar inte delta i diskussionerna på TDC, men måste säga att jag håller med Hannes och Björn. Det handlar självklart inte om att någon tror att TDC medvetet skulle bedra på något sätt. Dock faktumet att Archibald inte verkar ogilla tanken att nämna i artiklar när han fått lite välförtjänt motivation, lite oroväckande. Som Björn skriver blir det bias i prisbedömningen. Till exempel brukar Archibald, vad jag vet, normalt inhandla skor i en lägre prisklass. Enligt mig är det är i god smak att nämna och utan kan det bli lite problem med trovärdighet. I mitt tycke snarare hedrar det märket och butiken i fråga att de vill sponsra vår kära drönarklubb.

   • IngNilsson skriver:

    L.S.,
    Det känns som att angivelse av sponsrad produkt redan varit uppe till behandling tidigare, men tycks det ändå vara ett för många kärt och kanske kontroversiellt ämne. Även jag sympatiserar med Björns analys över sakförhållanden i hänseende skänkta produkter, vilka bedöms på TDC.

    Självklart vill producenterna ogärna skylta med att de skickar ut gratisprover till utvalda sensorer eftersom det kan ge sken av att de försöker påverka uppfattningen om deras produkter – inte genom att ha en fenomenal pris/kvalitet-kvot utan att istället smörja opinionsbildare med goodiebags. De som tar emot gratisvarorna för att ge utlåtande om desamma, är påverkade av annat än inköpspriset eftersom det aldrig svider i egen portemonnai. Bedömning är i detta fall gjord uitfrån en annan synvinkel än den normale konsumenten eftersom förhållandet producent-gåvomottage är annorlunda än försäljare-kund. Alla web-personligheter ropar nu naturligvis med en affekterad röst att de aldrig skulle ge avkall på sin integritet och heder när de författar sina omdömen. Min motfråga är hur de kan veta detta? En vänlig gest bemöts oftast med ett omedvetet vänligt bemötande — detta är inherent i människans natur. Själv är jag fostrad att ta emot en gåva med ett leende och stor tacksamhet, oavsett om jag gillar gåvan eller ej. Jag är övertygad om jag inte är ensam om detta och tvivlar därför på att ett omdöme av ett par svindyra Lobb-skor där klacken ramlar av skulle vara lika surt om det varit en gåva jämfört med om man själv betalat kalaset fullt ut. Det skulle för mig i alla fall betyda att jag tvingas övervinna min inneboende reflex att i sämsta fall säga tack och sen knäppa käft.

    En web-log som denna lever till en del på affekten hos skribenterna, men säkert även hos kommentatorerna. Man upprörs med stackaren som fått en klistrad MTM kostym från en obskyr ateljé på Ceylon, trots att han betalt för helcanvas samt blir uppriven för att någon sätter käppar i det sartoriala hjulet. Det är just dessa historier, parat med välskrivna och informerande artiklar som gör att så många hittar hit och stannar. För att hålla informationen transparent finner jag det nödvändigt att veta hela bakgrunden till hur artikeln eller omdömt tillkom, dvs är det en gåva eller hårt sponsrad vore det för mig värdefullt att veta om jag överväger att låta mig inspireras till ett köp. Det räcker i princip att säga att ”skorna kostade mig inget, men om jag sökte dubbelmunkar vore det dessa AS jag hade köpt och inte C&J lowndes eftersom jag uppfattar ritsnedlagdsula mer robust, lädret av samma karaktär, lästformen mer traditionell et cetera”.

    Det ska understrykas att jag aldrig kunnat skönja att man medvetet far med osanning eller desinformation här. Om fråga angående sponsorprodukter kommer upp, meddelas alltid hur produkten har fallit i skribentens händer. Dock vore det inte så besvärligt att en passant meddela detta direkt i artikeln.

    Sagt va!

    tt.

  • Rune Rebellion skriver:

   Hannes, jag är nyfiken på vad detta har med någonting att göra?

   Givet i inlägget är ju att någon form av samarbete dem emellan finns då det uppenbarligen framarbetats en rabattkod osv, vilket klargör att det är ”sponsrat”.

   Tycker faktiskt att det är helt irrelevant vad de får för ersättning pga detta. ser gärna att TDC fortsätter att ”försörja” sig på detta sätt så slipper vi reklambanners som täcker hela sidan ett par sekunder innan det går att ta del av ett inlägg exempelvis.

  • Hannes skriver:

   Ursäkta för sent svar, men här är det –

   Nej, i det fallet skulle jag nog inte känna någon kognitiv dissonans.

   Däremot om vännen fått plagget under villkoret att han aktivt skulle förespråka just det plaggets tillverkare, eventuellt på andra tillverkares bekostnad, så skulle jag förmodligen fortsätta respektera hans stil, men lite på hans köpråd i mycket mindre utsträckning.

 3. Jeeves skriver:

  Inte ofta jag fastnar för en svarta DM men dessa var inte helt fel.
  Hur är AS storlek på dessa DM mot t ex C&J 348 läst?

  • Archibald skriver:

   Vad jag minns från prov av skor på C&Js 348 (äger inga sådana), är storleken relativ jämförbar. Jag drar en 9,5 i AS läster, och föredrar som jag minns en 9,5 även i C&J 348. Även om min skomakare promt tyckte att jag borde ha en C&J stl. 9 som med tiden skulle forma sig efter foten 😉

   • Woodsie skriver:

    Kan det vara stället som börjar på G och slutar på rafford? Som åsyftas? Jag köpte själv ett par C&J loafers i strl. 8E jämfört med normalt 8,5F. De satt tight så klart, men var i mocka som i och för dig borde töja sig en del. Enligt skomakaren borde några timmar räcka för att de skall sitta bra. Är efter en tids användande inte fullt övertygad om detta. Kan nog sluta med ett försök till utlästning. Tycker i övrigt att butiken och personalen är trevlig och bra, men rådet i detta fall känns något tveksamt.

 4. Jocke skriver:

  Appropå sommarskor. Jag är nybörjare i hela ”drönarstilen” och letar efter tips på stiliga skor som passar tillsammans med kortbyxor. Är det loafers och seglarskor som gäller eller finns det andra alternativ?

  • Admiral von Schneider skriver:

   Kortbyxor? Beror väl på vilken sport du tänkt ägna dig åt. 🙂

  • Björn skriver:

   Det formellt korrekta svaret är att kortbyxor inte ingår i ”drönarstilen”. Bortsett från det skulle jag själv aldrig bära annat än sandaler i någon form till kortbyxor. Utan strumpor. Detta är en utpräglat ledig klädsel, för stranden, trädgården eller naturpromenaden.

 5. Woodsie skriver:

  Jag får utslag och klåda av tvåspänniga munkskor. Kan gå över med tiden eftersom jag tills förra året fick samma symtom även av modeller med ett spänne. Är numera lycklig ägare till 3 par. Ett par svarta ett par bruna och ett par i brun mocka som är helt klart en favorit. Alla från Church’s. Pediwear är kanon likaså Herring shoes.

 6. Björn skriver:

  Även vi läsare kan via flaggtabellen till höger se att webbläsare från jordens alla hörn frekventerar The Drones Club. Jag tror emellertid inte att man skall förledas att tro att man måste spä ut ärans och hjältarnas språk med engelska i inläggen för att nå ut till dessa världens utposter. Liksom i övertecknads fall kan man misstänka att det till överväldigande del handlar om expatriater, hos vilka lusten är desto större att få insupa texter på modersmålet.

  Jag hade för avsikt att göra denna kommentar till ett helengelskt inlägg, men försov möjligheten, och passar nu på apropos den lilla engelska slängen på slutet.

  • IngNilsson skriver:

   Efter att ha läst ditt inlägg och uppmärksammat tabellen vore det intressant att undersöka hur traditionell stil uppfattas i olika länder. Det är ju trots allt det man ser och upplever dagligen som har det starkaste inflytande på en och jag kan utan omsvep säga att jag själv upplevt en rejäl förändring av min uppfattning av vad som går an och vad som icke gör det. Exempelvis skulle jag för 15 år sedan aldrig dragit på mig ett par röda byxor eftersom jag hade en uppfattning av det signallerade homofili till omgivningen, något jag alls ej hade behov av att göra. Numera känns det inte bara ok utan även i vissa sammanhang nödvändigt till blazer. När jag besökte en vän i München och vi informellt skulle spisa aftonvard på en finare restaurant, tvärvägrade vännen att gå med om jag inte bytte de röda byxorna mot en ljusbrun variant. Argumentet var samma som jag själv använt tidigare. Tillika har jag en bekannt som besökte sällskapet i Stockholm och i efterhand meddelade att alla såg ut som fjollor eftersom de mangrannt bar en ficknäsduk till kavajen.
   Därför vore det intressant att se hur smak och stilpejl varierar med uppehållsland även om basen är det engelska affärsuniformen 🙂

   Blott en tanke så här en trög fredagsmorgon.
   tt.

   • Archibald skriver:

    Det är ett oerhört fascinerande ämne, som skulle vara intressant att gräva lite i.

    Skulle dock (enligt min egen lilla vision om artikeln) kräva en målgrupp som stilnivåmässtigt ändå ligger relativt jämnt på samma nivå, sett ur de olika lädernas perspektiv.

 7. Archibald skriver:

  Till alla engagerade: Jag har nu kompletterat det fjärde stycket med tillägg enligt önskemål.

  Som jag sagt under alla år, är TDC inte mycket värt utan engagerade och intresserade läsare. Ett förhållande som bygger på ömsesidig respekt.

  Som jag även tidigare framhållit, är den enda förloraren vid någon som helst form av vinklad, eller inte 100% uppriktig information i bloggtexterna, jag själv och TDC.

  Tillit och förtroende tar år att förtjäna, och sekunder att rasera.

  Sen kommer det alltid att finnas personer som väljer att misstro, och jag strävar inte efter att vara alla till lags.

  • Steve skriver:

   Stiliga skor! Har varit sugen på ett par länge men ej kommit till skott. Om jag inte missminner mig har du ett par dubbel monks från Meermin? Hur förhåller sig storlekarna mellan dessa och Ramsey? Svårt att svara på kanske men jag upplever Meermin som smala i lästen och små i storlekarna generellt.

   • Archibald skriver:

    Kort svar i brist på tid: Jag har UK 9,5 i såväl Meermin som Alfred Sargent. Meermins Hiro läst, vilken mina dbmonks är baserade på är aningen mer generös i vidden än AS’s 99F ovan. Likväl är det samma storlek som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s