Kort reflektion om tillfällig avundsjuka på okunskap.

SvFF_V70Jag gjorde under förra veckan ett kortare uppdrag för Svenska Fotbollsförbundets räkning inför landskampen mellan Sverige och Norge i lördags. Ett sammanhang stundtals fyllt av kostymklädda män och kvinnor.

Något som slog mig, och som jag funderat över vid tidigare tillfällen, är hur jag ibland på ett sätt kan avundas folks förmåga att bära en kostym. Ofta på ett sätt, där jag själv i samma exempel ser: För långa byxben och kavajärmar, en slips som borde ha knutits så att den blev minst 5 cm kortare, en kavaj som borde tagits in i ryggen och så vidare.

Dessa personer bär dock kläderna med en avundsvärd avslappnad självklarhet. Allt medan jag ständigt kommer på mig själv med att rätta till näsduken, att dra lite i skjortmanschetten då den fösvunnit in för långt i kavajärmen, gnugga bort någon irriterande fläck på skorna, borsta bort pollendamm från kavajbröstet…

Skulle jag då vilja byta bort min nästintill OCD-klassade kostymfetishism, mot den mer avslappnade inställningen? Inte för allt smör i Småland.

Medvetenhet är ibland, i viss mån, ett lyte. Jag upplever visserligen att det avtagit något med tiden, parallellt med att jag också känner mig mer trygg i min stilidentitet. Att det mer övergått i att avslappnat kunna njuta av kläderna jag bär. Men, det är en intressant resa.

SvFF_Navy_Suit

Det här inlägget postades i Reflektioner, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kort reflektion om tillfällig avundsjuka på okunskap.

 1. Lord Sidcup skriver:

  Välkommen till fotbollsfunktionärsträsket!

  Du tror att det är tillfälligt, men det är en ren illusion.

  /Lord Sidcup – twelve years and counting

  • Archibald skriver:

   Kan vänja mig. Körde Norges tränare Even Pellerud till flyget morgonen efter matchen. En vansinnigt trevlig karl.

   • Lord Sidcup skriver:

    Ja, får man så glassiga uppdrag, så är det ju ingen konst att ”stå ut”. *grön av avund*

    Själv får jag mest patrullera runt i regnet och försöka få andra att faktiskt göra sitt jobb.

   • Archibald skriver:

    Gick som attaché för norska laget under veckan innan matchen. Vi har ju EM i staden under juli, och vänskapsmatchen blev ett värdefullt skarpt test inför kommande internationella sammanhang, med helt nybyggd arena och organisation osv. Jag kommer dock inte att vara inblandad i EM-karusellen som det ser ut idag 😉

   • Björn skriver:

    EM 2013? Det gick förstås inte att skriva att det är damfotboll det handlar om… 😉

   • Lord Sidcup skriver:

    Archie: Det är så det börjar. Det kallas ”love bombing”. .-)

    Björn: Känner man inte till vilket EM i fotboll Sveirge anordnar i år, så är det nog ganska hopplöst ändå.

   • Björn skriver:

    Fast ursprungsartikeln nämnde inte EM:et, utan talade om en landskamp mot Norge. Som förvisso fotbollsintresserad utlandssvensk känner jag inte till vartenda träningslandskamp och dylikt som spelas, och utgick naturligtvis ifrån att det handlade om herrfotboll, då ingenting tydde på någonting annat.

    Kan ju vara någonting att tänka på. Skriver man för sina läsare eller för ett ”högre ändamål”?

 2. Hannes skriver:

  Haha – känner igen mig i det där med att inse att skjortmanschetten försvunnit in i kavajärmen – katastrof! Då får man diskret försöka lirka ut den så att den reglementsenligt sticker ut en centimeter igen. Vill också lägga till ett personligt OCD-tics – att titta ned på sina skor och likt en dam i övre medelåldern oroa sig över de tilltagande ”rynkorna”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s