Vad är väl en bal på slottet?..

InvitationTråkig. Dötrist. Och alldeles, alldeles… Varje år skrapar King Magazine ihop en lista, innehållandes 100 personer man anser påverkar svenskt herrmode.
”-Mode?”, fnyser några av er? ”-Vad är det för trams?”. I några avseenden är det det krampaktiga fenomen som skapar klädmässigt halvt livegna trendslavar.

I andra, är det företeelsen som förser varje klädmedveten och intresserad man, med ett marknadsmässigt urval som gör det möjligt att köpa just de kläder han behöver för att fylla sin garderob. Det beror som jag ser det, mycket på vilken sida av myntet man väljer att titta på. Hur ogärna man kanske vill se det på det viset, är även det som många stolt vill kalla klassiskt, och konservativt, en form av mode.

I år hade undertecknad glädjen att tillsammans med bättre hälft, få chansen att beblanda sig med samlingen. Champagne, trevligt umgänge, och en attans massa prat om kläder. Ett sammanhang, där möjlighet gavs att till slut göra det där fysiska mötet, efter lång bekantskap baserad på mailkonversationer och kommunikation vi diverse andra sociala medier.

Några av dessa var bland andra Andreas Weinås i lag med sin om möjligt mer urfrälste sidekick Mikael Englund, samt många andra trevliga Kingmedarbetare. Weinås, som för övrigt i allt större utsträckning tar över rodret på Manolo, är en högst sympatisk lirare. Tills nästa gång vi ses, hatten av för ett trevligt första möte.

Vidare fick jag tillfälle att nörddiskutera bomullstyger av absolut premiumkvalité med folket från Oscar of Sweden, marknadsmässiga satsningar i Norge med Jofama, och hur en skräddare i Borås skamlöst kallar ledande krafter på Cavaliere, för ”bögar” vid ändringssömnad av byxvidd.

Veuve_ClicquotKort och gott, en yster, champagnestinn tillställning med många yviga helsägg av allt ifrån Kapten Haddock-på-Crack-stuk, till yngre reinkarnationer av Prins Michael of Kent. Då ingen klädkod gällde, gavs brett utryme för en bred och färgstark samling stilyttringar. Slipsar, skjortor och välskurna italienska plagg skräddade till perfektion, samsades sida vid sida med klädmässigt tänk av annan karaktär.

Min egen spontana tanke om klädsel då en inbjudan trillade ner i brevlådan, var först smoking. Efter visst övervägande skulle det ändå känts väl överspänt i sammanhanget.

Jag ville ändå inte släppa festkänslan i en monokrom kombination, så valet föll till slut på en tunn dekonstruerad ullkostym från Cavalieres CEO-linje, hängslen från Albert Thurston och vit skjorta med dubbel manschett från Stenströms, samt en slips av stickad bomull från Andrew’s Ties på Rörstrandsgatan. På fötterna, svarta välputsade cap toe oxfords från Barker. Fru Mulliner i klänning från Debenhams, och viss finish via FACE Stockholm. Spot the drone…

Det här inlägget postades i Livsstil, The Drones Club och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad är väl en bal på slottet?..

 1. Lord Sidcup skriver:

  Och du hade en riktig nejlika den här gången – till en icke-tweedkostym, därtill. Ni såg riktigt bra ut tillsammans, får man säga.

  Det är bara synd att plats nummer ett inte gick till Sveriges ledande samling ”toff wannabes” – skribenter och kommentatorer på TDC!

  /Spode

 2. Archibald skriver:

  Think it sort of did, eh Spode?

  För övrigt, tackar så mycket. De vägrade dock kapa mer än mitt hår och panna, trots att jag djuplodande förklarade essensen i ”Headless is Timelesskonceptet”, och ”Decapitated by Archibald” 😉

  Nejlikan ger mersmak för varje gång. Fru Mulliner begrundade den dock bekymrat på hotelrummet innan avfärd, då hon ansåg dess konnotation vara, ”man på dejt, nervöst helylleprydligt klädd med nejlika i slaget” 😀

  • Lord Sidcup skriver:

   ”Sort of”, ja… Fast jag tyckte bara att vi kunde varit där – på scen – allihop. De drar bort skynket och där står vi – nummer ett. Flördeg sjunger klubblazerns lov, ingenjörn blåser cigarrök på jeansbärare, Alistair och jag grälar om färgen på hans smokingjacka, du bär läderslips runt halsen och påse på huvudet (i dekapiteringens namn), Chuff ondgör sig över färgen på Flördegs strumpor och Lulu kunde göra tillfällig comeback och sitta och sura i ett hörn.

   Och människor skulle häpna och förundras över det kreativa kaoset. 😉

   Nåja, minst en person från bloggen nämndes i alla fall på listan. Grattis till denne!

   /Spode
   PS. Man ska aldrig missa en chans att säga till frugan att man faktiskt ÄR nervös, eftersom man faktiskt SKA på dejt – med *infoga något sentimentalt den snyggaste tjejen på festen här*.

 3. Rune Rebellion skriver:

  Tar gärna del av listan – gärna direktlänk om någon kan bidra?

  Tröttnade när jag letadae då det var väldigt mycket reklam ivägen och filmklipp osv.

  Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s