Påskinspiration: Taylor of Old Bond Street

storefrontVid ett londonbesök nyligen passade jag på att göra några för mig nya bekantskaper. Jag har en längre tid bland annat varit i behov av en vettig kam att ha i min necessär. ”Kan du ju köpa i vilken Ica-butik som helst” tyckte någon. Jag hade andra planer och önskemål. Därav en kort visit hos Taylor of Old Bond Street, som idag återfinns på 74 Jermyn Street.

Den ursprungliga butiken grundades den första september 1854 av Jeremiah Taylor, farfars far till dagens ägare och generation av Taylors. Som namnet antyder låg butiken då på det högt ansedda Bond Street. Man lyckades snabbt skapa sig ett gott anseende i londons socitetskretsar, mycket tack vare sina naturprodukter vilka fortfarande ligger till gund för butikens sortiment av hår- och kroppsvårdsartiklar.

Ett snabbt taget fotografi av interiören. Längst in i butiken fanns 3 (ständigt fullsatta) frisörstolar, för klippning och våtrakning.

Ett snabbt taget fotografi av interiören. Längst in i butiken fanns 3 (ständigt fullsatta) frisörstolar, för klippning och våtrakning.

Nästa generations Sidney Taylor startade den förgrening av butikskedjan, som än idag ligger på samma adress på 74 Jermyn Street. Målet är nu som då att erbjuda den bästa servicen, och ett varuutbud av högsta möjliga kvalité, samt sällsynta artiklar vilka man som kund inte hittar i så många andra butiker. En tilltalande filosofi, som idag sedan 150 år tillbaka upprätthålls av den fjärde generationen Taylors.

Med sann, torrt varm humor undrade butiksägaren om jag dokumenterade att de skötte sitt arbete, då jag frågade om det var ok att jag tog några fotografier. Därefter återgick jag till mitt ursprungliga ärende, inköpet av en kam. Utbudet är som i alla varukategorier mycket brett. Efter kort överläggning med mannen bakom disken, hittade vi en modell med en tandtäthet som troligtvis passade min hårtyp bra. Jag tackade sedan för mig med ett ”på återseende”.

T_204_comb

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Påskinspiration: Taylor of Old Bond Street

 1. Lord Sidcup skriver:

  Det är ju så vackert att man nästan glömmer att man är sjuk och eländig i dag: ”Established 1854 during the Reign of Queen Victoria”. Lägg dock hastigt till ett bindestreck i andra stycket, innan förnumstigt folk tar sig för att fråga om de faktiskt har ett sortiment av hår i butiken.

  Toddle-host-å-hack!

  /Spode

 2. laphroaigman skriver:

  Trevlig butik, smiter förbi där i stort sett vid varje London-besök och fyller på förråd av raktvålar mm.

 3. Helylle skriver:

  Kan rekommendera deras rakkrämer. Intressanta sorter som typ avokado, vanilj, etc. som varken luktar syntetiskt eller parfymerat. De var duktiga på rakning också.

  • laphroaigman skriver:

   En sak jag haft problem är deras rakkräm på tub, där jag vid två tillfällen råkat ut för att tuben spruckit. Kanske bättre att köpa kräm på burk, eller tvål.

 4. H skriver:

  Har handlat där ett antal gånger. Senast jag bevistade lokalen var syftet att införskaffa en kam åt min tioårige son som var i London för första gången. Fick då del av fantastisk genombrittisk kommentar. När jag stod i kassan för att betala för benkammen och en raktvål kommenterade jag inköpet med ”obviously the comb is for my son”. (Jag är tyvärr försedd med s.k. Comviqfrisyr – dålig täckning!). Mannen som tog betalt sneglade åt min kala hjässa och sa ”I wouldn’t have noticed sir.” Världsklass!

  • JP skriver:

   Inlägg som detta, och i synnerhet kommentarer som den här, gör denna blogg unik i den svenska bloggosfären. Härligt!

   • Archibald skriver:

    Tack! Det är väldigt roligt att få den här typen av feedback, trots vår generellt mycket sporadiska uppdateringstakt. Vi hoppas att kunna hålla intresset bland er läsare vid liv ännu en tid 🙂

    Mvh

    /Arch

 5. Carl Sundell skriver:

  Utmärkt, jag kan även rekommendera deras rakvatten och Eau de Toilette som är mycket prisvärda, finns i många olika dofter och håller en hög kvalité utifrån vad jag kan bedömma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s