Brown in town!

chest

cuff

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Brown in town!

 1. Mästaren skriver:

  Denna gången var inte ens bröstnäsduken snygg….

  • Lord Sidcup skriver:

   Nu kan du åtminstone tala om för dina barn att du har sett en blå denimskjorta bäras med en brun kavaj.

   Fast de kommer antagligen inte att tro dig. 😉

   • Mästaren skriver:

    Ska ju inte skrämma livet ur dem!

   • Lord Sidcup skriver:

    ”Gather round, grandchildren, and grandpa shall tell ye a story!

    Once upon a time, in me youth, I came upon this monster of a man. He lived in the shadows of Mordor – in Östergötland – in the tower of Barad-dûr, in the long lost city of the dead; known by the Swedes as ‘Linköping’.

    ‘Archie’ was his name, lads and lasses! Archibald Mulliner! And ye won’t believe what happened that morning, when I logged on to the Drones Club. ‘Woe’, I say, ‘Woe and dread to all!’ Weakhearted be gone, for this is a story of horror and mourning!”

 2. Calle Z skriver:

  Makalöst bra låtar som det bandet lyckades skaka fram…

 3. Herr Hjul skriver:

  Jag har faktiskt en denim skjorta från RL jag också, men jag skulle aldrig bära den till någon form av kavaj.

  Men, friskt vågat hälften vunnet…

 4. Fläderblom skriver:

  Denimskjorta? Knappkrage? Två knappar uppknäppta i halsen? Ingen slips, fluga, plastrong eller något annat slags dekorationshalsduk?
  Klädstilen matchar kanske musiken. Om jag minns rätt så var Nirvana ett av de där banden som försökte göra slarvig klädsel och flottigt hår till dygd. Försöker The Drones Club göra detsamma?

 5. Gustav skriver:

  Jag gillar jeansskjortan! Passar bra till kavajen och matchar bra med näsduken.

  Men kom ihåg: nerver match denim with denim!

  • axa skriver:

   Jodå, det går alldeles utmärkt att ha flera olika denimplagg samtidigt. Men som med så många andra plagg ska man undvika denimplagg i samma nyans. Annars ser det lätt ut som en arbetaruniform.

   Eller missuppfattade jag dig?

   • Mästaren skriver:

    Men denim är ju, per definition, en arbetaruniform. Hur kan man då undvika detta?

   • Gustav skriver:

    Ok det går, men det är lätt att misslyckas varför man gör klokt i att avstå. ”Nerver match denim with denim” är för övrigt ett av fab5:s valspråk…

   • axa skriver:

    Ajdå, skulle kanske använt uttrycket ”blåställ” snarare än arbetaruniform. 🙂

    Tyvärr anser jag att fab5 inte ska uttala sig om i det här fallet denim, och kanske inte i övrigt när det gäller herrmode.

    Om man är lagd åt denimhållet och ”american worker”-modet så funkar det klockrent med jeans i rådenim med ljus denimskjorta och lite kraftigare kängor.

    Även om inte jag är konservativt lagd skulle jag ändå välja bort TS kombination. Dock gillar jag utstyrseln i tweed.

   • Lord Sidcup skriver:

    Fab 5, vill jag minnas, påpekade att man inte ska matcha denimkläder i samma färgnyanser med varandra. Carson sa något i stil med att man ser ut som en konstig, uniformerad lantis annars.

 6. Philemon skriver:

  Jag skymtade lite snabbt klädseln och tänkte genast på vilka fantastiskt förbittrade uttalanden som skulle finnas i kommentarsfältet! Jag inväntar nu bara att även Ing. Nilsson stämmer in i klagosången så är min måndagskväll komplett!

  Galenskaparna gestaltar stämningen på TDC när Denimtygerna gör sitt intåg.

 7. Erik skriver:

  Har jag missuppfattat konceptet helt med TDC eller vart har ett av de grundläggande idelaen med bloggen, nämligen stilen, tagit vägen hos de truliga kommentatorerna här längre upp i tråden? Jag kan förstå att klädkombinationen inte faller er i smaken, men det är åtminstone trevligt att hålla konversationen på en någorlunda konstruktiv nivå, inte minst för oss mindre belevade som inte förstår varför det är så fruktansvärt att kombinera denim med tweed. /E

  • Lord Sidcup skriver:

   Pröva att först googla bilder på ”jeansskjorta” och sedan ”tweedkavaj” och jämför stilarna du ser, så kanske det klarnar lite.

   Personligen tänker jag betrakta debatten med road sarkasm. Jag tror det här har diskuterats förut. Jag är ingen anhängare av denimskjortan. Det räcker så.

   • Andreas skriver:

    Testa även att googla bilder på ”anal” och ”Ribbing” för en uppfattning om vad som förespråkas som god stil av de mer konservativa herrarna i kommentarsfältet…

   • Mästaren skriver:

    Tack Andreas !
    Vilken höjd – vilket intellekt du ger prov på här.
    Bär min herre jeans ofta månntro?
    Mu ha ha ha – the conservatives strikes back

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Andreas,

    Jag tog mig faktiskt mödan att behandla din uppmaning seriöst, men varken ‘”anal” ”Ribbing”‘ eller ‘”anal” och ”Ribbing”‘ gav någon större utdelning på stilexempel. I alla fall om du inte avsåg stickade randiga strumpor och bilder från flugfiskesemestern.
    Du har inte lust att mer detaljerat beskriva vad du avsåg, för man vill ju inte verka oinformerad när en personlighet på både mode- och basketbollfronten pekar med hela handen.

    Fast à andra sidan, så är ju just ”mode” enligt tillgänglig ordlista, ”det som är förenligt med tidens rytm och smak eller det som är modernt” och enligt SAOB används ordet om för en kortare tid gällande bruk i fråga om snitt, färg o. d. på kläder. Om man utgår från kläder och skor, med livslängd längre än en säsong, just behöver en stabilitet i snittet för att se behagliga ut även i längre tidsperspektiv, ja då fordras trots allt ett passande mått konservatism i klädvalet eftersom det i sammanhanget sällan blir bra att springa efter och anamma de senaste trenderna, likt ett tjackluder söker torsker när abstinensen sätter in.
    Personligen ligger TDCs uttalade intentioner närmare min egen preferens och med bakgrund av denna är denim, infogat i tenue de ville eller närbesläktade klädnivåer, inget annat än en modefluga – med en flugas attraktion. Faktum är att alla samtida tidskrifter som colporterar förträffligheten i fusion-kökets klädmässiga motsvarighet är per definition ett försök att skapa uppmärksamhet i kring en permutation av gängse stilar, ty annars har de inget existensberättigande. Personer som i dylika tisdskrifter tjänar sitt levebröd på att framföra halvtokiga fusionstilar och som dessutom har oskicket att uttrycka sig negativt över andra som inte alls har behovet att pellejönsa till sitt yttre med dr.Martens till frack eller kortbyxad smoking (ja, bägge dessa styggelser har jag tyvärr beskådat i mindre nogräknade modetidskrifter), kastar ett tvivel över sin egen ärlighet och hederlighet. Det är förvisso så att det står den djärve bi att i konstens namn klä ut sig till en clown och leva i ögonblicket, men glöm inte att det likaså är högst tillåtet att avstå från pajaskonster och stilla påpeka att kejsaren inte har några kläder (eller har fått på sig blåbyxor till jacketten).

    tt.

   • Lord Sidcup skriver:

    Andreas: Relatvit få konservativt lagda män skulle klä ut sig till fru Ribbing – möjligtvis undantaget Barry Humphries (vars alias dock inte dykt upp i kommentarfältet hitintills).

    Syftet med den här bloggen, tror jag, är att diskutera stil och herrmode. Att människor har starka åsikter i ämnet som söker sig till kommentarfältet på en sådan blogg torde knappast förvåna.

    Att konservativa söker sig just till Drönarklubben förefaller lika logiskt.

    Hur fru Ribbing gjort sig förtjänt av utfall ad hominem i det sammanhanget är mer oklart.

    /Spode – dagen till ära i jeans och nitläderbälte, dock vare sig till tweedkavaj eller jackett

 8. Fläderblom skriver:

  Visst kan man kombinera denim med tweed, liksom man kan ha vaniljsås till oxfilén.

 9. Peter skriver:

  Mycket negativt i tråden nu. För egen del har jag inte direkt något emot att kombinera de olika materialen med varandra. Min inverkan mot kombinationen ovan är valet av att kombinera så pass många olika färger. Kan vara så att färgåtergivelsen på min Mac inte är vad den borde men som jag ser det så återfinns en (denim)blå skjorta, en mossgrön (med nästan röda inslag) cardigan och en brun (med inslag av gult) kavaj. Jag ser inget ”mönster” i kombinationen av dessa tre plagg. Kan tänka mig att näsduken var tänkt att binda ihop plaggen men det faller tyvärr lite mellan stolarna i mitt tycke då den inte fångar upp de skiftningar som kavaj och cardigan uppvisar. Hade mycket hellre sett att meleringen i kavaj och/eller cardigan hade tagits upp i varandra. Alternativt haft ett mönster innehållande en färg som togs upp av den andra.

  Men så är jag också en nybörjare inom området.

  /Peter

 10. Björn Bergdahl skriver:

  Mycket snyggt. Denim må ursprungligen ha använts som ett tyg för arbetskläder, men det verkar drastiskt att dömma det till ett sånt öde för all framtid.

  • IngNilsson skriver:

   Bäste Björn,
   Varför skulle ett sådan välförtjänat öde vara drastiskt? Skjortans tyg är funktionellt minst sagt tvivelaktigt i det påvisade sammanhanget och ägnar man sig inte åt kroppsarbetande är Nîmes-produkter av denna typ en stilistisk styggelse i paritet med gymnastikskor eller sk. sneakers samt osökt uppvisande av sina underkläder till sin medmänniskas vämjelse och obehag.
   Nej, fram för det klassiska mode som tbc säger sig förestå.
   Cheers och trevlig afton!
   Tt.

   • Farbror Th skriver:

    IngNilsson,
    Jag känner en oerhört gemytlig känsla av samhörighet när jag läser dina kommentarer. Fortsätt striden, och gör din röst hörd! Vi är åtminstone några som kommer att stå vid sidan av, och svalt klappa händerna för vår konservative riddare!

 11. Andreas skriver:

  Fläderblom – Jag vet inte vem du syftar på från basketbollfronten? Är det någon jag borde känna till? Kan nog räkna mina basketbollstunder till en handfull under skolgången men utveckla gärna..

  Att tro att den klassiska stilen inte har influerats från subkulturer och strävat framåt genom en ”fusion” med andra influenser är för mig rätt naivt. Vad som är klassiskt idag var en gång i framkant och nytt även om klassiskt herrmode rör sig långsammare än dammodet.

  Även intressant att prata om klassiskt och tidlöst. För mig är det ett otroligt urvattnat begrepp som i slutändan betyder olika för olika människor. Vissa verkar tro att den rymliga amerikanska kostymsilhuett som var stor på 80-90talet är klassisk bara för att de vuxit upp med den.

  Kostymens silhuetter har kommit och gått, byxlängd, byxvidd likaså. Under 1960 talet syntes mängder med exempel på vad som var mer än en trend i att ha kostymbyxor med en ”no break” längd som nådde till skons kant utan bryt. Detta har skräddare världen över förespråkat långt innan trenden med korta byxor och kavajer dök upp.

  Självklart kan jag erkänna att trenden idag förmodligen är rekordsmalt och kort men mode är inte samma sak som trend. Man kan anamma ett mer långsiktigt ideal utan att för den delen vägra att ändra uppfattning på 30 år.

  Min kommentar var (vilket jag trodde framgick) med glimten i ögat men om man väljer att kalla kombinationen tweed och denim i allmänhet för omöjlig eller jämföra den med ”vaniljsås till oxfilén” så trodde jag man kunde hantera mothugg. Om man inte kan ta en kommentar som syftar till ett smula ”analt beteende” styrt kring en form av regelverk alá Ribbing med ett leende eller ens förstå avsikten så kanske man borde slappna av lite.

  Vad jag tycker är fascinerande är hur de mer konservativa herrarna på sidan utan minsta hänsyn till andra kallar modemedvetna män för clowner och pajaser om deras personliga smak avviker från den konservativa linje i herrarnas smak. Vet inte varför det skulle vara mer försvarbart att klanka ner och fördöma folk som gillar en modern stil än de som gillar något omodernt.

  Att folk skulle ha starka åsikter förväntar jag mig absolut och jag ber om ursäkt om min kommentar jag fick någon med lite mer omodern smak att ta illa upp.

  • Archibald skriver:

   Som du vet delar jag i många avseenden din syn på kläder och stil, och hur även ”klassiskt” förändras över tid. Som någon påpekat, ansågs ju många av dagens till skyarna höjda ikoner, inte precis som några under av korrekt stil när det begav sig 😉

   Min tanke i hela sammanhanget, är att det ibland blir ett intressant resonemang som följer inläggen. Jag uppskattar för min del olika åsikter, speciellt då jag inte lägger upp mina bilder för att få gehör eller medtycke. Snarare för att visa vad jag själv föredrar, och kanske inspirera några av de många dagliga besökare vi har (där upskattningsvis 3-4% kommenterar aktivt).

   Sen kommer jag ibland att tänka på berättelser jag hört ur musikbranschen. Om personer som länge lyssnat på musik av en artist, vilka med tiden börjar tycka att deras egen uppfattning om artistens musik är mer representativ för artisten, än musiken som artisten i fråga själv producerar.

  • Mästaren skriver:

   Andreas!
   Jag kan garantera dig att jag är hur avslappnad som helst och att jag i regel inte tar illa upp alls. Jag ger dig också rätt i vad du säger om trender och jag kan ju lugna dig att jag visst vill bli inspirerad av nya idéer. Både vad gäller kläder och liv i övrigt! Men jag har en åsikt vad som är snyggt och stiligt. Jeansskjorta och urvuxna kostymer med korta byxor hör inte till denna grupp. En åsikt som jag framför där den kan diskuteras och där folk reagerar. På detta forumet är ju svaren ofta skojiga men ändå oftast vuxna. Vilket din kommentar om fru Ribbing och kroppsöppningar inte gav prov på

   • Andreas skriver:

    Då får jag be om ursäkt för den mindre smakfulla liknelsen och förklara den som ett mindre lyckat skämt.

    Poängen jag önskade göra var som sagt att man självklart skall ha en åsikt om stil på ett forum men att påstå att en viss stil är överlägsen för att den är klassisk eller att förlöjliga folk med en annan smak som clowner är för mig inte speciellt smakfullt. Särskilt inte om man generaliserar och drar all form av modern klädsel eller alla former av denim över samma kant istället för att se till varje individuell situation.
    Precis som att manchesterbyxa och tweedkavaj kan vara såväl fantastiskt som horribelt kan många moderna tolkningar vara mer eller mindre smakfulla.

   • Lord Sidcup skriver:

    Instämmer i vad Mästaren säger om fru R. och kroppsöppningar!

    Jag instämmer likafullt i vad Andreas skriver om att man inte ska racka ner på vissa stilar i sig – undantaget hiphop – utan se på vad som åstadkommits i det enskilda fallet.

    Själv pendlar jag smakmässigt mellan vad jag beskriver som ”avslappnat”, ”rock” och ”drönskt/klassiskt”. Vad som avses med dessa termer kan man diskutera, men kollissionen är uppenbar.

    Det är just den typer av kollissioner, och de emellanåt hetsiga diskussioner de ger upphov till, som är intresanta på Drönarklubben. Kreativt krig och flödande sarkasm!

 12. Herr Hjul skriver:

  Att klä sig klassiskt för mig handlar inte om att kläderna ska ha samma passform i årtionden. Det klassiska ligger i matrial samt mönster, en blåvit randig skjorta har alltid varit snyggt, och kommer alltid att vara det, däremot förändras den generellt sätt moderiktiga passformen över åren. En man som eftersträvar att klä sig klassiskt bör kombinera tidlösa och väl inarbetade mönster/färgkombinationer.

  • Andreas skriver:

   Håller helt med!

   Samtidigt anser jag att man inte skall snöa in på vissa färgmatchningsregler som egentligen inte fyller en funktion. Att ta emot nya möjligheter och kombinationer med öppet sinne och samtidigt har kvar ”klassikerna” man vet att man gillar och trivs med. Inte köpa trender rakt av eller förkasta dem för att de är trender. Vissa detaljer kan bli livslånga delar i den personliga klädseln.

 13. Fläderblom skriver:

  Att tro att elegans eller ens tidlös elegans skulle kräva att utvecklingen avstannade är rent löjligt. Ta fram en bild på Edward, prins av Wales och blivande Edward VIII, från början av 1930-talet. Tittar man på hans kostym ser man i allmänhet att den är just från 1930-talet; det förråder silhuetten och slagens bredd. I den meningen är den inte tidlös. Hans elegans saknar däremot bäst före-datum. 30-talets Edward ser välklädd ut i våra ögon. Han såg även välklädd ut för sin samtid och för 1980-talets yuppieögon. Han kommer, var så säkra, att se välklädd ut även för 2020-talets människor. Det är tidlös elegans. Det är stil!
  Dagens korta byxor och trånga kavajer må ge ett välklätt intryck på en grupp estetiska krymplingar som dominerar dagens trendjournalistik. För 2020-talets människor kommer de att ge ett rent löjeväckande intryck. Det är inte stil. Det är mode!

  Klädsel utvecklas givetvis. I vår neofila tid hyllas förändring förbehållslöst. Vi med lite mer sans och vett hyllar bara utveckling till det bättre. När Beau Brummell skalade bort allt bjäfs från herrdräkten var det början på en utveckling till det bättre. När tidigare nämnde Edward började bära mockaskor till mindre formella kostymer var det också en början på en vettig utveckling. När Archibald bär uppknäppt arbetsskjorta till tweedkavajen är det tyvärr platt fall, inte ett steg i någon positiv utveckling. Vare sig okonventionellt eller nyskapande är detsamma som bra – vaniljsås passar inte till oxfilé.

  Kan det kanske (för femtioelfte gången) påminna herrarna om The Drones Clubs egen programförklaring? Så här står det i den: ”Det traditionella herrmodet och kampen mot modernitetens trams och vandaliserande av de kulturella och estetiska värdena är centralt för våra skriverier.”

  Frågorna om korgboll och personlighetsstörningar uppkomna under potträningsfasen lämnar jag med varm hand till andra. Sådant har jag inte yttrat mig om i den här tråden, oavsett vad Andreas tror.

  • IngNilsson skriver:

   Bäste Fläderblom,
   Jag misstänker att du fick bära skott för ett misstag från min sida. Jag såg efter att ha tryckt på Andreas länk och ytterligare därifrån att han förefaller vara en erkänd sportsman, textilekonom och trendfösare i modemedia. Jag såg först senare att sporten rörde sig om handboll och inte korgboll — ett misstag jag givetvis ber om ursäkt för gentemot Andreas.
   Däremot viker jag inte en tum från min åsikt att alla har rätt att dra på sig vilka kombinationer de än behagar (anslutande till din kött och vaniljsås-analogi), men att man därmed också öppnar för att andra tycker det är märkligt — i synnerhet om man framhävdar okonventionella val på ett forum som uttryckligen har konventionella grundvalar.
   I vanlig ordning är jag rörande ens med dina analyser.
   tt.

   • Lord Sidcup skriver:

    Faktum är att Andreas, i sitt inlägg ovan, svarade på allas våra inlägg – till Fläderblom.

    Måhända tror han att vi andra är marionetter, spökfigurer eller dissociativa personligheter.

    /Spode

 14. Calle Flygare skriver:

  Många kommentarer denna gång – positivt och negativt – känner att jag måste lägga in min röst och säga att jag tycker att kombinationen denimskjorta och tweed fungerar riktigt bra, gillar mötet av texturer och färger. Tycker det är värt att påvisa den stora bredden i besökarna av detta forums preferenser.

  • Uncle Gally skriver:

   Jag såg en intervju på TV nyligen. En bilhatande järnvägs-extremistisk mupp som menade att alla transporter skulle gå med järnväg. Han hade en tweedkavaj och en mörk (svart?) denimskjorta. Jag har aldrig gillat svartskjortor och tycker i och för sig om att åka tåg men kan nog tycka att alternativa transportmedel också har ett berättigande. Jag beklagar, men muppen har för evigt skapat obehagliga associationer till kombinationen tweed och denim. Det är för mycket boarder line för att vara TDC OK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s