Drönarfika på Götgatan

Drönarfika på Götgatan

Bild | Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Drönarfika på Götgatan

 1. Fläderblom skriver:

  Är bilden spegelvänd eller är det en amerikansk slips jag ser?

  (Kunde inte låta bli. Förlåt.)

  • Uncle Gally skriver:

   Mna, den ser allt ut att vara från Erik Vilhelm i Uppsala, och det där med rändernas lutning är väl en myt, tror jag mig ha fått lära mig här.

   • Fläderblom skriver:

    Myt och myt. Inför en kommentar till den långa diskussion som följde tog jag mig för att titta igenom hemsidorna för ett tiotal herrklädespersedelsförsäljare från Storbritannien och USA. Hos amerikanerna hade 89 % av de utannonserade slipsarna ränder som den ovan. Hos britterna var det 14 %. Visserligen var urvalet av säljare varken heltäckande eller slumpmässigt, så den vetenskapliga kvaliteten kan ifrågasättas. Att den starkt pekar på att det finns en riktning som dominerar i USA och en annan riktning som dominerar i Albion kan dock knappast förnekas.

    Om jag orkar göra färdigt undersökningen så publicerar jag den som kommentar på lämpligt ställe. Å andra sidan känns det meningslöst. Drönarklubben tycks inte acceptera något under 100 % för att de skall erkänna en regel. Personligen tycker jag att sambandet mellan geografisk belägenhet och slipsrandsriktning är tillräckligt starkt för att inte betrakta det som en myt. Det finns brittiska regementen, universitet och klubbar med ränder enligt ovan, men de med ränder åt andra hållet är många, många fler. Så enkelt är det. Med ytterligare några års livserfarenhet kommer ni nog att inse detta. Kanske kommer ni också att sluta besöka caffè latte-centraler och i stället gå till riktiga kaféer och konditorier. Den som lever får se.

   • Gussie skriver:

    Jag ser inte riktigt vad konfliktytan är här Fläderblom?

    Jag har alltid insisterat på att det finns en tydlig tendens att brittiska regementesslipsar faller på ett sätt, men att detta fall inte är en regel utan just en tendens. Dina efterforskningar visar samma sak ☺

    Utifrån detta har jag hävdat att myten att ALLA brittiska regementes/skolslipsar faller på ett visst sätt är fel. Även här måste vi vara eniga eftersom dina egen empiri stödjer min tes?

    Jag har därtill, utifrån kunskapen om hur många stolta brittiska regementen och vapengrenar som bär sin slips med fall som går emot den generella tendensen, dragit slutsatsen att man bör akta sig för att hävda att det ena fallet skulle vara mer essentiellt brittiskt än det andra. Vill du hävda motsatsen och påstå att Royal Marine och Royal Hussar bär slipsar som är mindre ”brittiska” än till exempel 4th/7th Dragon Guard? I så fall får du presentera en argumentation för detta.

   • Fläderblom skriver:

    (1) I regel kan svenskar under 60 år göra sig förstådda på engelska.
    (2) Spagetti kokt i storkök är i regel inte al dente.
    (3) Människor är i regel högerhänta.
    (4) Städare är i regel låginkomsttagare.
    (5) Brittiska slipsar har i regel ränderna på \-ledden.

    Ingen har hävdat att påståendena ovan gäller utan undantag. Om The Drones Club menar att (5) är en myt, menar ni då också att de andra är myter? I så fall har vi olika uppfattningar om vad ordet ”myt” betyder.
    Att The Royal Marines slipsrandsriktning skulle göra dem mindre brittiska är ett lika absurt påstående som att en vänsterhänt skulle vara mindre mänsklig. Att brittiska slipsar i regel har ränderna på \-ledden är ett beskrivande påstående, inte ett värderande.

   • Gussie skriver:

    Vi har inte olika uppfattningar om ordet myt. Vi har olika uppfattningar om missbruk av språket ska beivras ;P

    Det korrekta ordet som ska användas i de meningar du beskriver är ”typiskt”. ”Svenskar under 60 år kan typiskt sett göra sig förstådda på engelska.”

    Regler fastställs inte utifrån majoritetsanvändning utan ifrån logiska slutsater. Logik i sin tur är bara användbart om man använder sig av korrekta defintioner.

    En korrekt definition av en människa inkluderar inte huruvida hon är vänstervänt eller högervänt. Det är irrelevant och tillhör inte vad som essensiellt sett är männskligt.

    En korrekt definition av en brittisk regementalslips inkluderar inte huruvida den är vänster eller högerlutad. Det är inte en del av den brittisk regementalslipsens essens.

    För att summera: Typiskt sett har brittiska regementalslipsar en viss lutning men det är inte en regel. Detta då lutningen inte är en del av definitionen på en brittisk regementalslips.

    Vill någon hävda att så är fallet (att lutningen är en del av definitionen) så hävdar den – per definition – samtidigt att Royal Marines slips inte är en brittisk regementalslips.

  • R Spode skriver:

   I så fall har Gussie fått tag på en ovanlig kavaj.

 2. Herr Hjul skriver:

  Villket antiklimax, inte ett inlägg på evigheter och nu detta.

  En blid på en kille med en relativt ful slips, varken mer eller mindre. Jaja, glad fredag på er!

  • Gussie skriver:

   Puss på dig med. Trevlig helg.

  • Uncle Gally skriver:

   Som sagt, slipsen från Erik Vilhelm i Uppsala tror jag mig se, vilket är ett mycket trevligt och smakfullt tillskott av nyskapande men traditionella herrmodeaccessoarer. I drönarnas smak skulle man tro.

 3. J. A. skriver:

  Generellt en ganska gubbig bild, ett tema sidan i ö drabbats alltför hårt av.

 4. Brummel skriver:

  Jag gillade slipsen. Sätter fin färg på det hela.

 5. Mästaren skriver:

  Snygg bröstnäsduk…

 6. Peter Hammarström skriver:

  Var fikas det undrar fikaspecialisten!

  • Gussie skriver:

   Det var en hastighetsfika efter en lunch eftersom vi båda skulle vidare till andra arrangemang. Minns ej vad ställt hette men har för mig att det var en av dessa kedjor som dominerar utbudet längst med huvudgatorna i Sthml.

 7. Lord Suggs skriver:

  Vadfalls?! Blazer och fritidsskjorta och till yttermera visso fikas det dessutom på ”kedjefik”. Mot bakgrund av den bild jag har av majoriteten av herrarna och med anledning av den föregående artikeln om husmanskost ter sig valet av café något besynnerligt. Inför nästa besök i huvudstaden lämnar undertecknad gärna tips på lokaler där jättelika muffins och kaffe i pappersmugg är okända företeelser.

  P.S. Slipsen är mycket stilig.

 8. Capt T Smitherine skriver:

  Höger- eller vänstergängad slips spelar väl ingen större roll. Huvudsaken är väl att det är en riktig ”power-tie”!

  //
  Capt. T Smitherine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s