Saker att tänka på när du köper MTM-kostymer

Buying_a_MTM_suitJag har vid flera tidigare tillfällen rekommenderat bloggen ”Made by Hand”, skriven av skräddaren Jeffery Diduch. Då vi den senaste tiden postat många inlägg om MTM-kostymer, känner jag att det på sin plats att även ge några handfasta råd om saker att tänka på vid köp av en sådan kostym.

Jag överlåter dock med varm hand till Jeffery att ge råden i ett inlägg där han testar en MTM-kostym köpt från företaget Indochino. Många bra tankar om vad man bör känna till generellt, och vad man kanske inte bör ge sig på när man köper MTM, givna av en man som på heltid och sedan många år arbetar som skräddare.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Saker att tänka på när du köper MTM-kostymer

  1. Fläderblom skriver:

    När jag köper kostymer brukar jag vara mån om att de skall ha en passform som inte är alltför modebetonad. Detta för att den skall kunna bäras utan att se urmodig ut i många år – ända tills den är utsliten. Denna uppfattning delas tydligen inte av mannen på bilden. Han har valt en modernt kort och trång kavaj och modernt snäva byxben. Är det meningen eller har han blivit felmätt? Redan 2015 kommer hans vänner peka finger och skratta: ”En 2012:a, när skall du sluta gå i sådana där gamla trasor?” Välj en klassisk modell i stället – aldrig modern, aldrig omodern, ständigt stilfull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s