Prisbild på måttsytt vintern 2013

vbc

VBC – ett populärt ingångstyg bland de som måttsyr

Som en uppföljning på inlägget om kvalitet i måttsydda kostymer ifrån förrförra veckan hörde vi av oss till de bolag som omnämns i artikel och i kommentarsfältet. Vi ställde samma frågor till alla i syfte att ge er som läsare en bättre överblick av vad som erbjuds och till vilket pris.

Frågorna vi ställde var: 1) Vem de arbetade med som leverantör (Egen eller mer kända namn)? 2) Vilka konstruktionsmöjligheter som erbjuds (Standard, halvkanvas eller helkanvas)? 3) Vad är startpriserna på de olika erbjudandena? och 4) Vilka tygleverantörer erbjuds till startpriset?

Agassi: 1) Arbetar med Mabro 2) Erbjuder helkanvas 3&4) Startpriset är 10.999 kr med tyger ifrån Mabros egna tygböcker.

Douglas Menswear: 1) Arbetar med två egna leverantörer i Italien och Tyskland. 2) Erbjuder halvkanvas och helkanvas 3&4) Starpris ifrån 7.900 kr för halvkanvas och 9.000 kr för helkanvas med tyger ifrån Vitale Barberis Canonico.

Lund & Lund: 1) Arbetar med Eduard Dressler, Corneliani, Belvest och Munro. 2) Eduard Dressler är enbart halvkanvas. Corneliani enbart helkanvas. Belvest enbart helkanvas. Munro halvkanvas och helkanvas. 3 & 4) Dressler ifrån 10.000 kr. Corneliani ca 12.500 kr . Belvest ifrån ca 17.500 kr. Munro ifrån 7.000 kr för halvkanvas och 7.900 kr för helkanvas med tyger ur deras egna tygböcker.

Pelote: 1) Arbetar med egen leverantör. 2) Erbjuder standardkonstruktion och halvkanvas 3 och 4) Priserna för standardkonstruktion ligger på 3.995-5.995 kr med tyger Pelote valt ut. Halvkanvaskonstruktion följer med på köpet när kunden väljer tyger över 5995 kr. Till detta startpris får kunden tyger ifrån Vitale Barberis Canonico.

Rose & Born: 1) Arbetar med två egna leveratörer i Italien. 2) Erbjuder helkanvas konstruktion och halvkanvaskonstruktion 3 & 4) Halvkanvaskonstruktion ifrån 8.500 kr med tyger ifrån Camero och Marzotto. Helkanvaskonstruktion ifrån 11.000 kr med tyger ifrån Vitale Barberis Canonico.

Tweed Country Sports: 1) Arbetar med brittiska Bladen. 2) Erbjuder idag halvkanvas och ifrån i höst helkanvaskonstruktion. 3&4) Tvådelade kostymer ifrån 7.300 kr med Bladens egna tygkataloger. Tredelade tweedkostymer ifrån 9.500 kr.

Alla butiker meddelar även att de även kan erbjuda tyger ifrån mer välkända märken.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Prisbild på måttsytt vintern 2013

 1. Carl skriver:

  Detta inlägg har förvisso inte med artikeln att göra. Ville bara tipsa om att Vintage Revival har fyllt på med lite nya saker. Kan säkert intressera alla stilintresserade herrar här.

  • Andreas skriver:

   Tack för omnämnandet Carl!

   Sakerna har knappt varit ute i en dag och börjar redan försvinna 🙂

   • Andreas skriver:

    Kan även nämna att Linnegatan no2 kommer att som första butik i Göteborg kunna erbjuda full canvas från Mabro i såväl Konfektion som Måttsytt.

    Priserna på konfektion kommer ligga runt 8.500 om jag inte minns fel och MTM i samma prisklass som hos övriga återförsäljare av tjänsten.

    Som det framgår av priserna i inlägget ovan är det mer eller mindre omöjligt att producera en måttsydd full canvas kostym i vettiga tyger och under drägliga arbetsförhållanden utan att det närmar sig 10 000kronor. Sen är det självklart upp till var och än hur vida man värdesätter fördelarna med denna konstruktion eller tycker sig behöva fördelarna hos Måttsytt.

    Jag köper personligen mycket hellre en Mabro eller Caruso i standardstorlek än att måtta en Oscar Jacobson till samma pris då de flesta 48:or passar mig bra.

 2. ClaesLeo Lindwall skriver:

  Utmärkt och informativt..

 3. Oscar skriver:

  Jag undrar över tips på sidor som säljer ullflugor. Jag har tittat lite på berg&berg men 68 euro vilket jag tycker är lite väl saftigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s