Nya kostymur hos Daniel Wellington

Wellington_white_metal_brown_crocoJag har tidigare skrivit om den svenska klockleverantören Daniel Wellington när de lanserade sin då ganska innovativa klockmodell. Kostymur med tunna boetter i roséguldton, sittandes på natoband. Så fortsatte även deras ”nya” klockmodeller att se ut under en tid. Små förändringar gjordes bland annat i färgen på visarna, men annars var klockorna i mångt och mycket desamma, försedda med nya armband. Något jag inte tyckte var fullt så spännande.

Jag har under åren knutit kontakt med många olika leverantörer och tillverkare genom kontinuerlig mailväxling. Några av dem har jag även gjort krativt arbete för utanför denna bloggs kontext. Jag inledde tidigt kontakt även med DW, då jag såg ett värde i deras varor, men hade åsikter och tankar om vidareutveckling och förbättring.

Något jag påpekade mycket tidigt, var att de även borde lansera en boett med mindre diameter än de 40mm, som i kombination med urtavlans stora diameter gör att jag tycker hela klockan upplevs som väldigt stor på de flesta handleder. Jag föreslog varianter av vit metall på svarta och bruna läderarmband, vilka tillsammans med den mindre diametern skulle göra klockorna till mer användbara även på längre sikt. En snygg kostymklocka av diskret dämpat stilig modell helt enkelt. Därefter har jag avaktat kontakten med DW, då jag känt att vi avhandlat deras ursprungsmodeller.

Nyligen såg jag att DWs utbud idag omfattar 36mm stora ”dammodeller”. Boetterna finns nu även i silver, och säljs bland annat på svarta och bruna läderarmband. Det kändes bekant. Oavsett vad som föranlett nytilskottet i utbudet, blev det precis så bra som jag föreställde mig första gången jag tänkte tanken. Mina idéer omfattade dock även ett index av romerska siffror vid positionen för den tolfte timmen.

DW_WatchJag kontaktade DW och berömde de nya modellerna. Klockorna innehåller fortfarande ett japanskt 1L22-urverk från Citizen, och är i mitt tycke ett snyggt pålitligt alternativ för den som inte har ambitionen eller ekonomin att köpa en mer kostsam klocka med mekaniskt urverk. DW skickade villigt över en klocka för påseende. Jag bad även om att få ytterligare en klocka av samma modell jag har själv, som jag tänkte att intresserade läsare ska få tävla om att vinna nedan.

Klockan ingår som sagt i det som DW kallar för sitt damsortiment. ”Herrklockornas” boetter är fortfarande 40mm stora, vilket jag själv tycker blir väl stort på många handleder. Den har en 36mm silverfärgad boett och sitter på ett mörkbrunt krokopräglat läderarmband, vilket ochså ger just denna kombination dess namn. Jag själv tycker att just denna klockstorlek det helt klart bästa alternativet i DWs utbud, även för herrar. Storleken på handleden är som synes på den översta bilden.

Tävlingsmomentet består i att ni besöker DWs websida, och tar reda på namnet på klockorna som säljs med just detta armband. Svaret skickar ni i ett mail med ämnesraden ”TDC-Tävling, Daniel Wellington” till adressen: thediningdrones@gmail.com. Som utslagsmoment vill jag att ni plockar ihop en samling bilder på de kläder och accessoarer ni skulle bära till er nya DW-klocka. Det räcker med lösa bifogade .jpg-bilder i ert svarsmail.

Ju mer arbete ni lagt ned på bildsamlingen, desto högre chans att vinna dock. Plus att ni även hittat klockmodellens rätta namn. Nedan ett exempel på min egen tolkning och bildamling, presenterad som ett kollage, skapat som en enkel skärmdump av ett vanligt Word-dokument vilken sedan klippts till i verktyget Paint. Tävlingsbidragen skall vara inmailade senast nästa söndag den 3e februari. TDC är enväldig jury, och beslutet om vinnare kan inte överklagas. Lycka till.

Wellington_Collage_Competition

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Nya kostymur hos Daniel Wellington

 1. Gustaf skriver:

  Jag vet inte vad resten av läsekretsen säger men för min del tycker jag att Archie lika gärna kan behålla den andra klockan också. En sällsynt klädsam komposition!

 2. axa skriver:

  Klockan ser trevlig ut, dock håller jag mig i första hand till mekaniska ur.

  Jackan var intressant, modell?

 3. Mycroft skriver:

  Jag antar att samligen bilder på saker man skulle bära till klockan inte behöver vara bilder på ens egna kläder, utan snarare vad man skulle vilja bära, om man fick välja helt fritt?

 4. OS skriver:

  Hej,
  Det här inlägget är ännu ett av era toppinlägg som ger oss med inte obegränsad ekonomi hjälp att bli otroligt välklädda i bra grejer. Jag har tack vare den här sidan slutat att känna mig rånad varje gång jag köper en vit skjorta som i princip måste uppfylla tre krav, sitta någorlunda, vara vit och se utan att vara av kvalité… nu pratade jag om CT.

  En grej jag dock saknar och det är djupare inlägg angående byxor och det vore ett önskemål om ni kunde göra något liknande basskogarderoben för byxor. Byxor är något jag tycker är väldigt tråkigt att lägga större pengar på, jeans har jag tröttnat på och byxor som inte är jeans har inte direkt samma livslängd oavsett prislapp anser jag. Jag tycker att det är svårt att hitta lite mer slimmade byxor i bra kvalité och med rolig prislapp, jag vet att ekvationen är dum men den har ju gått att lösa vad det gäller skjortor, Meermin och Herring leverear faktiskt skor som delvis löser den och den Daniel Wellington likaså.

  Hoppas att min önskan slår in, tack.

  Finns det redan skrivet så har jag bara missat det i mina sökningar men tar gärna emot det. Jag har sett Basgarderob i fyra steg men känner inte att den leverera det jag önska.

 5. Peter skriver:

  Även jag finner just byxor och relationen byxor – pris – kvalitet så som ett mysterium. Har än så länge inte hittat några byxor som håller mer än ett par säsonger innan de är uppslitna i skrevet!

  Gällande chinos är det närmaste jag kommit NN07. Men de tenderar istället till att tappa i färg. Men står man ut med den något mer urtvättade stilen så funkar de trots allt mer än en säsong.

  För Manchesterbyxor anser jag Morris så som något mer tåliga.

  För ullbyxor har jag haft ytterst svårt att hitta bra byxor. för denna säsong provar jag Oscar Jacobson samt Lindebergs dito. Än så länge håller båda måtten, men det är trots allt endast använts sedan november månad.

  Vad har ni andra för erfarenheter?

  /Peter

  • Kel Varnsen. skriver:

   Jag håller med dig om relationen byxor-pris-kvalitet.

   Jag provar också Oscar Jacobson ullbyxor som arbetsbyxor, modellen Dave. De sitter bra och känns väldigt bekväma och sköna mot huden. Än så länge är jag nöjd, dock är de nya för denna säsongen. Jag roterar runt på fyra par för att inte slita ut dem i onödan.

  • SoWhatElseIsNew skriver:

   Letar du kvalitetsbyxor i t.ex. manchester så tror jag att Tweed country sports kan vara ett bra ställe att kolla upp. De för bl a märket Bladen som håller väldigt hög kvalitet på sina byxor (säkerligen på mycket annat också, men manchester-byxorna är det enda jag provat än så länge). Byxorna ligger dessutom prismässigt ungefär där Oscar Jacobson ligger.

  • Gussie skriver:

   Ett skäl till varför vi sliter ut byxor (och kavajer) snabbare än för är att vi använder mycket bräckligare tyger. Idag vill vi ha lättviktstyger i ”Super”-kvalitet medan farfar hade tunga tyger i mer råbarkade vävningar.

   Jag hatar att ge sådana här råd för de känns ibland lite verklighetsfrånvända men tittar man rent förslitningsmässigt är det bäst att se till att garderoben jobbar med årstiden. D.v.s. det är bättre att ha två par tunga ullbyxor i flannel till vintern och två par tunga linnebyxor till sommaren än att ha fyra par allround-byxor. Men det innebär förstås också färre valmöjligheter i vardagsgarderoben och färre klädesbyten än vad vi är vana vid idag.

   Vill du ha ett på riktigt bra ullbyxor skulle jag föreslå att du måttsyr ett par med flannelull ifrån till exempel Harrisons (Burley) eller för en mer lyxig känsla Fox Brothers & Co. De kommer du få problem att slita ut.

  • Henrik skriver:

   INCOTEX, underbara byxor, kan dessa hittas till realisation som jag gjorde då är det bara att slå till! 1250 riksdaler för ett par djupt marinblå i Super 100’s ullflannel, tveklöst mitt bästa byxköp någonsin! Detaljbilder på ett par av märkets modeller som exempel: http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20090921/detaljniva-incotex

 6. Nils skriver:

  Kommer ni att posta vinnarens bildsamling?

 7. Henry skriver:

  Hej, har nu suttit och gjort ett collage med en outfit som skulle funka med ovanstående klocka.

  Jag undrar dock lite om första frågan. Du skriver ”och tar reda på klockorna som säljs med just detta armband”. Ska man då svara vilka klockor som säljs med krokodilarmband eller 36mm boett?

  Skulle vara tacksam för svar 🙂

 8. Henry skriver:

  Archibald vilket är ditt favoritdjur eller det djur du fascineras över mest?

 9. Daniel skriver:

  Då är man med i tävlingen =) Lycka till alla !

 10. Erik skriver:

  När postas resultatet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s