Hög tid för vinterkängor

Winter_reminderDet har snöat oavbrutet i mer än två dygn i mina hemtrakter, och fallit flera decimeter snö. Väderlek som gör det värt att påminna om vinterkängor, och vårt erbjudande om ett par gratis lästade skoblock från Alfred Sargent, när du köper ett par Alfred Sargent skor i engelska Pediwears webshop.

Läs mer om vinterkängor i allmänhet, och om erbjudandet i det här inlägget.

Offer_reminder

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Hög tid för vinterkängor

 1. Jonas skriver:

  Gällande skoträ. Jag köpte ett par Carmina med lästen rain och funderar lite på vilka skoblock jag ska använda till skorna. Vilka skoblock använder ni till era Carmina? Skoblock från Bäckmans var fyllde inte ut skon helt. Skoaktiebolaget har lästade skoblock från Gaziano & Girling som jag funderar på. Ett alternativ är att köpa skoblock via Carminas webbshop.

  Finns det ytterligare alternativ jag kan ha missat?

  Tack för en bra blogg!

 2. Gustav skriver:

  Handlade precis en annan känga från pediwear och fick skoblock på köpet (dock ej samma märke som skorna) + en slirre. Bra deal!

 3. Andy skriver:

  Tyvärr är de där slipsarna helt oanvändbara. Eller de var iallafall för ett par år sen, de kanske är bättre idag.

  Jag behöver vinterskor, alltså verkligen vinterskor. Vad rekommenderas? Tricker’s med commandosula? Eller ska man bara bita ihop och köpa något i Gore-tex på sportbutiken?

  • Mycroft skriver:

   Den slipsen jag fick från Pediwear var helt ok. 100% siden från deras Soprano Exclusive Collection och man får ju välja själv så ett snyggt mönster och bra färger har den också. Visst, det är ingen superslips men inget som behöver gömmas längst in i garderoben heller.

   Angående vinterskor så säger jag att det beror helt på ditt behov. Skall du pulsa genom mycket snö eller stå ute länge nu när det är -15? Ordentliga kängor. Annars ett par Trickers. Det optimala är såklart att ha ett par kängor för när funktionalitet måste gå först och ett par för när man vill ha något lite snyggare.

  • hanzofiveeleven skriver:

   Jag älskar mina Loake ”Wolf” personligen. Riktiga håll-käftenvinterkängor. Brogue, höga skaft, fodrade med lammull, Dainitesula.
   http://www.pediwear.co.uk/loake/products/5056.php

  • Gustav skriver:

   Jag valde en slips med jaktmotiv. Tror inte jag kommer använda den särskilt ofta, men kan vara kul att ha.

   Det viktigaste med vinterkängor är sulan. Kylan kommer främst från marken. Det ska gärna vara en sula med bra grepp. Det verkar dock ont om kängor med fodring. Lake Wolf verkar vara en bra väl.

  • Mästaren skriver:

   Ska du nu ta steget till något som är bättre som vinterskor än De kängorna som i övrigt diskuteras i detta inlägget så varför inte Becksömssydda Meindl kängopr. Du köper då något som med rätt vård håller länge.
   Eller kanske : http://www.jagd-schuhe.de/shop/stiefel-mit-lammfellfutter/groenland.html
   För en riktig randsydd vinterstövel.

  • Admiral von Schneider skriver:

   Jag köpte ett par Tricker’s Stow med dainite-sula tidigare i höst. Har haft tillfället att använda dem i -15, frös inte trots att jag bara hade tunna strumpor i dem. Har också ett par Herring Gosforth som jag tycker funkar riktigt bra. Fast då handlar det om lätt pulsande på gångvägar under en timma eller så. Om syftet är att ge sig ut en heldag i skogen tar jag hellre mina fodrade Meindl-kängor. Ska man klara rejäl kyla så är det riktigt tjock sula som gäller.

 4. Oswald skriver:

  Trickers med kommandosula är det som gäller, har haft mina i herrans många år och de verkar inte gå att förstöra. Tyvärr så måste jag säga att korta och väldigt nätta personer inte passar något vidare i Trickers, p.g.a. den lite rundare formen och att de ser en aningen klumpiga ut. Små personer tenderar helt enkelt att se ut som clowner i dem. Man bör också ha i åtanke att Prins Charles gärna brukar dessa skodon!

  //Oswald

 5. Egon A skriver:

  När det gäller kängor så frångår jag faktiskt de ”stiliga” alternativen. Olika typer av vandrings- eller militärkängor är alltid så mycket bättre och och större. Sådana här ”skokängor” är ofta för låga för att jag tycker det skall kännas bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s