Dubbel inspiration

Jag förvånar mig själv med att då och då posta bilrelaterade inlägg av det kortare slaget. Jag kan som sagt inget om fordon, och kör själv en högst ordinär familjebil som tar mig från a till b.

Ändå inspireras jag gång efter annan av bilar. Gamla porschemodeller är ett bra exempel. När någon sen haft den goda smaken att presentera dem enligt klippet nedan, var inlägget ett faktum.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Dubbel inspiration

 1. Filiph Nilsson skriver:

  Hej! Har ännu inte haft förmånen att fylla ut min basgarderob med än club blazer och känner att tiden är inne. Har kikat, och är genuint sugen, på följande objekt: http://www.careofcarl.com/sv/artiklar/kavajer-kostymer/oscar-jacobson-joel-club-kavaj-navy.html Känns väl ganska okej, eller? Lägger dock märke till att det inte står något om knapphålen på ärmarna. Har haft kontakt med deras kundtjänst men inte riktigt fått ett tillfredsställande svar. De är inte uppsprättade, men kan enligt kundtjänst sprättas upp. När jag dock frågar om fodret då är ”delat” vid själva stängningen (annars ser det väl heltokigt ut om man sprättar upp knapphålen?), så får jag inte riktigt svar på min fråga utan enbart att den är ”gjord för att kunna sprättas upp”. Någon som har erfarenhet av OJs kavajer? Hur brukar det se ut?

  • Archibald skriver:

   Jag har två kavajer ur OJs 2012-sortiment. En av dem har öppna knapphål, den andra stängda. På varianten med stängda hål, behöver även fodret korrigeras om knapphålen skulle öppnas.

   Generellt tycker jag blazern är ett riktigt bra alternativ om man längtar efter mässingsknappar. Bra snitt, och mycket mer lättburen än en dubbelknäppt. Ett bra instegsval i blazerträsket med andra ord.

  • Mästaren skriver:

   Varför klä ut sig till bilhandlare?
   (Jag vet att jag är nästan ensam om mitt förakt för klubblazer m metallknappar, men i likhet med ingenjörens anti-jeans korståg måste jag ju stå för mitt)

   • Alistair skriver:

    Hur ser ”bilhandlare” ut och vad utmärker en gemensam klädstil för denna samhällsgrupp?
    Varför skulle man inte vilja ”klä ut sig” till bilhandlare?
    Vad är det för fel på bilhandlare eller bilhandlares klädsel som gör att man måste ställa sig frågan om det är lämpligt att klä sig som en?

    MVH
    ~Alistair

   • Ing. Nilsson skriver:

    Amice,
    Det måste du inte alls, särskilt som du därmed hoppar i galen tunna.
    Det sagt, fick både bilskrället och DM nostalgitonerna att ljuda i Casa Nilsson.
    Ovärdigt vore det att undanhålla dig och andra stackars själar som hittar hit från följande underverkskreationer ur det förgångna.


    Det försiktiga ”weapon of choice” för den solitära aftonen är följande:

    tt.

   • Lord Sidcup skriver:

    Mästaren: Du är inte ensam. Den nämnda blazern passar utmärkt på flottister, piloter och kabinpersonal, men i övrigt förstår jag inte charmen.

    Men, smaken är som sagt som baken.

 2. Lord Pesherton skriver:

  Som du kanske väntat dig, Archie, så är det svårt för mig att hålla fingrarna från tangentbordet när det vankas klassiska automobiler. Gjorde under sista året på gymnasiet praktik i Zuffenhausen, något som förutom en än större respekt för märket, även gett epitetet kvalitet en ny innebörd.

  Din utstyrsel skulle inte göra sig helt illa i en 356:a eller tidig 911:a, gärna med valda toner ur den förmodat originalmonterade Becker-stereon… 🙂

 3. Markgreven skriver:

  En del äldre Jaguar E-type skulle kunna protestera!

 4. Lord Sidcup skriver:

  I svartvitt blir de flesta kavajer grå, och därmed dubbelt så stiliga.

  För övrigt håller jag fortfarande på Siver Ghosten. Den är svårslagen.

 5. Peder skriver:

  356:a , nog snyggaste bilen som tillverkats. Skulle gärna parkera den jämte min röda skönhet av samma märke (som är ca 50 år nyare)

 6. OS skriver:

  Jaguar XJ150 Roadster från 50-talet i vitt med röd läderinreding eller en av första generationen, stiligare blir det inte.. Möjligen Aston Martin DB5.

 7. V skriver:

  Mycket trevlig kavaj och plus för symmetrisk fluga. Utöver detta anser jag att bilder och filmer på bilar kan ha sin plats i blixten då de känns passande i samklang med en klassisk stil. Dock tycker jag inte att halvnakna damer lämpar sig på bloggen. Ville man se det kunde man väl vända dig till en ungdomligare och betydligt mer smaklös lektyr, så som Slits eller Cafe. Tack för ordet!

 8. Alistair skriver:

  Är egentligen helt ointresserad av bilar men det finns några som står ut, form och stilmässigt. En Porsche 356 Speedster i första hand, en d:o Roadster i andra hand och en anno 1957 Mercedes 300SL Roadster i tredje hand. Nåväl, jag kan sträcka mig till en AM DB 5 i fjärde hand. Ouppnåeliga bilar tyvärr, jag får nöja mig med en SAAB 93…

  MVH
  ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s