Håll stilen med rejäla vinterkängor

Även om större delen av landet ännu inte fått någon snö, närmar sig vintern och är snart en mycket påtaglig verklighet. Kall väderlek, is, snö och slask ställer stora krav på de skor vi bär. En rejäl vinterkänga med en ordentlig sula är en svårslaget bra variant när det gäller längre promenader och vistelser utomhus i kall eller blot väderlek.

Fördelarna med en ordentlig vinterkänga är många, men en avgörande faktor för värme och komfort är sulans tjocklek. På ett underlag av is och snö, gör en tjock sula att du kommer längre ifrån det kalla underlaget, vilket påtagligt kyler sulan. En fodrad läst värmer också, men med en tunn sula under, är den effekten nära nog försumbar.

Jag tycker själv att en rejäl sydd gummisula är ett bra alternativ på en sko som i första hand är tänkt att användas under blöta och/elöler kalla förhållanden. Den ger både bättre grepp mot underlaget när det är halt, och är mer slitstark då det är blött. I sverige är dessutom det blöta ofta kombinerat med vasst grus och salt. Dubbla, rejäla lädersulor skall dock inte underskattas i sammanhanget. I vanlig ordning mycket en fråga om eget tycke, smak och övertygelse.

Generellt tycker jag att kängan i sig är en riktigt trevlig skomodell, som jag lika gärna anväder såväl till kostym som till grövre uddabyxor och kavaj. De högre skoskaften används i mitt tycke med fördel till ett något smalare och kortare byxben, som låter en större del av det vackra skolädret synas och komma till sin rätt.

C&J Coniston

Grenson Hadley

Loake Burford

Barker Sowerby

Visst gör sig kanske kängor med en tunnare sula bättre till kostymen, än varianter med sulor som den ovan. Sannolikt kommer jag ändå ha svårt att låta bli att även ge mig på och missbruka den vådliga mixen i och med det senaste tillskottet i den Mullinerska skogarderoben nedan.

I slutet av mitt inlägg om skor från Meermin, nämnde jag något om en fascination för grainläder. Flördeg hann sedan skriva ett matigt inlägg om lädertypen. Ett i mitt tycke svårslaget snyggt material i såväl kängor, som lågskor för höst och vinterbruk.

Mitt eget grainläderfokus var då riktat mot en väldigt specifik sko: Alfred Sargents Hannover Boot i mörkbrunt grainläder. Modellen har utöver en i mitt tycke perfekt utformad läst (last 87) och en grov gummisula perfekt för skotypen. Efter en tids surfande på nätet i diverse olika butiker som sålde modellen, landade jag till slut hos engelska Pediwear.

Modellen Hannover från Alfred Sargent är storleksmässigt att likställa med skor från Barker, Church’s, Loake och Meermin. Jag är normalt en UK stl. 9,5, vilket bevisligen även fungerade mycket bra gällande kängor på läst 87 från Alfred Sargent. Dessa kängor levereras som kuriosa i en ombonad kartong med rejäla dustbags och en putsduk med broderad AS logotype. Loggor är väl generellt inte särskilt eftersträvansvärt, men i sammanhang som enkla med rejäla tillbehör som de nyss nämnda, tycker jag de rent av tillför ett rent estetiskt mervärde.

Då jag av naturen är obstinat frågvis och nyfiken, hamnade jag via frågor om skomodellen i en väldigt intressant skodiskussione med en av Pediwears ägare, Mike Small. Det visade sig att Pediwear just vid det tillfället också tagit hem ett stort lager lästade skoblock till just Alfred Sargents modeller. Då jag gjort det till en vana att vid långsiktiga skoinköp, även skaffa ett par ordentliga skoblock, lät det mycket intressant.

Diskussionen fortsatte över ytterligare några växlade mail, och en förklaring om mina tankar om ett inlägg om vinterkängor här på The Drones Club. Mike brättade att skoköpen från skandinavien ökat mycket de senaste åren. Många män med en hög medvetenhet om värdet av kvalitetsskor och vården av dessa har har gjort avtryck.

De lästade skoblocken från Alfred Sargent är baserade helt på de olika lästerna som skomodellerna tillverkats utifrån. Storleksmässigt är blocken sedan anpassade ned på engelsk halvstorleksnivå. En skillnad i passform som inte går att ta miste på då man tar dem ur skorna.

Allt slutade i en överenskommelse att vi på The Drones Club kan erbjuda er läsare ett par av Alfred Sargents lästade skoblock, gratis vid köp av ett par skor ur Pediwears sortiment av Alfred Sargent Exclusive Collection. Skorna levereras sedan utan att extra fraktkostnad tillkommer.

Dessa skoblock kostar i normala fall £80. Begränsningen av erbjudandet är ett par block per köpt par skor, och gäller endast modeller ur Alfred Sargent Exclusive kollektionen, sålda till ordinarie pris. För att ta del av erbjudandet, skall du ange koden e6CGzsR1, vid utcheckning av din varukorg i Pediwears webshop.

For our international readers, the offer on a complimentary pair of Alfred Sargent lasted Shoe trees goes: One free lasted shoe tree available per full price pair of Alfred Sargent Exclusive range shoes ordered. Readers cannot use it in conjuction with any other discount schemes or offers. The offer is not applicable to Alfred Sargent sale items. Use the code e6CGzsR1 when checking out you basket at the Pediwear Webshop.

Alfred Sargent Cambridge

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

58 kommentarer till Håll stilen med rejäla vinterkängor

 1. SL skriver:

  Snygg sko och en bra deal du ordnat!

 2. Lord Suggs skriver:

  Vad kostade kängorna?

 3. alisterg skriver:

  Trevligt att ni kan ordna ett sånt schysst erbjudande till läsarna! C&J:s Coniston som är med i inlägget är ju omåttligt populär i Sverige, men en nästan identisk och minst lika bra sko är Alfred Sargents Cambridge från Exclusive-linjen. Den är dessutom billigare än Coniston, så sammantaget med er deal med lästade skoblock är det inget annat än en lysande affär.

  http://www.shoegazing.se

 4. R skriver:

  Jag föredrar en cap-toe som Cambridge, men ett mörkare grainläder som Hannover.
  Tycker att tan kan kännas väl ljust på vintern, om än väldigt snyggt höst och vår.

 5. axa skriver:

  Trevligt om kängor! Jag själv gillar skor med högre skaft; kängor, chukka etc. mer än lågskor.

  Tacksamt att ni ordnar bra erbjudande, undrar dock om det är tidsbegränsat?

  • Archibald skriver:

   I nuläget ligger begränsningen mest i mån av tillgång på skoblock i just din storlek. Initialt finns ett relativt gott utbud i alla storlekar, men det har tydligen redan lagts ett antal beställningar. Tidmässigt sträcker sig erbjudandet till februari.

 6. Mästaren skriver:

  Kort fråga här till folk som vet; Ben Sherman – är det något att ha? De påminner om randsytt (ja jag kunde inte hålla mig från att klicka på reklambannern från Zalando) men känns tveksamt. Någon som vet?

  • Andreas skriver:

   Nä…om du är är ute efter kvalitetsskor så tror jag du tyvärr hittar betydligt bättre i samma prisklass från de olika rena skotillverkarna. Sen kan det ju vara en design man fastnar för och då är det möjligt att man anser att den är värd priset.

  • SE skriver:

   Jag har två bar brogues från Ben Sherman. Helt ok att köpa på rea under tusenlappen, men de kommer lite leva i tio år direkt. Spara lite till och köp en Loake Strand istället!

 7. Markus skriver:

  Apropå Alfred Sargent – jag ställde frågan i samband med Grain-inlägget, men tänkte lyfta den här också: jag går och suktar efter ett par longwings, och i denna årstid får det bli i grain-läder och med gummisula. Carmina har en modell, tillgänglig på Skoaktiebolaget och Alfred Sargent har en på Nitty Gritty. De ligger tämligen lika i pris, men jag kan inte avgöra vilken som är det slugare köpet mht kvalitet (verklig och upplevd). Kan någon här bistå med klokskap?

  • Mats Flördeg skriver:

   Du menar att du står och väljer mellan Stepney från Alfred Sargent’s exclusive-range och longwingen från Carmina jag tog upp i mitt inlägg om grain?

   Om vi pratar kvalité skulle jag personligen satsa mina slantar på Alfred Sargent exclusive. Men det kan ju finnas annat som spelar in. Carmina är kända för lite egenartade detaljer, de dissar standard danite-sulan och utvecklat en egen snarlik variant, exempelvis, så om originalitet känns viktigt kanske Carmina är ett bättre val.

   • Markus skriver:

    Hej,
    Ja, det är precis dessa två skor som det väger mellan. Jag saknar helt erfarenhet av båda tillverkarna och lyssnar därför till goda råd. Det får kanske bli så enkelt att jag åker förbi och provar båda paren, så får vi se vilka som talar mest till mig… Tack för svaret, trevlig helg.

   • Roland skriver:

    Jag har flera par från båda tillverkarna, och gillar båda. Kvalitetsmässigt vinner AS Exclusives. Både detaljarbete och läder är vassare.

    Båda bra, men AS E är bättre.

   • Andreas skriver:

    Om skorna kostar ungefär lika mycket tror jag inte det rör sig om Alfred Sargents Exclusive. Carmina ligger i runda slängar på 3500 i Sverige och Exclusive från AS finns så vitt jag vet inte i Sverige men kostar ju närmare 5000kr i Lindebergs sammarbete.

    Mitt val hade definitivt fallit på Carmina om budgeten är ca 3500kr

  • Mats Flördeg skriver:

   Andreas:

   Klicka på länken så ser du att det faktiskt rör sig om Exclusive-linjen 🙂 (se även bilden nedan). Och det för priset 3 495 kr ( i brittiska webbutiker kostar AS Exclusive runt 350 pund, så Nitty Grittys pris är onekligen bra). Att J. Lindeberg lägger på någon tusenlapp känns i sammanhanget knappast förvånade.

 8. Per skriver:

  Kanske lite utanför ämnet, men om man är så stilsäker som TDC och väljer att vika upp sina jeans, så bör man nog se till att det är ”the real deal”, typ ett par Edwin ED-47 Rainbow Selvage.

  Att vika upp jeansen på något annat än ett par med en selvagesöm är i mitt tycke ett stilbrott, ”shape up”.

  • Mästaren skriver:

   Vad pratar du om?
   Jag ser och känner igen en del ord men förstår ändå inte.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Maître,
    Jag kan ha fel, men jag skulle tro att Per avser att uppvikta jeans ser slarvigt ut. Nu vet jag inte om Archibald står på stenbrottet med släggan i hand, som hans benkläder ger sken av, men oavsett detta är det lite pretentiöst att gå lös på elementen med så pass stiliga kängor. I så pass motsträvig miljö som byxorna ger sken av hade jag nog föredragit dessa istället och sparat kängorna till vinterpromenaden.

    tt.

   • Archibald skriver:

    Jag ville bara inte ta med släggan, då den lätt kan väcka anstöt hos känsliga läsare.

    Bäst är skorna helt klart för idog demontering av solitt urberg, i sann industrisünthanda. Svetsglasögon på und alles.

    Ik wens je een fijn weekend Ingenjörn! 🙂

    /Archie

   • Per skriver:

    Menar att om man har kängor av rang så bör de inte ackompanjeras av sicksack-söm av den slarvigare sorten. Som att vika ner en ”Edet Torky” i bröstfickan på sin nya Charles Tyrwhitt kavaj.

    Menar t. ex. byxor likt http://www.meadowweb.com/shop/7325/art25/h5787/13795787-origpic-fd7dc6.jpg när sömmen skall visas upp, se och njut.

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Per,

    Edet Torky!!!??
    Tack som fan! Du fick mig att synnerligen oavsiktligt aska cigarren rakt ner i knät under fnissattacken som följde läsandet.
    Jag ser att vi inte riktigt delar synsätt på byxor och mitt antagande var därmed felaktigt. Ungefär på samma sätt som när jag var på bröllop hos en man som arbetar som tränare för ett fotbollslag och några av hans spelare had interpreterat smart casual (vilket för övrigt är en klädangivelse som suger svårt) som nya gymnastikskor och vit träningsoverall av ett känt modemärke.

    Each to his own, antar jag.
    tt.

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Archibald,
    Med tanke på din välillustrerade intellektuella förmåga tror jag att det vore lite slöseri med kapacitet om du svingade slägga och andra redskap istället för att hänge dig åt spirituella och litterära alstringar som de du redovisar här. 🙂
    Dock tror jag inget i sig står ivägen för kombinationen instustri och välvårdad klädsel, vilket nedanstående filmsnutt med all önskvärd tydlighet visar.

    Zo, en nu gezien de vriendelijke woorden, wil ik uiteraard niet nalaten om jou en de overige lurkers hier een fijne en sterkende weekeinde te wensen.

    Totus tuus,
    N.N.

   • Mästaren skriver:

    Men Per – det är ju fortfarande blåbyxor!
    Still confused – but on a higher level…

   • Mästaren skriver:

    Oroväckande mycket lågtysk dialekt från Rehndeltat på detta forum plöstligt.

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Mäster,
    Törs man fråga vad som är oroande med plattyska dialekter? Om jag inte minns fel är även svenskan välinflurerad av densamma så att det skulle vara oroväckande är ju befängt.
    Je hou toch godverdomme van oude jenever, of niet? 😉
    Du låter ju nästan som en sverigedemokrat 🙂
    tt.

   • axa skriver:

    Håller med Per här.

    Om man ska vara detaljonanist när det gäller jeans så ska det vara av sorten selvage om man föredrar uppvik. Vad gäller uppviket som sådant så finns det även nörderi runt detta.

   • mästaren skriver:

    Kun je schiet ballen met uw geslachtsdelen!

  • Hannes skriver:

   Per, du måste komma direkt från reddit.com/r/malefashionadvice misstänker jag.

  • Raizumichin skriver:

   Sen kan man ju tycka att den typen av stilade detaljer går lite emot en av poängerna med uppvikta jeans. Hur kan det se nonchalant och avslappnat ut med en så utstuderad detalj?

 9. Kontur skriver:

  För ett par månader sen investerade jag också i ett par Hannover från AS. Otroligt vacker sko som har precis det jag vill ha, scotchgrain och commando utan att se alldeles för grov ut. Var lite tveksam till att lägga ut såpass mycket pengar på en sko utan att få klämma och känna på den, men eftersom det endast verkar vara Nitty Gritty som har AS (en modell) i sverige så fick det bli en chansning.
  Jag blev tyvärr lite besviken då vissa öljetter i snörhålen satt lite dåligt, så efter en månad släppte ett par stycken. Jag blev ganska förvånad då jag har fått intrycket av att AS ändå spelar i den bättre divisionen. Hursomhelst lämnade jag in pjucken till skomakaren och han bytte ut de dåliga för en nätt summa. Kan verkligen rekommendera Södermalms sko & nyckelservice på Folkungagatan, de är mycket trevliga och hjälpsamma.
  Storleksmässigt så är de väldigt lik Loake, dock så känns de lite ”högre” och innan jag la i en iläggssula var jag tvungen att dra åt så mycket det gick för att de skulle sitta tight på foten.

  • Karl N skriver:

   Kontur, både du och Archibald nämner likheten i storlek med Loake – gäller det både längd och bredd? Jag har ett par 1880 i Capital lästen i storlek 8,5 F och är nyfiken på Hannover, till de med erfarenhet: kan jag med gott samvete lägga en beställning på Hannover 8,5 F?

   • Archibald skriver:

    I och med att Hannover är en känga, kommer du att uppleva lästen något rymligare. Min egen känsla är att det finns lite mer vidd i den Hannover stl. 9,5 jag har, än i lågskor av andra märken och samma storlek, samtidigt som jag inte skulle vilja/kunna ha en stl. 9 som då troligtvis hade blivit för liten.

    Kort sagt, då det är en annan typ av sko med högre skaft osv. finns en risk för skillnader i vidd, men storleksmässigt tror jag du kan gå på en Hannover i 8,5. Är du fortfarande osäker, maila och dubbelkolla med sales(§)pediwear.co.uk .

 10. shoesnsugar skriver:

  Snygga kängor dom där Alfred Sargent. Dom liknar ju en variant från Clarks höstkollektin som är en av mina personliga favoriter i år, som jag dessutom lurade på min sambo! Ett tips bara, om du gillar den typen av känga 🙂 Clarks Montacue Lord. Finns i fyra färger, men min favorit (a.k.a. sambons skor) är den som kallas Dark Tan Lea 🙂

 11. Lord Sidcup skriver:

  Härligt att se lite jeansfajtande igen! 🙂

  Vad gäller vinterkängor, så föredrar jag, som i de flesta andra sammanhand, en ren och broguefri design. Dessutom får det gärna vara snörningsfritt och skarvfritt i snöiga tider. Allt som snön kan fastna i, eller göra blött och otrevligt, är ett minus.

  När budgeten tillåter, så blir det sannolikt den här:

 12. Ing. Nilsson skriver:

  Excellentie,
  Ik buig me voor uw uitmuntende manier van geestelijke grappen maken. Tevens wens ik u een fijne middag en avond als slot van het weekeinde.

  tt. en Toedeloe met hoogachting,
  N.N.

  • Lord Sidcup skriver:

   Ik hoop dat het varken zal u aanraken van woensdag! 🙂

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Lord och Mästaren,
    Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska reagera på era utsagor, ”jag hoppas att grisen ska vidröra er från onsdag” samt ”kan ni skjut bolla med era könsdelar”. Vågar jag utgå ifrån att Google translate fortfarande lämnar övrigt att önska?
    tt.

   • Mästaren skriver:

    Poängen med att klaga och göra tramsinlägg på det språk som du stundom brukar, bäste ingenjören, är att då detta är en svensk blogg och utan att vara Kackerlacka ( Se Länstidningen östersund för den långsökta SD referensen) Så på samma sätt som jag inte förstod sömdiskussionen vad gällde blåbyxorna förstår jag inte den plattyska dialekten från Rehndeltat, något som jag delar med de flesta. Då blir det lite klubben i klubben (för man orkar inte alltid köra google translate)
    Blir liksom lite lika löjligt som när 2 vuxna män(bröder f.ö) jag firade midsommar med som redan efter första snapsen förde c:a 30% av sin konversation viskande i varandras öron. Då ingenjören har en vass rapp och trevlig penna (eller snarare tangentbord) vill man ju inte missa något. 🙂

   • Lord Sidcup skriver:

    För mig personligen var det bara en dadaistisk nonsensrolighet, med en lätt buffyallusion. Jag har inget problem med främmande språk. Det är bara ett tillfälle att lära sig något nytt. F.ö. har jag faktiskt läst lite nederländska i urtidens dimmor.

    TTFN
    /Spode

    Buffy Summers: La vâche… doit me… touche… de la… jeudi. Was it wrong? Should I use the plural?
    Willow Rosenberg: No, but you said: ”The cow should touch me from Thursday.”
    Buffy Summers: Maybe that’s what I was feeling.
    Willow Rosenberg: And you said it wrong.
    Buffy Summers: Oh, je stink!

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Mäster,

    nu ber jag dig märka att jag på intet sätt startade konversationen på holländska, utan reagerade endast. Som respons fick jag en hel del kommentarer med varierande underhållningsvärde och någon klubb för inbördes beundran hade jag ingen avsikt att initiera. Vad sedan poängen är med att det är en svensk weblog, när Adler shoes bevisligen får breda ut sig på anglosaxiska och många av de som läser och reagerar bevisligen i sinnet överstiger nations- och språkgränserna, vet jag ärligt talat inte.
    Nu är jag övertygad om att det säkert inte var din avsikt, men din anmärkning gav mig lik förbannat lite Nordiska Riksparti-associationer, komplett med knätofs och folkdanslag.
    Hur som helst ska jag hålla inne med alla andra språk när det vidkommer dig så att du fullständigt kan ta det av det jag ev. skulle vilja förmedla, varvid jag hoppas ha gjort dig till lags. Jag förväntar mig dock samma reaktion när folk här börjar svänga sig på engelska, franska, spanska eller tyska för konsistensens skull.
    * * *

    Bäste Lord Sidcup,

    jag måste erkänna att min kännedom om Buffy the Vampier Slayer var och är rysligt begränsad. Icke desto mindre var det lustigt att erfara att även holländskan är representerad i den amerikanska populärkulturen. Jag som trodde den hade dött ut när Stuyvesant lämnade Nieuw Amsterdam mot Muskotnötter i Rhun och garantier för Suriname 🙂
    Däremot torde det i den givna kontexten vara mer riktigt att säga ”stinkt” istället för stink, inte sant? Vidare tycker jag det är imponerade att du studerat nederländska (nederlandistik, månne?) i det förflutna. Vad ansätter en man att göra något sådant om han inte har en direktanknytning till språket?

    tt.
    N.N.

   • Lord Sidcup skriver:

    Bäste ingenjör: Det är händelsevis franska i Buffy, det var mer själva innehållet i hennes felsägning, om kon på torsdag, som alluderades. ”Je stink” ska alltså utläsas på ”frengelska”, om man så säger.

    Vad gäller studierna så rörde det sig om Stockholms universitets ”läsfärdighetskurs” i nederländska, om 5 (numera 7,5) poäng. Jag kan inte göra anspråk på att kunna annat än enstaka ord och fraser, numera, men med lite anstränging, Guds hjälp och en tandborste kan jag utläsa betydelsen av det du skrivit ovan.

    Motivet för mina nederlänska studier är detsamma som för de katalanska dito: ren galenskap – alternativt en personlig förkärlek för det (på våra breddgrader) något obskyra.

    Hur det nu kan komma sig att ett språk med drygt 25 miljoner talare, som finns alldeles i närheten, är besläktat med svenskan och dessutom tycks finnas på de flesta kontinenter kan betraktas som obskyrt, vet jag inte, men svenskarnas språkkunskaper brukar ju, som bekant, begränsa sig till anglosaxiskan och ”Una cerveza, por favor!”.

    Bona tarda,

    Spode

   • Mästaren skriver:

    Bäste Ingenjörem, för all del ta inga sådana hänsyn för min skull. Det är ett fritt land och ska så förbli! Sen kan jag ju sitta på min kammare och ogilla konversationer på alla de olika språk som kan tänkas, vilket jag gör. Jag svarade bara på varför jag inte gillar att man gör så. Som ett svar på en ställd fråga liksom.
    Nog i denna sak från min sida.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Lord Sidcup,

    Med viss rodnad måste det erkännas att jag inte ens kontemplerat den franska möjligheten – detta trots att det ju faktiskt var franska som reciterades. Som du säkert är väl medveten om, är ”je stinkt” ett utmärkt uttryck för personlig avsky på Nederländska. Jag, kretin, lät vanan ta överhanden istället för att som brukligt ta hänsyn till kontexten of noterade ett felande ”t”. Att det kunde vara en fransk-amerikans blandras, slog mit inte förrän du så vänligt påpekade det.
    Vidare noterar jag att vi besitter samma antal akademiska poäng vad holländskan beträffar. Jag tenterade mina 5 både skriftligen och muntligen som traditionen bjöd vid läroverket. Ett curiosum är att professorn var flamländare från Oostende som framhöll att Duinkerken igentligen var en flamländsk provins. Kort därefter hamnade jag i Nederländerna och fick dela arbetsrum med en ung man från Curaçao, vilket fick till följd att jag enligt arbetskamraterna lät som en belgare med försänkningar i Västindien. 🙂
    * * *

    Bäste Mäster,

    Även jag finner det otrevlig att inte begripa vad som sägs eller skrivs, så min förståelse är stor. Emellertid är det så att ovetskap kan sporra till att lära sig nya saker och jag hoppas du förlåter mig om jag säger ”Kan je tafeltennisballen schieten met je kut?” i just den andan.

    En angenäm dag tillönskas alla artikelförfattare och kommentatorer på denna weblog.

    tt.

 13. D skriver:

  Förstår inte varför ni envisas att mata trollet Nilsson.

  • Ing. Nilsson skriver:

   Vad intressant! Jag på min sida tycker det är anmärkningsvärt att man kan få in bevis på bristande analytisk förmåga, folkloristik och imbecilla insinuationer i endast en enkel mening. En förvisso tvivelaktig, men dock imponerande prestation.

   tt.

   • Sans skriver:

    Jag hoppas för guds skulle att du inte pratar som en svensk Ignatius J. Reilly även i verkliga livet, Nilsson.

   • Björn skriver:

    Bäste Sans,

    för den som har att kämpa med flerstaviga ord och bisatser ter sig säkerligen skillnader mellan tal- och skriftspråk både exotiska och onödiga.

 14. OS skriver:

  Är det någon som kan tipsa om ett par kängor som är som Coniston fast inte i grain? Jag har kärat ner mig i dessa från Alden; http://3.bp.blogspot.com/-rZSkQZhO3uM/UDdMwihKvHI/AAAAAAAABKo/UoWI6V-RcVc/s1600/Alden_Ravello_Cordovan.jpg. Dock är dessa svåra att hitta, utanför min budget samt utan gummisula. Coniston är absolut max vad jag har råd med men inte riktigt vad jag söker.

 15. Roland skriver:

  Kolla in Paul & Friends, butiken eller hemsidan. De har ett par Tricker’s i cap toe och liknande färg, men i slätt kalvläder.

 16. Garderners Delight skriver:

  Till TDC. Som en liten julhälsning vill jag gärna framföra mina ovationer till TDC som verkligen utvecklats till en riktigt intressant och läsvärd blogg där kvaliteten på såväl det skrivna som på vad det skrivna handlar om håller en allt högre nivå och jag uppfattar denna utveckling som hög grad kopplad till den dag som ”Archibald” blev huvudredaktör för TDC. Jag blir ofta inspirerad av olika utvikningar/fördjupningar i ämnen som rör mitt kommunikativa yttre. Så luta er tillbaka och känn doften av förnöjsamhet och lust!
  ”En Raffaele Caruso är alltid en Raffaele Caruso”

  • Archibald skriver:

   Tackar Gardeners, det värmer verkligen!

   Det finns många åsikter om bloggen. Jag försöker vara lyhörd inför önskemål och tankar, då ni läsare är en lika viktig del av helheten som bloggen i sig. Samtidigt som jag inte avviker från det jag själv tror på.

   Ni är många som följt oss en längre tid. Jag känner att de något varierande stilinriktningar vi skribenter har, kanske bidrar till att tillgodose många olika intressen.

   Vi tar till oss de vänliga orden, och tillönskar en fortsatt trevlig advent!

   /Archie

 17. R skriver:

  Har äntligen slagit till på kängor, inspirerad av ovanstående artikel.
  Det blev Hannover, fast med dainite istället för commando. Gillar inte sulor av commandotyp om de inte sitter på vandringskängor.
  Ett enkelt mail till Chay på Alfred Sargent och han erbjöd sig att utan extra kostnad leverera Hannover med sulan från Cambridge istället. Strålande service.
  Dock missade jag då att få de lästade skoblocken från Pediwear.

 18. Hannes skriver:

  Nu har jag också köpt dem 🙂 Sitter som en hel smäck. Som alla kängläster en aning rymlig, men mycket följsam mot foten. Mycket mjukt läder 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s